Enlaces accesibilidad
Eleccions generals 2023

Diari de campanya | Els partits centren el discurs en els pactes postelectorals i en la situació a Catalunya

  • El PSC considera "superat" el conflicte a Catalunya mentre el PP vol recuperar la sedició i Vox suspendre l'autonomia
  • Un possible referèndum, la defensa de la llengua o la convivència estan sobre la taula dels partits

Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Per
Els partits centren el discurs en els pactes postelectorals i en la situació a Catalunya.
Els partits centren el discurs en els pactes postelectorals i en la situació a Catalunya.

La segona jornada de la campanya electoral de les generals del 2023 comença amb actes del partit arreu del territori. Aquests centren el discurs en els pactes postelectorals però també en la situació de Catalunya. Un possible referèndum, la defensa de la llengua o la convivència han estat sobre la taula.

Des de Viladecans, el PSC treu pit de la seva gestió i dels bons resultats en les darreres enquestes. El primer secretari, Salvador Illa, apel·la a la política de pactes, fins i tot amb majories amples. Pels socialistes només hi ha dues opcions: avançar o retrocedir, Sánchez o Feijóo. ERC s'erigeix a Manresa com el vot útil per evitar un pacte PP-PSOE, a petició dels poders econòmics. Els republicans tornen a cridar a la mobilització. Roger Montañola (PDECat), per la seva banda, s'aferra a la sensació d'ascens entre els orfes de la federació i usa el lema de Junts per criticar el referèndum.

Des de Mollet del Vallès, els Comuns parlen de remuntada pel que pronostiquen les últimes enquestes. Celebren que l'esquerra s'està mobilitzant. Des del Prat de Llobregat, Nacho Martin Blanco, ha assegurat que l'aposta del PP sobre l'ampliació del Prat és clara i servirà perquè Barcelona torni a ser "motor econòmic". També s'ha mostrat convençut d'obtenir uns bons resultats gràcies al "vot útil".

La CUP diu que combatrà l'extrema dreta al Congrés dels Diputats "de la forma més generosa possible" però avisa que la seva condició per investir Pedro Sánchez continua sent "data i pregunta" d'un referèndum d'autodeterminació després de les eleccions. Per acabar, Junts combat la polarització en la seva candidatura a Vic, Miriam Nogueras, per la seva part ha dit que: "El PSOE ni frena ni frenarà mai a la dreta espanyola".

Campanya de les generals a Catalunya: 08 de juliol de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:04

    Junts anuncia que a partir del 23J "res tornarà a ser igual"

     

    L'exconseller Josep Rull (JxCat) assegura que: “Quan sents Yolanda Díaz o Pedro Sánchez sembla que et perdonin la vida. A nosaltres ningú no ens ha de perdonar res. Som una nació digna. Amb tots els manuals del món estàvem condemnats a desaparèixer l’1-O, i vam estar a punt de recuperar aquella llibertat arrabassada de fa 300 anys.”

    La cap de llista de Junts al Congrés per Barcelona, Miriam Nogueras, es mostra taxativa i diu: "El 23J no pot ser un mapa vermell. El PSOE no defensa Catalunya, pacta amb el PP la investidura de Rajoy, el 155... On estaven l'1-O? Defensant a Catalunya segur que no". 

     

    "Cal una reacció nacional per frenar tota aquesta porqueria. Prou que ens facin veure que deroguen el delicte de sedició quan és una decisió que igualment s'hauria pres a Europa" conclou Nogueres. 

  • 20:45

    Pels socialistes només hi ha dues opcions: avançar o retrocedir, Sánchez o Feijóo

     

     

    La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, intervé en un acte a Ripollet on reconeix que "en aquestes eleccions ens juguem moltíssim". "Ens juguem les polítiques i la concepció de la política. Hem d'escollir entre Sánchez o Feijóo" adverteix. Perquè Catalunya i Espanya avancin creu que és fonamental el diàleg i evitar la confrontació. "El PP utilitza Catalunya per guanyar vots agitant baixes passions".

    Pels socialistes només hi ha dues opcions: avançar o retrocedir. El secretari general del partit, Salvador Illa, contraposa el model dels socialistes d'avançar al de la resta de formacions. Acusa el PP de derogar els avenços i als partits independentistes de bloquejar les institucions i posar preu als drets amb un llenguatge mercantilista.

