Enlaces accesibilidad
Salut

Els hàbits saludables dels infants empitjoren respecte abans de la pandèmia

  • És la conclusió de l'informe PASOS 2022 -2023 de la fundació Gasol, amb dades de més de 3.000 nens de tot Espanya
  • El 33,2% dels adolescents pateix sobrepès i un 11,6% obesitat

Per
Els hàbits saludables dels infants empitjoren respecte abans de la pandèmia
Els hàbits saludables dels infants empitjoren respecte abans de la pandèmia

L'estil de vida dels infants i adolescents ha empitjorat respecte abans de la pandèmia si mesurem el seu benestar emocional, la qualitat de vida, les hores de son, l'alimentació, l'activitat física i l'ús de pantalles. Així ho explica l'informe PASOS 2022 - 2023 de la Fundació Gasol, que alerta sobre aquesta situació que es viu en moltes famílies.

Els hàbits saludables dels infants empitjoren respecte abans de la pandèmia

Obesitat i sobrepès

El 33,2% dels infants i adolescents pateixen sobrepès i un 11,6% obesitat. La obesitat severa afecta a l'1,5%, una xifra que consideren preocupant des de la fundació. Unes xifres que es mantenen entre els adolescents però puja entre els nens i nenes. I creix més entre la població amb menor renda.

Creix l'ús de pantalles

Els infants i adolescents utilitzen les pantalles més de 3 hores al dia entre setmana i gairebé 5 els caps de setmana. L'ús recomanat, fixat en menys de 120 minuts al dia, el superen el 60% de dilluns a divendres i el 80% el cap de setmana.

Dormir menys hores

Gairebé la meitat dels infants i adolescents dormen menys hores de les recomanades, un incompliment que ha augmentat un 4,8% respecte l'anterior informe. La National Sleep Foundation estableix entre 9 i 11 hores diàries de son per a la població d'entre 6 i 13 anys i entre 8 i 10 des dels 14 fins als 17 anys.

Deteriorament de la dieta mediterrània i de l'esport

La Fundació assegura que el seguiment de la dieta mediterrània ha patit un deteriorament des de 1998 fins aquest 2023. El percentatge de la població avaluada en un entorn amb menor renda mitjana o més pobresa infantil que segueix aquest tipus de dieta és menor en un 6% respecte a la població d'entorns més afavorits. I pel que fa a l'esport, les nenes dediquen 7,4 minuts menys a practicar-lo que entre els anys 2019 i 2020, i els nens, 7,1 minuts menys, el que suposa una reducció de 50 minuts a la setmana.