Enlaces accesibilidad
Eleccions generals 2023

Diari de campanya | Cinquè dia de campanya amb la ressaca de l'únic debat cara a cara entre Sánchez i Feijóo

  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Per
Els retrets marquen l'únic cara a cara de la campanya entre Sánchez i Feijóo
Els retrets marquen l'únic cara a cara de la campanya entre Sánchez i Feijóo

Cinquè dia de campanya electoral amb la ressaca de l'únic debat cara a cara televisat entre Sánchez i Feijóo. Les reaccions dels partits no s'han fet esperar. Els dos partits que van participar s'han fet retret aquest matí. Els socialistes acusen Feijóo de mentir, aportant dades falses durant el debat. Mentre que el PP creu que Sánchez va mostrar-se nerviós i superb. Tots dos candidats es van enfrontar també pels pactes. ERC descriu un Sánchez, desordenat, lent, fora de to amb un Feijóo ràpid, que "sense fer res més que, dient mentides" ha resultat guanyador del debat. Pel que fa a la resta de partits, coincideixen a donar Feijóo com a guanyador del debat. I lamenten que no fos propositiu, sinó marcat pel soroll. El PDeCAT - Espai CiU lamenta que Feijóo "inflami" l'Estat amb Catalunya, deplora l'intent del PP de recuperar el 'procés' per electoralisme, conclou que "Catalunya va perdre al debat". La CUP l'ha titllat com un "desastre" i una "batalla de galls".

I en ple episodi de calor intensa, els candidats no només han fet valoracions posteriors al cara a cara. Vidal (Sumar - En Comú Podem) proposa una estratègia estatal per obligar les empreses a garantir el benestar dels empleats en episodis de calor.

Aquesta tarda, Sumar - En Comú Podem ha carregat contra ERC, en un acte a Tortosa, Aina Vidal, ha fet una crida perquè "ni un sol vot progressista es pot quedar a casa" el 23 de juliol per fer front un govern PP-VOX: "L'únic antídot per seguir avançant és diu En Comú Podem i Sumar", "L'únic antídot per seguir avançant es diu En Comú Podem i Sumar". La CUP també ha apujat el to contra ERC. La candidata de la CUP a Girona ha elevat el to contra ERC pels seus acords amb el PSOE, partit que consideren que "no poden ser una alternativa" per a pactar dels partits independentistes.

El PSC ha carregat contra el PP per la violència masclista. I ERC també: diu que el 23-J cal escollir entre l'Espanya "caduca" de Sánchez i Feijóo o l'independentisme d'Otegi i Junqueras.

Campanya de les generals a Catalunya: 11 de juliol de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 16:12

    Diversos partits catalans critiquen el veto de publicacions en català de Vox i PP a Borriana (Castelló).

     

     
  • 20:50

    Nogueras denuncia el "no a tot" del PSOE i Podem: "Autodeterminació? No. Amnistia? No. Rodalies? No". 

     

     

    Per a Junts per Catalunya, el cara a cara entre Sánchez i Núñez Feijóo va demostrar que "tant el PSOE com el PP fan el que han fet sempre per Catalunya: zero propostes positives pel nostre país". Així ho ha denunciat aquest dimarts la candidata a les eleccions del 23J en un acte de campanya on ha recorregut diverses poblacions de Lleida, Míriam Nogueras, que ha posat el focus en el "no a tot" del PSOE i Podem. "Ha estat una constant. Autodeterminació? No. Amnistia? No. Rodalies? No", ha constatat Nogueras. 

  • 21:20

    Entrevista al candidat de VOX per Barcelona a les eleccions generals de 2023, Juan José Aizcorbe. 

     

     

    Lluís Falgàs entrevista al candidat de VOX per Barcelona a les eleccions generals de 2023, Juan José Aizcorbe, advocat i diputat els últims quatre anys al Congrés. Té 63 anys, va passar la seva infantesa al País Basc i Catalunya.

    El número 1 de Vox a Barcelona considera que "l'estat de les autonomies és un estat fallit". I s'ha compromès que si guanyen les eleccions faran una revisió del model: "Hem de revisar l'Estat d'Autonomies, hem de revisar-la en el fons i la forma".

    Aizcorbe s'ha compromès a través del seu patit "a donar una alternativa a l'actual govern" no només des del punt de vista de canvi de governants, "sinó una alternativa quant a les polítiques del que significa el Partit Socialista amb tots els seus aliats". Ha assegurat que estan preparats per assumir la representació més enllà del Congrés, però ha matisat que això "dependrà del Partit Popular".