  • 20:22

    El PPC es mostra convençut d'obtenir uns bons resultats gràcies al "vot útil"

     

     

    El cap de llista del PPC a les eleccions espanyoles per Barcelona, Nacho Martín Blanco, està convençut que tindran un resultat magnífic perquè la dinàmica de l'anomenat "vot útil" els afavorirà. "Hi ha partits que estan insistint en polítiques contraproduents per Catalunya i això crec que ens farà arribar a tenir 10 escons extraordinaris per catapultar Feijóo a la presidència" ha determinat.


    Ataca a Meritxell Batet (PSC) dient que "insisteix a donar indults als seus socis parlamentaris" i acaba "insultant al conjunt dels ciutadans de Catalunya". En una atenció a mitjans a Vilanova i la Geltrú ha replicat així a la socialista i ha lamentat que "aquesta sigui la manera d'enfocar la relació amb Catalunya" del PSOE. Segons creu, el president espanyol, Pedro Sánchez, només vol parlar "amb qui li permet continuar a la Moncloa ancorat al poder" i ha afirmat que això "és esbiaixat, poc edificant i perjudica els ciutadans".

     

    Per la seva banda, el número dos de la candidatura i secretari general del partit, Santi Rodríguez, ha assegurat que confia que les eleccions espanyoles serveixin per "reblar el clau" després dels bons resultats a les municipals. També avisa que les converses per la Diputació "no avancen al ritme desitjable" i es plantegen votar-se a ells mateixos. Rodríguez assegura que els comuns "rebutgen" el suport dels populars: "Si no el volen, no el tindran"

  • 19:05

    El PDeCAT es presenta com l'alternativa a l'abstencionisme

     

    El candidat del PDeCAT- Espai CiU, Roger Montañola, s'ha presentat com l'alternativa a l'abstencionisme perquè la seva formació "els dirà la veritat que els beneficiarà".

     

    El cap de llista ha denunciat que "no hi hagi línies vermelles per partits de caràcter franquista". Ho ha fet en una atenció als mitjans després de conèixer que la Junta Electoral Central (JEC) s'hagi declarat incompetent per determinar si l'anunci radiofònic de la Falange incompleix la llei de memòria democràtica. "És vergonyós que en emissions s'escoltin programes que promulguen idees tan lamentables", ha criticat el candidat.

  • 18:35

    AGENDA | Atenció als mitjans del PP a Vilanova i la Geltrú a les 19:00 h

     

    El cap de llista del PP al Congrés per Barcelona, Nacho Martín Blanco, i el número dos de la seva candidatura i secretari general del partit, Santi Rodríguez, fan campanya a Vilanova i la Geltrú a les 19 h. 

  • 18:19

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT a Barcelona a les 18:00 h

     

     

    Comença la roda de premsa del PDeCAT a l'Av Diagonal de Barcelona.

  • 17:07

    Correus reforça l'atenció per votar per correu

     

     

    Degoteig constant aquest dissabte d'electors que sol·liciten el vot per correu. Correus ha decidit obrir excepcionalment un centenar d'oficines pel procés electoral. L'afluència és menor a la dels dies laborables quan de mitjana hi ha oficines que atenen entre 200 i 300 peticions diàries.

     

    La coincidència de les eleccions amb període de vacances d'estiu, en canvi, ha disparat les sol·licituds de vot per correu. Hi ha de temps per demanar-lo fins al dijous 13 de juliol, i es pot dipositar fins al 20 de juliol.

  • 16:51

    AGENDA | Actes electorals de la tarda

     

    Els partits intenten mobilitzar l'electorat en actes pel territori. Aquesta tarda a les 18 h hi haurà roda de premsa del PDeCAT a Barcelona a les 18:00 h.

     

    El cap de llista del PP al Congrés per Barcelona, Nacho Martín Blanco, i el número dos de la seva candidatura i secretari general del partit, Santi Rodríguez, fan campanya a Vilanova i la Geltrú a les 19 h. La cap de llista de Junts al Congrés per Barcelona, Miriam Nogueras, i l'exconseller Josep Rull intervenen en un acte de campanya a Terrassa a les 19 h. 

     

    La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, i el primer secretari del partit, Salvador Illa, intervenen en un acte de campanya a Ripollet. L'escola Anselm Clavé l'acollirà a les 20 h. 

