Enlaces accesibilidad
Eleccions generals 2023

Finalitza el termini per demanar el vot per correu i els partits reaccionen a les polèmiques declaracions de Feijóo

  • Els diputats independents de Junts voten a favor de Moret i formen part del govern de la Diputació de Barcelona
  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Per
Eleccions Generals 2023 | Segueix la informació en directe de la campanya electoral del 23J
Eleccions Generals 2023 | Segueix la informació en directe de la campanya electoral del 23J

La publicació de l'enquesta de CIS, el vot dels dos diputats independents de Junts a favor de la presidència socialista a la Diputació de Barcelona, i la ressaca per les polèmiques paraules de Feijóo sobre el vot per correu marquen el setè dia de campanya electoral.

L'enquesta dona la victòria al PSOE amb el 31% dels suports. El PP seria segona força amb el 29,6% dels vots, Sumar ocuparia el tercer lloc amb el 15,5% i Vox passaria a la quarta posició amb un 11,7%.

Per altra banda, finalitza el termini per demanar el vot per correu i els partits reaccionen a les paraules del candidat dels populars, Alberto Núñez Feijóo, posant ombra de dubte sobre el procés del vot per correu.

El PSC acusa Feijóo de "voler prendre el pèl" a la gent per la polèmica de correus. Sumar l'ha acusat de ser un "mentider compulsiu" i de copiar l'estratègia populista per haver posat en dubte el vot per correu. VOX denuncia que el PP critica la feina dels treballadors de Correus.

D'una altra banda, el vot dels dos diputats independents de Junts a favor de la presidència socialista a la Diputació de Barcelona marca els principals missatges de la campanya. ERC adverteix que Junts no és de fiar després que dos dels seus diputats hagin facilitat la presidència socialista a la Diputació de Barcelona. El PDeCat assegura que JxCat està “en clara descomposició”.

Des de Vilanova i la Geltrú, la socialista Meritxell Batet acusa Junts de temptejar el PP en les negociacions de la Diputació. També des de la capital del Garraf, el número 2 de Sumar, Gerardo Pisarello celebra l’acord per fer polítiques d’esquerres a la Diputació de Barcelona.

Campanya de les generals a Catalunya: 13 de juliol de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 23:59

    Catalunya i ETA centren els missatges del bloc de política territorial del Debat RTVE. 

     

     

    El tercer dels blocs del debat de TVE s'ha focalitzat en política territorial; i bona part l'ha centrat l'encaix de Catalunya -i també del País Basc- dins l'estat espanyol. El portaveu del PSOE, Patxi López, li ha retret que el seu partit aposta per la "política de la convivència en la diversitat", ha defensat que Catalunya avui està. Gabriel Rufián (ERC) ha respost a López que "no és cert que la situació a Catalunya sigui millor, sinó diferent". "Hem aconseguit coses com que nou persones surtin de la presó per votar", ha afirmat. En aquest punt, la portaveu de PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha reclamat als portaveus : "Rufián ha dit que pujarà el preu a un govern de Sánchez, també ho ha dit Otegi. Espero que Bildu també ho aclareixi".

     

    I López li ha retret: "El nostre objectiu no és que ens anem convertint en illes sinó construir un continent des del respecte i la pluralitat". 

    Aina Vidal (Sumar) ha assegurat que el dia 23-J Espanya "s'hi juga molt":  "Retrocedir al temps del blanc i negre i que torni el conflicte i la confrontació". El portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, ha insistit en la seva idea de recentralitzar cap a l'Estat i suprimir autònomes. "Han creat disset regnes de taifes que ens arruïnen, que s'han revelat ineficaços i que han creat problemes i rivalitats", ha assegurat. 

  • 19:45

    Nacho Martín Blanco: "No és raonable que els socialistes s'arroguin el mèrit de la millora a Catalunya". 