    Aizcorbe rebutja que qualifiquin el seu partit d'extrema dreta: "Nosaltres ens considerem d'extrema necessitat".

     
  • 20:50

    Nogueras denuncia el "no a tot" del PSOE i Podem: "Autodeterminació? No. Amnistia? No. Rodalies? No". 

     

     

    Per a Junts per Catalunya, el cara a cara entre Sánchez i Núñez Feijóo va demostrar que "tant el PSOE com el PP fan el que han fet sempre per Catalunya: zero propostes positives pel nostre país". Així ho ha denunciat aquest dimarts la candidata a les eleccions del 23J en un acte de campanya on ha recorregut diverses poblacions de Lleida, Míriam Nogueras, que ha posat el focus en el "no a tot" del PSOE i Podem. "Ha estat una constant. Autodeterminació? No. Amnistia? No. Rodalies? No", ha constatat Nogueras. 

     
  • 20:30

    Vox creu que Espanya està en el moment "més delicat dels últims 50 anys". 

     

     

    El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, ha afirmat que Espanya està en el moment "més delicat dels últims 50 anys", ja que en l'última legislatura ha afrontat un govern "il·legítim".

    Durant un míting al barri del Gornal de L'Hospitalet de Llobregat, Espinosa ha assegurat que l'executiu "va arribar mentint, assegurant que no se sustentaria en qui es va sostenir". A més, ha assenyalat que "aquestes eleccions són transcendentals". 

     
  • 20:20

    La CUP apuja el to contra ERC.

     

     

    La candidata de la CUP a Girona ha elevat el to contra ERC pels seus acords amb el PSOE, partit que consideren que "no poden ser una alternativa" per a pactar dels partits independentistes: "No es pot negociar amb qui ens espia, ens empresona i defensa la monarquia". 

    La diputada diu que "el PSOE està disposat a regalar el seu país a l'extrema dreta abans de permetre l'autodeterminació". 

     

     
  • 20:00

    Sumar s'alça com l'alternativa davant un govern hostil a l'Estat. 

     

     

    La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha carregat aquest dimarts contra el cap de llista d'ERC al Congrés dels Diputats Gabriel Rufián. En un acte a Tortosa, Aina Vidal, ha fet una crida perquè "ni un sol vot progressista es pot quedar a casa" el 23 de juliol per fer front un govern PP-VOX, ja que els comicis "aniran de molts pocs vots". "L'únic antídot per seguir avançant és diu En Comú Podem i Sumar", ha afegit. Vidal ha recriminat a ERC que sembli acceptar la possibilitat d'un govern hostil a l'Estat i l'ha advertit que "com pitjor, pitjor". 

    Ha mostrat sensibilitat amb les víctimes d'ETA, després que aquest matí patís l'escridassada de "que te vote Txapote".

  • 19:40

    ERC diu que el 23-J cal escollir entre l'Espanya "caduca" de Sánchez i Feijóo o l'independentisme d'Otegi i Junqueras.

     

     

    Durant l'acte d'aquest dimarts a la tarda a Cambrils, la número dos de la llista d'ERC a les eleccions a les corts espanyoles, Teresa Jordà, ha afirmat que el 23-J caldrà escollir entre l'Espanya "rància i caduca" de Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, o l'independentisme basc d'Otegi (EH Bildu) i Oriol Junqueras (ERC).

    Tot això, després que Rufián hagi hagut d'aclarir en un tuit la polèmica de les seves declaracions. El candidat d'ERC al Congrés per Barcelona ha assegurat que ERC és una "barrera" per a un pacte PP-Vox i PP-PSOE. El candidat republicà  assegura que el partit confrontarà des de l'oposició "si Feijóo té majoria al Congrés".

  • 19:33

    Batet carrega contra el PP per la violència masclista. 

     

     

    "Ahir em vaig quedar curta. Vam veure el pitjor del PP. Ha assumit les idees, modus de l'extrema dreta, la mentida i l'ús de la violència terrorista execrable d'ETA. Hem vist un PP incapaç de representar les dones, incapaç de comprometre's contra la violència masclista. No podem tornar enrere en aquesta lluita", ha exclamat Batet en un míting al Teatre Municipal La Sala de Rubí, on l'alcaldessa socialista, Ana María Martínez ha guanyat les eleccions el 28M. 

     

  • 19:00

    BLOC ELECTORAL | Dia de valoracions després de l'únic cara a cara entre el president Sánchez i Feijóo. 

     

     

    L'endemà de l'únic debat cara a cara televisat d'aquestes eleccions generals de 2023, els partits han valorat el president Pedro Sánchez i el principal líder de l'oposició Alberto Núñez Feijoo.