  • 16:13

    La JEC no és competent per determinar si l'anunci de Falange incompleix la llei de memòria democràtica

     

    La Junta Electoral Central (JEC) ha respost a RTVE que no és competent per determinar si l'anunci radiofònic de la Falange que conté el 'Cara el sol' incompleix la llei de memòria democràtica. RTVE va fer una consulta urgent a la JEC perquè la seva emissió estava programada el dilluns 10 de juliol i l'ens plantejava que podia suposar una "infracció" de la norma. L'àrbitre electoral apunta a la via judicial i respon en un acord d'aquest dissabte que TVE ho pot posar en coneixement de la fiscalia.

  • 15:44

    BLOC DE CAMPANYA | Un possible referèndum, la defensa de la llengua o la convivència, sobre la taula dels partits pel 23J

     

    Dissabte de juliol de forta calorada i de primers mítings en la cursa electoral per al 23J. Els partits intenten mobilitzar l'electorat en actes pel territori. Un possible referèndum, la defensa de la llengua o la convivència centren la campanya en aquest segon dia. 

     

  • 14:32

    AGENDA | Acte de campanya del PSC a les 20 h a Ripollet

     

    La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, i el primer secretari del partit, Salvador Illa, intervenen en un acte de campanya a Ripollet. L'escola Anselm Clavé l'acollirà a les 20 h. 

  • 14:31

    AGENDA | Acte de campanya de JxCat a Terrassa

     

    La cap de llista de Junts al Congrés per Barcelona, Miriam Nogueras, i l'exconseller Josep Rull intervenen en un acte de campanya a Terrassa a les 19 h. 

  • 14:31

    AGENDA | Acte de campanya del PP a Vilanova i la Geltrú a les 19 hores

     

    El cap de llista del PP al Congrés per Barcelona, Nacho Martín Blanco, i el número dos de la seva candidatura i secretari general del partit, Santi Rodríguez, fan campanya a Vilanova i la Geltrú a les 19 h. 

  • 14:30

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT a Barcelona a les 18:00 h

     

     

    El PDeCAT ofereix aquesta tarda una roda de premsa de campanya a l'Av Diagonal de Barcelona a les 18:00 hores.

  • 14:03

     

    BLOC DE CAMPANYA | Catalunya i el seu encaix dins l'Estat, protagonista del segon dia de campanya

     

    Primer cap de setmana de campanya electoral de cara als comicis del 23J. Un dels temes estrella és Catalunya i el seu encaix dins de l'Estat.

    Des de Viladecans, el PSC treu pit de la seva gestió i dels bons resultats en les darreres enquestes. El primer secretari, Salvador Illa, apel·la a la política de pactes, fins i tot amb majories amples. ERC s'erigeix a Manresa com el vot útil per evitar un pacte PP-PSOE, a petició dels poders econòmics. Des de Mollet del Vallès, els comuns parlen de remuntada pel que pronostiquen les últimes enquestes. Nacho Martin Blanco, ha assegurat que l'aposta del PP sobre l'ampliació del Prat és clara i servirà perquè Barcelona torni a ser motor econòmic. 

    El PDECat, per la seva banda, s'aferra a la sensació d'ascens entre els orfes de la federació i usa el lema de Junts per criticar el referèndum.

     

    La CUP diu que combatrà l'extrema dreta al Congrés dels Diputats "de la forma més generosa possible" però avisa que la seva condició per investir Pedro Sánchez continua sent "data i pregunta" d'un referèndum d'autodeterminació. Per acabar, Junts combat la polarització en la seva candidatura a Vic, Miriam Nogueras ha dit que: "El PSOE ni frena ni frenarà mai a la dreta espanyola".

  • 13:48

    Miriam Nogueras (JxCAT) alerta sobre una victòria socialista a Catalunya

     

    Les primeres enquestes pronostiquen una victòria socialista a Catalunya, però des de Junts criden a rebel·lar-s'hi. La candidata a les eleccions espanyoles del 23-J, Míriam Nogueras, ha advertit aquest dissabte en un acte de campanya a Vic que "el PSOE no frena la dreta, sinó que hi pacta". I per això, el pròxim 23 de juliol, Catalunya ha de ser "d'un color diferent" a la resta de l'Estat. "Els feixistes només ens els aturarem els independentistes", ha assegurat.

