Enlaces accesibilidad
Palau Robert

Pere Aragonès reuneix el seu Govern en plena campanya del 23-J

  • El president de la Generalitat, els consellers i els secretaris generals del Govern celebren una jornada de treball al Palau Robert
  • La consellera de Territori, Ester Capella, confirma la signatura del protocol de l'allargament de la B-40

Per
El gobierno catalán celebra una reunión de trabajo
Pere Aragonès encapçala una reunió de treball amb el seu Govern al Palau Robert de Barcelona

En plena campanya del 23-J, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat una reunió els consellers i secretaris generals al Palau Robert de Barcelona. L'objectiu era el d'abordar el que es pot derivar precisament dels comicis i Aragonès ha aprofitat per fer una crida a la mobilització a les urnes davant el que ha qualificat d'"ofensiva contra els drets i les llibertats" i "l'amenaça" que suposa, a parer seu la dreta i l'extrema dreta.

La convocatòria ha portat al líder del PSC, Salvador Illa a recordar que "el Govern no és una plataforma electoral". Illa ha reclamat que "el que ha de fer és governar".

Signatura del protocol de la B-40

La reunió ha quedat marcada però, per la signatura de forma telemàtica de l'acord de la B-40 entre la Moncloa i la mateixa Generalitat. El protocol preveu l'allargament de la Ronda Nord i el compromís d'invertir 914 milions en diverses infraestructures viàries i ferroviàries.

Ho ha confirmat una vegada finalitzada la reunió del Govern, la mateixa consellera de Territori, Ester Capella, que ha recordat que inclou entre d'altres la millora dels accessos de l'AP-7, l'AP-2, l'N-260 dels Pirineus o la pacificació de l'N-2. El mateix president de la Generalitat advertia que "esperem que totes les parts facin la seva feina" davant l'eventual signatura de l'acord. Contestava així a la pregunta sobre un eventual canvi de Govern a Madrid.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha tret pit també de la signatura recordant que "es fruit del treball, tot i el soroll i els postureos".

Un protocol que no inclou el detall del traçat de la B-40 entre Sabadell i Terrassa, un dels punts de desacord entre govern central i Generalitat. Serà la conselleria de Territori qui haurà de redactar el projecte i proposar el traçat d'aquest tram, si bé li caldrà el vistiplau del Ministeri.

El cànon de l'aigua

Pere Aragonès assegura que el Govern no ha proposat un increment del cànon de l'aigua per poder fer front a les inversions de 2.400 milions previstes d'aquí al 2027. El president català ha advertit, malgrat tot, que la capacitat dels ajuntaments "és limitada". Aragonès ha post l'exemple dels fons europeus com una via per aconseguir recursos, però ha afegit que "totes les administracions hauran d'aportar" per assolir els recursos necessaris per fer front a la situació de sequera.