     

  • 18:50

    El PDECat - Espai CiU asseguren que tota okupació "és delicte".  

     

     

    El número dos del PDeCAT – Espai CiU, Genís Boadella, ha manifestat que "ocupar és un delicte" i que no es pot diferenciar entre delinqüencials i no delinqüencials. També carrega contra la no renovació del poder judicial i fan responsables tant al PSOE com al PP.  

  • 18:00

    AGENDA | El candidat de VOX per Barcelona, Juanjo Aizcorbe, celebra un acte públic a Hospitalet amb Iván Espinosa, Maria Ruiz, e Ignacio Garriga a l'Hospitalet de Llobregat les 19 hores. 

     

  • 17:45

    AGENDA | ERC fa campanya a Cambrils. 

     

     

    Esquerra Republicana continua la campanya electoral el dimarts, 11 de juliol, a les 19 hores al Parc del Pescador a Cambrils. L’acte comptarà amb les intervencions de la candidata a la llista d’Esquerra Republicana al Congrés per Barcelona, Teresa Jordà, el cap de llista al Congrés per Tarragona, Jordi Salvador i la cap de llista al Senat per Tarragona, Laura Castel. També hi intervindrà la regidora a l’Ajuntament de Cambrils, Cami Mendoza. 

  • 17:30

    AGENDA | El PSC fa campanya a Rubí. 

     

     

    La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, i el primer secretari del partit, Salvador Illa, intervenen en un acte polític al Teatre Municipal La Sala de Rubí a les 19 hores, juntament amb l’alcaldessa Ana María Martínez.
     

     
  • 17:14

    AGENDA | Sumar fa campanya a Tortosa. 

     

     

    La cap de llista de Sumar-En Comú Podem al Congrés per Barcelona, Aina Vidal, participa en un acte al Parc Municipal de Teodoro González a les 19 hores.

     
  • 17:00

    AGENDA | Junts per Catalunya recorre la província de Lleida per parlar de la sequera. 

     

    La cap de llista de Junts al Congrés per Barcelona, Miriam Nogueras, es reuneix amb alcaldes com a tema principal de la sequera. Ajuntament de Bassella (Alt Urgell). Després, cap a les 19 hores, farà una passejada per la Rambla Dr. Pearson de Tremp. 

  • 16:45

    AGENDA | El PDeCAT-Espai CiU farà una atenció als mitjans a l'ICAB a les 18 hores. 

      

     

    Aquest matí el candiat del PDeCAT, Roger Montañola, prioritzaria pactar amb Sánchez perquè la “carta de presentació” per a Catalunya “és millor” que la de Feijóo.

     
  • 16:20

    Televisió Espanyola a Catalunya comença la ronda d'entrevistes als candidats a les eleccions 23J. 

     

    RTVE Catalunya emet durant el període electoral una sèrie d'entrevistes amb els líders de les formacions amb representació en el Congrés dels Diputats. Conduïdes pel periodista Lluís Falgàs, s'emetran al Canal 24 Horas i a RTVE Play Catalunya a les 19 hores. 

     

  • 16:13

    BLOC DE CAMPANYA | Cinquè dia de campanya electoral

     

     

    Les relacions entre Catalunya i Espanya, el referèndum i els pactes es mantenen un dia més al centre de la campanya electoral. 

     

  • 14:18

    BLOC DE CAMPANYA | Les reaccions dels partits davant el cara a cara no s'han fet esperar

     

     

    Els retrets marquen l'únic cara a cara de la campanya entre Sánchez i Feijóo. Els socialistes acusen Feijóo de mentir, aportant dades falses durant el debat. Mentre que el PP creu que Sánchez va mostrar-se nerviós i superb. Tots dos candidats es van enfrontar també pels pactes.

     

    La resta de partits, coincideixen a donar Feijóo com a guanyador del debat. Lamenten, però que aquest que no fos propositiu, sinó marcat pel soroll.

  • 14:12

    Els candidats a les eleccions del 23J reaccionen al debat

     

    La resta de partits, coincideixen a donar Feijóo com a guanyador del debat. Lamenten, però que aquest que no fos propositiu, sinó marcat pel soroll. 

     

  • 14:11

    Els retrets marquen l'únic cara a cara de la campanya entre Sánchez i Feijóo

     

    Els socialistes acusen Feijóo de mentir, aportant dades falses durant el debat. Mentre que el PP creu que Sánchez va mostrar-se nerviós i superb. Tots dos candidats es van enfrontar també pels pactes.