     

    La presidenta del Parlament, Anna Erra, s'ha manifestat contra les crides a l'abstenció d'alguns sectors independentistes: "Tenim clar que mai és una opció abstenir-se, que mai és una opció no anar a votar".

  • 13:35

    Els Comuns fan una crida a anar a votar per "tenir la primera presidenta dona d'una santa vegada" a l'Estat 

     

    Des de Mollet del Vallès, els Comuns parlen de remuntada pel que pronostiquen les últimes enquestes i celebren que l'esquerra s'està mobilitzant. La candidata del partit per Barcelona, Aina Vidal, ha situat el govern de coalició amb el PSOE com a "única caseta que tingui fonaments i pugui aguantar" davant d'un pacte de la dreta i la ultradreta.

    Ha fet un símil entre Vox i el conte dels tres porquets i ha advertit que "les casetes de palla no aguanten quan bufa el llop". Ho ha dit en referència a l'estratègia de l'independentisme, al qual ha acusat de "donar per perdudes aquestes eleccions". També ha fet una crida a anar a votar per "tenir la primera presidenta dona d'una santa vegada" a l'Estat i ha situat Junts al costat de Vox i el PP com a "adversari" el 23-J.

  • 13:31

    El PSC apel·la a la política de pactes

     

    Des de Viladecans, el PSC treu pit de la seva gestió i dels bons resultats en les darreres enquestes. El primer secretari, Salvador Illa, apel·la a la política de pactes, fins i tot amb majories amples. Ha animat la ciutadania a "bloquejar amb els seus vots qui vol bloquejar les institucions" en referència als independentistes.

    Els socialistes avisen que en aquestes eleccions "s'ha de triar entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo" perquè diuen que són els únics candidats que tenen opcions d'arribar a la Moncloa. De fet, Illa ha dit que ERC, JxCat, Sumar i Vox juguen "a segona divisió" en aquests comicis. La cap de llista, Meritxell Batet, ha demanat la continuïtat del president espanyol, que "se l'ha jugat" per Catalunya i per la convivència. Illa també ha preguntat a Feijóo si vol diàleg o confrontació: "A aquest pas acabarà dient que és 'sanchista' en la intimitat".

  • 13:14

    La CUP manté que vol un referèndum per donar suport al PSOE

     

    La CUP diu que combatrà l'extrema dreta al Congrés dels Diputats "de la forma més generosa possible", però avisa que la seva condició per investir Pedro Sánchez continua sent "data i pregunta" d'un referèndum d'autodeterminació després de les eleccions del 23-J. Ho ha assegurat la cap de llista de Girona, Mireia Vehí, en una roda de premsa des de Ripoll aquest dissabte, en el segon acte de campanya de la formació independentista. Vehí ha afirmat que les propostes de Sumar són "paper mullat" perquè després volen govern amb el PSOE que té propostes com apujar l'edat de jubilació als 70 anys.

    Per altra banda, la CUP ha demanat a ERC i Junts que vinculin les negociacions per tancar un pacte al Consell Comarcal del Ripollès a fer fora "d'una vegada" el govern d'extrema dreta liderat per Silvia Orriols a la capital, Ripoll.

  • 13:10

    ERC avisa que el PSOE pot facilitar un govern del PP

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet reviure la taula de diàleg en campanya. Durant el míting d'aquest dissabte a Manresa, el cap del Govern ha afirmat que vol tornar a fer seure la Moncloa a negociar el conflicte polític amb Catalunya. Per això demana mobilització i el vot útil.

    D'altra banda, Aragonès ha avisat que: "El 24 de juliol els poders financers, mediàtics i judicials trucaran al PSOE i el PSC per demanar que facin un servei a Espanya i facilitin un govern del PP". El president ha afegit que si els populars guanyen, "els de sempre" trucaran als socialistes perquè s'abstinguin i investeixin Alberto Núñez Feijóo. Ha recordat que el 2016 el PSOE ja es va abstenir per facilitar la investidura de Mariano Rajoy.

     

    La número dos dels republicans, Teresa Jordà, insisteix que en aquestes eleccions s'hi juga molt. Principalment, la defensa del català i de les institucions. 

