Enlaces accesibilidad
Pesca

Els pescadors de Cambrils tornen a feinejar després de la veda

  • El període de pausa biològica va tenir lloc del 15 d'abril a l'1 de juliol
  • La veda té com a objectiu el creixement del peix i la regeneració del fons marí

Per
Un dels vaixells surt del port de Cambrils
Un dels vaixells surt del port de Cambrils | CONFRARIA DE PESCADORS DE CAMBRILS

Els pescadors de Cambrils han tornat a feinejar aquest dilluns després de la veda. A les 6.30h les barques d'arrossegament han sortit del port per fer-se a la mar amb l'esperança de tornar al moll amb una bona captura. La sortida de les embarcacions s'ha dut a terme en formació tal com es feia anys enrere i que ha deixat imatges bucòliques des de primera hora del dia.

El retorn: un dels altres moments esperats

La tornada al port de Cambrils és un dels altres moments més destacats de la jornada. Té lloc entre les 16h i les 17h i serveix per a comprovar com ha anat la captura. Després de la tornada és el torn de la tradicional subhasta del peix a la llotja, moment per posar el termòmetre i conèixer com es presenta la temporada.

Aturada biològica

La pausa obligatòria pels pescadors es va iniciar el 15 d'abril i va finalitzar el passat dissabte 1 de juliol. Un descans que pretén regenerar el fons marí i fomentar el creixement dels peixos.

La pesca d'arrossegament

Aquesta tècnica consisteix en la utilització d’una xarxa llastrada que escombra el fons de la mar amb la finalitat d’obtenir-ne captures. Es realitza durant el dia, amb llum natural. El nombre de tripulants per embarcació pot oscil·lar entre 3 i 6. Les xarxes emprades tenen forma de sac amb una obertura en sentit horitzontal per l’extrem davanter. La xarxa va unida a cada costat de l’obertura mitjançant cables d’acer a les portes, les quals faciliten un bon contacte amb el fons.