     

  • 14:10

    BLOC DE CAMPANYA | Les reaccions al cara a cara centren els missatges dels partits polítics

     

     

    Les reaccions al cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo centren els principals missatges dels partits polítics en el primer dimarts de campanya electoral. També ho fa la futura governabilitat amb Catalunya si hi ha un futur govern presidit pel PP. Repassem els anuncis més destacats. 

     

  • 13:14

    Vidal proposa una estratègia estatal per obligar les empreses a garantir el benestar dels empleats en episodis de calor

     

     

    La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles del 23 de juliol, Aina Vidal, ha plantejat una estratègia estatal contra la calor extrema que obligui totes les empreses a condicionar els espais de treball per "garantir el benestar dels treballadors". "Necessitem nous drets climàtics i això té a veure amb els treballadors a l'aire lliure", ha dit des de Vila-seca, on ha participat en un acte amb membres de la candidatura per Tarragona i treballadors de PortAventura. Precisament, ha posat els empleats del parc com a exemple de gent "fent hores en plena onada de calor exposant-se a unes altes temperatures i amb molt poques ajudes per resistir el dia a dia". Vidal ha advertit que hi ha treballadors que "posen la vida en risc".

  • 12:16

    El PDeCAT crida al fet que la governabilitat a l'Estat depengui dels partits catalanistes

     

     

    El PDeCAT Espai CiU lamenta que Feijóo "inflami" l'Estat amb Catalunya, deplora l'intent del PP de recuperar el procés per electoralisme, conclou que Catalunya va perdre al debat i crida al fet que la governabilitat a l'Estat depengui dels partits catalanistes. 

     

    El partit prioritza la política de Sánchez per Catalunya davant d'una eventual investidura. Però el candidat Roger Montañola no es tanca la porta a negociar amb Feijóo i apunta que cal fer tot el possible perquè Vox no trepitgi la Moncloa. Motañola esmena Feijóo que canviï les regles del joc en proposar governar la llista més votada i titlla d'irreal que Esquerra i Bildu advoquin pel referèndum.

     

     

  • 12:12

    La CUP titlla el debat com un "desastre" i una "batalla de galls"

     

     

    La cap de llista de la CUP a Girona a les eleccions del 23-J, Mireia Vehí, ha assegurat que el cara a cara entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, va ser "desastrós", "una batalla de galls desconnectats de la realitat" i una mostra de "pur bipartidisme, caduc i retrògrad".

     

     

    La diputada al Congrés ha assegurat que va "quedar demostrat que el PP i el PSOE no es diferencien en res" i ha carregat contra Sánchez per no fer "cap proposta alternativa" al model dels populars. A més, Vehí ha denunciat la dinàmica cap a la dreta de la política espanyola que porta a Sumar d'"assemblar-se massa al PSOE. "Al Regne d'Espanya l'esquerra està incompareixent en aquesta campanya", ha subratllat.

  • 12:01

    Martín Blanco: "Feijóo no serà mai en un pacte que no defensi la pluralitat de llengües"

     

     

    El cap de llista del PP a les eleccions espanyoles per Barcelona, Nacho Martín Blanco, ha afirmat que el presidenciable dels populars, Alberto Núñez Feijóo, "no serà mai en un pacte que no defensi la pluralitat de llengües a l'Estat o que elimini les comunitats autònomes". Així ho ha dit durant una roda de premsa organitzada per l'ACN, on ha fixat aquestes dues línies vermelles per poder arribar a pactes amb Vox. A més, també ha subratllat que no és negociable "el principi de no discriminació ni la igualtat d'oportunitats dels espanyols", qüestions que creu que "generen dubtes" en altres partits, com el d'extrema dreta. En aquesta línia, ha reivindicat el compromís del PP contra la violència masclista i els discursos d'odi.

  • 11:49

     Rufián: "Els socialistes han de respondre si estan disposats o no a investir Feijóo"

     

     

    El cap de llista d'ERC a les eleccions del 23-J, Gabriel Rufián, ha defensat mantenir la taula de diàleg amb un hipotètic govern espanyol presidit pel PP. "Seria poc democràtic i poc comprensible internacionalment dir que només negociem amb uns", ha apuntat en referència al PSOE. Durant la roda de premsa d'aquest dimarts a l'Agència EFE, Rufián ha argumentat que l'independentisme no es pot carregar de la responsabilitat que només es pot negociar si governen els socialistes. D'altra banda, i l'endemà del cara a cara entre els candidats de PSOE i PP, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, Rufián ha subratllat que els socialistes han de respondre si estan disposats o no a investir el líder dels populars.

