Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Aina Vidal: "El fracàs és no reeditar un govern de coalició"

  • La candidata de Sumar-En Comú Podem creu que al 23J no "se la juguen" Sánchez i Feijó sinó els blocs PSOE-Sumar i PP-VOX
  • Vidal també referma el compromís de Sumar per un referèndum acordat i pactat a Catalunya

Per
Cafè d'idees - Aina Vidal: "El fracàs és no reeditar un govern de coalició"

La candidata de Sumar-En Comú Podem per Barcelona a les eleccions del 23 de juliol, Aina Vidal, considera un "fracàs de totes" que no es reedités el govern de coalició actual en les eleccions generals del 23J: "Implicaria un canvi radical. Ningú creu que Catalunya pugui viure millor amb un govern PP-Vox". Aina Vidal considera que els resultats es mesuraran com èxit o fracàs en funció de si poden continuar governant i no tant per si els resultats de Sumar són millors o pitjors que els de Podemos.

Vidal: "PP i VOX són el temporal Glòria"

Per la candidata de Sumar-En Comú Podem els propers comicis no se la juguen Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijó sinó els blocs: PSOE-Sumar o PP-VOX. Per això, Vidal creu que Pedro Sánchez no és el candidat millor posicionat per evitar que Vox entri al govern: "Sol no serà president. Això va de coalicions".

En aquest sentit, Vidal diu que està esparverada pels pactes de PP i VOX després de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig a Balears i València i ara a Extremadura: "PP i VOX són el temporal Glòria. Han fet rectificar a Guardiola".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Vidal assenyala que els populars "estan cedint absolutament en tot" amb els pactes amb Vox a Extremadura a València o Balears i diu que el primer que fan és apujar-se el sou de manera indecent i anar contra els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI: "Hem vist que són capaços de posar una persona antiavortista, antivacunes i absolutament contra els drets feministes de presidenta d'una de les institucions més importants".

Vidal fa autocrítica per no haver sabut traslladar la macroeconomia a l'economia de les persones: "Som la primera gran economia europea que baixa la inflació al 2%. Però les famílies quan van al súper han de deixar productes perquè és massa car. És un error d'aquest govern".

Vidal: "Els catalans han de votar sobre el seu futur polític"

La candidata de Sumar referma el compromís de Sumar per un referèndum a Catalunya acordat i celebra que ERC hagi fet un gir en les seves posicions seient a la taula de diàleg: "Ens vam presentar fent una promesa i la vam complir, els indults, la taula de diàleg, la reforma del Codi Penal, que els desordres públics no impliquin presó".

Vidal diu que Podemos ha empentat a Pedro Sánchez a complir l'agenda catalana i assegura que Yolanda Díaz assumeix que els catalans han de votar "sobre el seu futur polític".

Sobre les llistes a Catalunya: "Yolanda Díaz no té res a dir"

Vidal descarta que Yolanda Díaz hagi intervingut en la confecció de les llistes a Catalunya i nega que el pas al costat de Jaume Asens sigui per discrepàncies amb el pacte de Barcelona o per un veto de Yolanda Díaz: "El Jaume va a l'última posició de la candidatura, un lloc honorífic. Les decisions de Catalunya es prenen a Catalunya. Yolanda Díaz no té res a dir".

La candidata de Sumar diu que volien un pacte d'esquerres a l'ajuntament perquè sumaven 24 regidors i defensa ara el pacte d'ERC i el PSC a la Diputació de Barcelona.

NOTICIA [2449773,IMAGEN]

Votar Collboni per impedir que Xavier Trias fos l'alcalde, segons Vidal

Vidal afirma que no li agrada la supèrbia de Jaume Collboni, però van votar per impedir que Xavier Trias fos alcalde: "No volem un alcalde de dretes, massificació turística, posa catifes vermelles als qui més tenen".

Vidal defensa la coherència del vot dels comuns a Collboni perquè no fan alcaldes de dretes i afirma que no van pactar res amb els populars: "No vam pactar, vam coincidir. ERC també va coincidir amb Vox i el PP a la reforma laboral".