     

     

    Rubén Urdiales entrevista Nacho Martín Blanco, candidat del Partit Popular de Catalunya per Barcelona a les eleccions generals de 2023. Nacho Martín Blanco creu que “no és raonable” que els socialistes “s'arroguin el mèrit de la millora de les circumstàncies a Catalunya”. “Sembla que amb un Partit Popular al govern això no pugui passar. I és una irresponsabilitat dir que si no governen ells a Catalunya no hi pot haver tranquil·litat”, ha dit.

     
  • 21:00

    VOX denuncia que el PP critica la feina dels treballadors de Correus. 

     

     

    En un acte a Mataró, el candidat de VOX per Barcelona, Juan José Aizcorbe ha criticat que el Partit Popular crtitqui la feina dels treballadors de Correus arran de les polèmiques paraules de Feijóo. Aizcorbe ha vinculat la "immigració il·legal" amb la inseguretat a Catalunya. En unes declaracions als mitjans ha denunciat que "alguns s'entesten a transformar Europa en Eurabia".

     

     
  • 20:45

    Junts carrega contra Esquerra per Rodalies i l'acord de la DIBA. 

     

     

    La candidata a les eleccions espanyoles del 23-J, Míriam Nogueras, ha demanat un front comú per aconseguir el traspàs de Rodalies. "El que no pot pretendre Rufián és que fem de bombers dels seus mals acords sense que ells no corregeixin la seva submissió al PSOE", ha reblat.  

    En un acte a Manresa, la presidenta de la formació, Laura Borràs, ha carregat contra el TSJC i el PSOE pel català i ha retret ERC els pactes als quals ha arribat el partit d'Oriol Junqueras amb el PSC a les diputacions de Lleida i Tarragona. Borràs ha dit que "alguns que defensen la unitat amb la boca petita" i als que diuen que 'no som de fiar' són, segons Borràs, els que han pactat amb el PSC a Tarragona i Lleida, en clara referència a ERC. 

  • 20:30

    La CUP demana la mobilització per votar el 23J.

     

     

    La CUP ha fet una crida contra l'abstencionisme a les eleccions del 23-J, després dels resultats de les municipals al País Valencià i a les Illes Balears on "no hi ha més votants de dretes" sinó una "esquerra exhausta". "No té cap sentit la derrota per incompareixença. (...) És un luxe que aquest poble no es pot permetre", així ho ha dit l'exdiputat de la formació, David Fernández, que ha entrat en campanya aquest dijous en un acte electoral a Sant Boi. 

  • 19:45

    Nacho Martín Blanco: "No és raonable que els socialistes s'arroguin el mèrit de la millora a Catalunya". 

     

     

    Rubén Urdiales entrevista Nacho Martín Blanco, candidat del Partit Popular de Catalunya per Barcelona a les eleccions generals de 2023. Nacho Martín Blanco creu que “no és raonable” que els socialistes “s'arroguin el mèrit de la millora de les circumstàncies a Catalunya”. “Sembla que amb un Partit Popular al govern això no pugui passar. I és una irresponsabilitat dir que si no governen ells a Catalunya no hi pot haver tranquil·litat”, ha dit.

     
  • 20:20

    El PSC acusa Feijóo de "voler prendre el pèl" a la gent per la polèmica de correus.

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha acusat el candidat popular, Alberto Núñez Feijóo, de voler "prendre el pèl a la gent" i ha reclamat "barrar-li el pas". "Ara posa en dubte Correus. Fins quan creus que prendràs el pèl a la gent? Ara diu que pagarà hores extres?", ha exclamat el candidat.

     

    La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha assegurat que Catalunya i les dones "bloquejaran" la dreta el 23-J. La candidata socialista ha advertit que "no es pot permetre que es qüestioni la violència de gènere" o que es parli de "violència intrafamiliar i divorcis durs", com fa l'extrema dreta. 

  • 20:00

    Pisarello titlla Feijóo de "mentider compulsiu" i demana que la classe treballadora no es deixi dividir per VOX. 