  • 11:28

    Meritxell Batet (PSC): "Feijóo va embarrar el que havia de ser un debat d'idees amb dades falses i insidies"

     

     

    En una atenció als mitjans des de Lleida, Meritxell Batet, critica a Feijóo pel seu comportament en el debat amb Sánchez. "Ahir vam veure un Sr. Feijóo que va embarrar el que havia de ser un debat d'idees, amb dades falses i insidies. No va dubtar a fer servir el terrorisme criminal d'ETA"
     

    Posa èmfasi que aquest "ha comprat el marc mental de l'extrema dreta, que fa ús de la mentida impunement" i assegura que el problema no és VOX, és el PP. 

    Salvador Illa, per la seva banda, creu que es va perdre una bona ocasió per debatre i contraposar models. Acusa Feijóo d'evitar el debat net faltant a la veritat i de posar en dubte dades objectives amb cinisme "els mitjans de verificació d'informació treuen fum avui". 

  • 11:03

    AGENDA | En Comú Podem atén als mitjans a les 12:00 h

     

     

    Aina Vidal ofereix una atenció als mitjans amb el candidat local dels comuns, Fèlix Alonso, a Vila-seca a les 12 hores.

  • 10:48

    Junts s'erigeix com el "millor antídot" contra "l'obsessió malaltissa" de Feijóo de "perseguir" Puigdemont

     

     

    El cara a cara televisat entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo no va ser de "gran interès" per a Junts per Catalunya. Així ho ha assegurat la seva candidata a les eleccions espanyoles del 23-J, Míriam Nogueras, en una roda de premsa aquest dimarts a Lleida. Ara bé, sí que els ha servit per a constatar "l'obsessió malaltissa cap al president Puigdemont i cap a Catalunya" que considera que tenen tant el PP com el PSOE. En aquest context, Nogueras ha reclamat anar a votar el 23 de juliol perquè "guanyi Catalunya i els dels 155 quedin en un racó". Ha reivindicat Junts com "el primer mur de contenció del feixisme espanyol", com "els qui sempre hem plantat cara".

     

  • 10:24

    AGENDA | Atenció als mitjans del PSC a les 11:00 h

     

     

    La cap de llista per Barcelona, Meritxell Batet, el primer secretari del partit, Salvador Illa, la candidata per Lleida, Montse Mínguez i l'alcalde Felix Larrosa atenen als mitjans des de Lleida. 

  • 10:22

    AGENDA | Roda de premsa de la CUP a les 11:00 h

     

     

    Roda de premsa de la cap de llista de la CUP al Congrés per Girona, Mireia Vehí, a Barcelona.

  • 10:21

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT a les 11:00 h

     

     

    Roda de premsa electoral del PDeCAT-Espai CIU a l'Hospitalet de Llobregat.

  • 10:19

     Dijous finalitza el termini per sol·licitar el vot per correu

     

     

    Aquest dijous finalitza el termini per sol·licitar el vot per correu, que ja han demanat més de dos milions de persones. José Luís Alonso, director adjunt d'operacions de Correus, ha assegurat en declaracions a Ràdio Nacional que aconseguiran arribar a temps per repartir el vot. 


    Davant les crítiques dels sindicats de correus, que denuncien que encara no han arribat els sis mil contractes de reforç, Alonso assegura que l'empresa fa tot el necessari per al correcte funcionament.

  • 10:02

    AGENDA | El PP ofereix una roda de premsa a les 10:30 h

     

     

    Nacho Martín Blanco ofereix una roda de premsa des de la seu de l'ACN a Barcelona. 

  • 10:01

    AGENDA | ERC dona una roda de premsa a les 10:30 h

     

     

    Gabriel Rufián i Teresa Jordà intervenen en el cicle de rodes de premsa que organitza l'agència EFE a Barcelona.

  • 10:00

    AGENDA | Roda de premsa de Junts a les 10:00 h

     

     

    Miriam Nogueras (Junts) ofereix una roda de premsa sobre cultura i llengua des de Lleida. 

  • 9:47

    BLOC DE CAMPANYA | Debat carregat de retrets entre Sánchez i Feijóo

     

     

    Debat dur carregat de retrets entre Sánchez i Feijóo. Van mancar les propostes, però va haver-hi moltes crítiques. El líder dels populars ha pressionat sense èxit a Sánchez perquè es comprometi a abstenir-se a la seva investidura si el PP és la llista més votada.

     

  • 9:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les generals del 23 de juliol del dissabte 8 de juliol de 2023.

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.