  • 12:45

    Nacho Martín Blanco (PP): "Barcelona ha de tornar a ser el motor econòmic d'Espanya"

     

    Nacho Martín Blanco assegura que en les darreres eleccions hi ha hagut un creixement exponencial que demostra que "hi ha voluntat de canvi a Catalunya i el PP encarna aquesta voluntat millor que un altre partit". El cap de llista del PPC el 23-J per Barcelona ha retret a Vox la seva "falta de compromís amb els ciutadans" i els ha acusat de "no voler assumir mai responsabilitats". Així s'ha expressat en una atenció a mitjans a el Prat de Llobregat després que el líder del partit ultradretà a Catalunya, Ignacio Garriga, digués que s'ha de "desconfiar" del PP per la seva "connivència" amb el PSOE.

    En aquesta línia ha remarcat la decisió del grup municipal a Barcelona en donar els vots per fer alcalde al socialista Jaume Collboni i impedir l'alcaldia per a Xavier Trias. De fet, ha criticat el paper de Vox en aquesta qüestió, quan "no va demostrar altura de mires ni sentit del deure".

     

    Per altra banda, Martín Blanco creu que la ciutat "ha de tornar a ser el motor econòmic d'Espanya" i reitera el compromís de Feijóo amb l'ampliació de l'Aeroport del Prat. Per al candidat del PPC, es tracta d'una infraestructura "imprescindible" per "obrir Catalunya al món".

     

    Els populars poden arribar a acords "amb grans partits d'Estat" com el PSOE. Tot i això, ha remarcat que no pretenen "claudicar" en algunes qüestions com la unitat d'Espanya o "lleis ideològiques" com la del 'només sí és sí'. Respecte a la llei de l'avortament, opina que una decisió tan important com avortar "no pot fer-se sense autorització dels pares". 

  • 12:40

    Montañola utilitza el lema de Junts per criticar el referèndum: "Ja n'hi ha prou, de falses promeses"

     

    El candidat d'Espai CiU- PDeCAT, Roger Montañola, ha utilitzat el lema de Junts per criticar el referèndum: "Ja n'hi ha prou, de falses promeses". El cap de llista per Barcelona ha assegurat que “evidentment” donarien suport a un referèndum acordat amb l'Estat, però que "cal tocar de peus a terra". "No podem generar il·lusions que després acaben en frustracions", ha admès en una atenció als mitjans a Cabrera de Mar.

    D'altra banda, Montañola ha expressat que per a Catalunya "mai serà útil" votar un partit d'àmbit estatal. "És un vot inútil defensar partits que veuen Catalunya com una delegació, i no com la seva prioritat", ha argumentat. "I no hi ha res més inútil que votar allò que no creus", ha afegit.

     

    Aconseguir inversions estatals per combatre la regressió del litoral serà un dels objectius del PDECat al Congrés, que des del Maresme reivindica la política pactista.
     

  • 12:08

    AGENDA | Mítings en la cursa electoral per al 23J aquest matí

     

     Els partits intenten mobilitzar l'electorat en actes pel territori. A les 11 h el PDeCAT ha oferit una roda de premsa a Cabrera de Mar. A les 11:45 h el PP atén als mitjans al Prat de Llobregat. A partir de les 12 del migdia comencen els actes d'ERC, Sumar - En Comú Podem, la CUP, el PSC i a les 12:30 h ho farà l'acte de Junts. 

  • 12:04

    L'encaix de Catalunya a l'Estat: element destacat dels programes electorals per al 23-J

     

    L'encaix de Catalunya a l'Estat es manté com un element destacat dels programes electorals dels grans partits espanyols per al 23-J. Tot i que PSOE i Sumar eviten plasmar als documents alguns plantejaments que havien defensat, PP i Vox mantenen la promesa de derogar les decisions de Sánchez respecte a Catalunya.

     

    El programa del PSOE considera "superat" el conflicte, obvia la taula de diàleg i aposta per una Llei de cohesió territorial, mentre que Sumar s'oblida del referèndum pactat que defensava Podem i parla de votar "un nou pacte polític". Per contra, el PP aposta recuperar el delicte de sedició i tipificar la convocatòria de referèndums, i Vox vol suspendre l'autonomia dels governs que vagin contra el seu model d'Espanya.