     

     

    El número dos de Sumar-En Comú Podem, Gerardo Pisarello, l'ha acusat de ser un "mentider compulsiu" i de copiar l'estratègia dels expresidents dels Estats Units Donald Trump i del Brasil Jair Bolsonaro per haver posat en dubte el vot per correu. En un acte de campanya sobre migracions a Castelldefels (Baix LlobSregat), els comuns volen obligar les empreses que operen a l'estranger a complir els mateixos drets laborals que a Espanya. "Si arribem al govern com si no arribem, fer pressió perquè aquesta ILP es pugui aprovar perquè és una qüestió de drets humans, reconeixement i aportació aquestes persones a la nostra societat", s'ha compromprès Pisarello.

  • 19:30

    El desenllaç a la DIBA encén el foc entre els independentistes.

     

     

    El vot dels dos diputats independents de Junts a favor de la presidència socialista a la Diputació de Barcelona marca els principals missatges de la campanya. ERC adverteix que Junts no és de fiar després que dos dels seus diputats hagin facilitat la presidència socialista a la Diputació de Barcelona. El PDeCat assegura que JxCat està “en clara descomposició”. 

    Des de Vilanova i la Geltrú, la socialista Meritxell Batet acusa Junts de temptejar el PP en les negociacions de la Diputació. També des de la capital del Garraf, el número 2 de Sumar, Gerardo Pisarello celebra l’acord per fer polítiques d’esquerres a la Diputació de Barcelona.

     
  • 18:30

    Almeida titlla de "sentit comú" les declaracions de Feijóo pel vot per correu.

     

     

    L'alcalde del Partit Popular, José Luís Almeida, ha justificat les paraules polèmica del candidat a la presidència Núñez Feijóo quan demanava als carters que treballessin a màximes per garantir que arribés el vot a tothom.

    L'alcalde de Madrid, Jose Luís Almeida, ha assegurat que el CIS que s'ha publicat aquest dijous i que dona la victòria al PSOE podria ser malversació de cabals públics. "El CIS d'avui i el tipus penal de la malversació de cabals públics s'aproxima bastant al que el legislador pensava quan va incloure aquest delicte al Codi Penal", ha assegurat en declaracions des de Barcelona. 

    En una trobada a Barcelona amb el regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, i el candidat del PP de Catalunya per Barcelona, Nacho Martín Blanco, l'alcalde madrileny ha avalat les paraules del líder nacional "popular" que considera de "sentit comú" per garantir el dret a vot. Almeida ha dit que tenen una relació cordial amb Collboni i que tenen pendent una trobada entre alcaldes. 

  • 17:30

    BLOC ELECTORAL | La polèmica de Feijóo pel vot per correu marca el sisè dia de campanya electoral.

     

     

    Les paraules del candidat dels populars, Alberto Núñez Feijoo, posant ombra de dubte sobre el procés del vot per correu, han marcat els missatges de campanya d'aquest matí. Crítiques també dels partits independentistes a Junts per no haver arribat a un acord pel govern de la Diputació de Barcelona.

  • 16:45

    AGENDA | Acte de Junts a Manresa a les 19:30 h

     

     

    La cap de llista de Junts per Barcelona, Miriam Nogueras, amb Laura Borràs i el candidat al Senat, Antoni Castellà, participen en un acte electoral a Manresa.

  • 16:43

    AGENDA | Atenció als mitjans de Vox a Mataró a les 19:30 h

     

     

    El cap de llista de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, aten als mitjans en la seva visita a Mataró.

  • 16:42

    AGENDA | Acte electoral de la CUP a Sant Boi de Llobregat a les 19:30 h

     

     

    La número dos de la CUP per Barcelona, Laure Vega, i l'exdiputat, David Fernández, participen en un acte electoral a Sant Boi de Llobregat.

  • 16:40

    AGENDA | Acte de campanya del PSC a Vilanova i la Geltrú a les 19:00 h

     

     

    Meritxell Batet, Salvador Illa i l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, intervenen en un acte polític de campanya a les 19 hores.

  • 16:36

    AGENDA | Acte electoral d'ERC a Sabadell les 19:00 h

     

     

    Acte electoral d'ERC a Sabadell amb la portaveu del partit, Marta Vilalta, i el candidat al Senat, Ernest Maragall.

  • 16:35

    AGENDA | Sumar participa en un acte de campanya a Castelldefels a les 19:00 h

     

     

    Gerardo Pisarello participa en un acte a Castelldefels sobre migrants amb la número sis, Candela López.

  • 16:33

    AGENDA | Atenció als mitjans del PP a les 18:00 h

     

    L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, el president del PP a l'Ajuntament, Daniel Sirera, i el cap de llista, Nacho Martín Blanco, atenen als mitjans en la seva visita al mercat de la Boqueria. 

  • 16:27

    Entrevista electoral al candidat del PPC, Nacho Martín Blanco, a les 19 h al Canal 24 h

     

    I a les 22 h a La 1 o a www.rtveplay.cat el debat a 7. 

     

  • 16:26

    Crítiques dels partits independentistes a Junts per no haver arribat a un acord pel govern de la Diputació de Barcelona

     

     

    El número tres de la llista d'ERC al Congrés per les eleccions del 23-J, Francesc-Marc Álvaro, ha apuntat que l'acord dels dos independents de Junts amb PSC, comuns i Tot per Terrassa a la Diputació de Barcelona "evidencia" que el partit de Laura Borràs "no és de fiar".

     

  • 15:59

    Aquest vespre s'acaba el termini per sol·licitar el vot per correu pel 23J

     

     

    Acaba el termini per demanar el vot per correu. Amb les eleccions en ple estiu les sol·licituds s'han disparat. A les oficines coincideixen els qui han esperat fins a l'últim moment, els que voten i també, els qui havent-ho demanat, encara no han rebut la documentació.

  • 15:00

    Els editors de revistes en català planten cara al veto a Borriana i activaran la via judicial

     

     

    Els editors de les revistes en català han plantat cara al veto de cinc publicacions a la biblioteca municipal de Borriana (Castelló) i han anunciat que activaran la via judicial per denunciar-ho. El president de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Germà Capdevila, ha detallat que, a més, presentaran una denúncia a les institucions europees i una queixa formal al Síndic de Greuges del País Valencià. 

  • 14:05

    BLOC DE CAMPANYA | El vot per correu centra els missatges del setè dia de campanya

     

     

    Segons el darrer CIS, el PSOE tornaria a guanyar les eleccions del 23J a menys de dos punts de distància del PP. L'enquesta situa en tercera posició a Sumar amb un 15,5% d'estimació de vot i, en quart lloc, a Vox amb un 11,7%.

    El vot per correu ha centrat els missatges dels partits catalans en el setè dia de campanya electoral. Una jornada en què la presidència de la DIBA també ha protagonitzat els principals anuncis de les diferents formacions.

  • 13:33

    Gerardo Pisarello (Sumar): "Si Joan Carles I torna a Espanya, és perquè sap que el PP no mourà un dit perquè reti comptes"

     

     

    Joan Carles I, el rei emèrit, prepara la seva tornada definitiva a Espanya si governa Feijóo, segons el seu entorn. Gerardo Pisarello ha opinat sobre això i diu: "Si Joan Carles I torna a Espanya és perquè sap que el PP no mourà un dit perquè reti comptes. Nosaltres serem la garantia que no hi hagi impunitat cap als defraudadors fiscals, perquè necessitem aquests diners per l'educació, la sanitat o l'habitatge públic."

  • 13:24

    ENQUESTES | El CIS dona la victòria al PSOE a 10 dies de les eleccions amb el 31% dels suports

     

     

    El PSOE serà la força més votada a les eleccions del dia 23, segons el baròmetre de juliol del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) fet públic aquest dijous. Els socialistes, que obtindrien el 31% dels suports, podrien a més governar unint els seus suports als de Sumar, que ocuparia el tercer lloc amb el 15,5% dels sufragis. El PP seria segona força, amb el 29,6% dels vots i Vox passaria a la quarta posició amb l'11,7% dels suports.