  • 11:28

    El PSC guanyaria el 23-J (14-16 diputats) a distància d'ERC (9-11) i Junts (7-9), segons un sondeig del diari 'Ara'

     

    El PSC guanyaria folgadament les eleccions del 23-J amb una forquilla d'entre 14 i 16 diputats i el 27,8% dels vots, a distància d'ERC (9-11 diputats i el 16,1% dels sufragis) i Junts (7-9 diputats i el 13,9% dels vots), segons una enquesta del diari 'Ara'. La candidatura de Sumar i els comuns es quedaria al voltant dels 6 i els 8 diputats, en dura pugna amb el PP que n'aconseguiria entre 5 i 7. L'extrema dreta de Vox obtindria 2 o 3 diputats, mentre que la CUP mantindria els dos escons actuals on en podria perdre un.

  • 10:50

    AGENDA | Acte de campanya de JxCat a Vic a les 12:30 hores

     

    La cap de llista de Junts al Congrés per Barcelona, Miriam Nogueras, intervé en un acte a Vic amb el secretari general del partit, Jordi Turull, la presidenta del Parlament, Anna Erra i l'alcalde de Vic, Albert Castells. 

  • 10:43

    AGENDA | Acte electoral del PSC a Viladecans a les 12 hores

     

    La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, la ministra Raquel Sánchez i el primer secretari del partit, Salvador Illa, intervenen en un acte electoral a Viladecans a les 12:00 hores.

  • 10:41

    AGENDA | Roda de premsa de la CUP a Ripoll a les 12:00 hores

     

    La cap de llista de la CUP per Girona, Mireia Vehí, i el regidor local Dani Vilaseca ofereixen una roda de premsa a Ripoll a les 12 hores del migdia. 

  • 10:40

    AGENDA | L'educació pública centra l'acte electoral de Sumar- En Comú Podem a Mollet del Vallès

     

    La cap de llista del partit al Congrés, Aina Vidal, la líder dels Comuns al Parlament, Jessica Albiach, el ministre d'universitats, Joan Subirats i el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, protagonitzen l'acte electoral de la segona jornada. Ho faran a les 12 del migdia a Mollet del Vallès per parlar sobre l'educació pública.

  • 10:35

    AGENDA | Acte electoral d'ERC a Manresa a les 12:00 hores

     

    La número dos del partit al Congrés, Teresa Jordà, el candidat al Senat, Joan Queralt, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, donen el tret de sortida al segon acte de la campanya electoral a les 12 hores del migdia a Manresa. 

  • 10:26

    AGENDA | Nacho Martín Blanco atén als mitjans al Prat de Llobregat a les 11:45 h

     

    El cap de llista del PP al Congrès per Barcelona, Nacho Martín Blanco, atendrà als mitjans a la carpa informativa del PP instal·lada al Prat de Llobregat a les 11:45 hores. Ho farà després de visitar als comerciants de la zona. 

  • 10:08

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT a Cabrera de Mar

     

    El PDeCAT ofereix aquest matí a les 11:00 hores una roda de premsa de campanya des de la platja de Santa Margarida de Cabrera de Mar.

  • 9:30

    BLOC DE CAMPANYA | Els pactes postelectorals centren els discursos del primer dia de campanya

     

    Els pactes postelectorals han centrat els discursos d'aquest primer dia de campanya. El cap de llista del PDeCAT – Espai CiU, Roger Montañola, s'ha mostrat obert a pactar tant amb PP com amb PSOE. Martín Blanco (PPC) avisa que "és absolutament innegociable" acceptar el programa del PP per arribar a acords. Per la seva part, Aina Vidal dels Comuns ha fet una crida a la unitat de les esquerres davant de la possibilitat d'un govern de PP i Vox: "Tenim una responsabilitat que es diu guanyar i no confondre'ns d'adversari".

    Polèmica també per les declaracions del líder del PP, Nuñez Feijoo. En una entrevista a El Periódico ha dit que "no té cap interès a anar contra cap taula si està constituïda". Des de la direcció estatal del partit l'han rectificat i diuen que si és president quedarà "desactivada". Pere Aragonès ha reblat que la defensa de Catalunya es fa "des dels partits catalans que tenen Catalunya com a prioritat"

  • 9:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les generals del 23 de juliol del dissabte 8 de juliol de 2023.

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.