    El sondeig va ser elaborat a principis de mes, entre el 30 de juny i  5 de juliol, per tant, no comptabilitza l'efecte que va tenir en l'electorat l'únic cara a cara celebrat entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo.

  • 13:17

    Martín Blanco assegura que està "enormement preocupat" pel vot per correu

     

     

    El cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions al Congrés, Nacho Martín Blanco, ha assegurat que el "preocupa enormement" que es garanteixi el vot per correu als comicis. Ha dit que el problema amb el vot per correu "era previsible" des del moment que es va convocar les eleccions en ple estiu. Així, ha culpat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de la situació i ha dit que amb la convocatòria dels comicis "va decidir el que més li convenia a ell".

  • 13:14

    Lluïsa Moret, escollida presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots de PSC, comuns, dos diputats de Junts i TxT

     

     

    La socialista Lluïsa Moret ha estat escollida presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots del PSC, comuns, els dos diputats independents de Junts i el de Tot per Terrassa (TxT). Ha obtingut majoria simple en segona votació després que, en una primera ronda, no hagi aconseguit el mínim de 26 vots de la majoria absoluta.

    Els independents de Junts (l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, i l'alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès) han votat a favor de Moret i formaran part del govern de l'ens. S'han desmarcat de Junts després d'arribar a un acord amb el PSC en "inversions estratègiques" per a l'Alt Penedès, Anoia i Garraf. Junts queda fora del govern de la Diputació després d'haver governat els últims quatre anys amb el PSC.

  • 12:59

    Pisarello (Comuns) defensa el vot per correu i acusa Feijóo de "mentider compulsiu"

     

     

    El número dos de la candidatura per Barcelona de Sumar-En Comú Podem Gerardo Pisarello ha acusat aquest dijous el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, de ser un "mentider compulsiu" i de copiar l'estratègia dels expresidents dels Estats Units Donald Trump i del Brasil Jair Bolsonaro per haver posat en dubte el vot per correu.

     

    Ho ha dit en una roda de premsa a l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) de Vilanova i la Geltrú després que Feijóo hagi qüestionat que s'entreguin totes les peticions de vot i les paperetes. Pisarello ha defensat el sistema i els treballadors del Correus i s'ha mostrat preocupat per l'"ombra intolerable i injustificable" que el PP ha llançat.

     

    En una altra línia, ha lamentat el "poc catalanisme del PSC i la poca vocació d'insistir per la via del diàleg i la política" després que la presidenta del Congrés i cap de llista dels socialistes, Meritxell Batet, no hagi garantit la continuïtat de la taula de diàleg la legislatura vinent. "Sense la taula de diàleg no tindríem els indults i tindríem una confrontació molt més alta a casa nostra", ha advertit Pisarello des de Vilanova i la Geltrú.

  • 12:28

    Montañola lamenta “les teories conspiranoiques” de Feijóo sobre la legitimitat del vot per correu

     

     

    El candidat d’Espai CiU-PDeCAT, Roger Montañola, ha criticat les “teories conspiranòiques” de Feijóo sobre la legitimitat i el funcionament del vot per correu. “Deslegitimar el propi sistema no porta a cap bona finalitat”, ha lamentat el cap de llista de la formació. D’altra banda, ha reivindicat que el nivell de pressió fiscal “és exagerat” i que cal “una rebaixa d’impostos generalitzada”. Ho ha fet en un acte de campanya a les portes de l’Agència Tributària de Barcelona, des d’on ha proposat una “gran auditoria” del sector públic per “optimitzar-lo i evitar que els impostos es vegin malgastats”. “Qui realment suporta la càrrega fiscal i paga més no són els rics, és la classe mitjana”, ha afegit.

     

    En una altra línia, Montañola ha dit que Junts per Catalunya està "en una clara descomposició" després de quedar-se fora del govern de la Diputació de Barcelona. "L'episodi de la Diputació és l'enèsima prova", ha apuntat. 

  • 12:18

    Meritxell Batet no concreta la continuïtat de la taula de diàleg

     

     

    La cap de llista del PSC el 23-J, Meritxell Batet, no ha concretat la continuïtat de la taula de diàleg i es limita a prometre que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "seguirà pel mateix camí". En una roda de premsa a l'ACN, Batet ha celebrat que Catalunya "està infinitament millor que el 2017" i que s'ha de "consolidar el camí de diàleg" obert durant aquesta legislatura". "Per això és imprescindible que Sánchez continuï quatre anys més", ha afegit la candidata socialista. D'altra banda, ha destacat que el president del govern espanyol "se l'ha jugat per Catalunya" tot i que "podia tenir algun cost o alguna crítica a altres indrets d'Espanya". "Això l'honora", ha valorat.

    Sobre la proposta de Feijóo de facilitar governar a la llista més votada, diu que el PSC "no facilitarà en cap cas un govern popular". També s'ha mostrat crítica amb les declaracions del líder dels populars respecte al vot per correu. "La ciutadania no es mereix que hi hagi un candidat com Feijóo que aspira a ser president del govern d'Espanya i que utilitza sense escrúpols la mentida i qüestiona el nostre sistema democràtic."

  • 12:07

    ERC insta Junts i CUP a exigir plegats el traspàs de Rodalies

     

     

    ERC ha instat Junts i la CUP a exigir plegats el traspàs "real i efectiu" del servei de Rodalies. El número tres de la llista republicana al Congrés a les eleccions del 23-J, Francesc-Marc Álvaro, ha afegit que els republicans situaran aquest tema "en qualsevol negociació" perquè és "imprescindible per la ciutadania". Álvaro ha apuntat que "tant de bo" aquesta exigència no la faci ERC "sola", i ha constatat que l'independentisme hauria de reclamar-ho "plegat" per tal de "collar qualsevol candidat" a la presidència del govern espanyol.

  • 11:33

    ERC diu que l'acord dels dos independents de Junts a la Diputació de Barcelona "evidencia" que el partit "no és de fiar"

     

     

    El número tres de la llista d'ERC al Congrés per les eleccions del 23-J, Francesc-Marc Álvaro, ha apuntat que l'acord dels dos independents de Junts amb PSC, comuns i Tot per Terrassa a la Diputació de Barcelona "evidencia" que el partit de Laura Borràs "no és de fiar".

     

    Durant una roda de premsa aquest dijous a Sants, Álvaro ha subratllat que, "a l'hora de la veritat", Junts no controla el seu espai. En aquest sentit, el candidat ha instat la direcció dels exsocis de Govern a "posar ordre", perquè el seu "desgavell" té una "repercussió institucional molt greu". A més, ha constatat que també genera "més desconcert" entre el públic independentista: "Junts fa coses estranyes i no controla els seus diputats", ha conclòs.

  • 11:12

    BLOC DE CAMPANYA | Laure Vega (CUP): "Quan fas una taula de diàleg, se n'ha de poder anar una mica més enllà"

     

     

    Toni Marín entrevista al Cafè d'Idees de Ràdio 4 a Laure Vega. La número dos de la CUP per Barcelona considera que ERC hauria d'haver avançat en direcció a "les demandes que feia el país". "Quan fas una taula de diàleg, se n'ha de poder anar més enllà" assegura. Vega creu que Esquerra s'ha trobat "amb un mur que no ha sigut capaç de saltar".

    Respecte a la polèmica de la llengua, que ha marcat també la campanya electoral, es mostra preocupada. Veu que hi ha un “retrocés” i que la llengua s'ha convertit "en una qüestió política".

  • 11:04

    AGENDA | Contacte informatiu de Sumar - En Comú Podem a les 12:00 h

     

     

    El número dos de Sumar per Barcelona, Gerardo Pisarello, ofereix un contacte informatiu des de Vilanova i la Geltrú a les 12 hores.  

  • 11:00

    Debat electoral a les 22 h a La 1

     

     

    Aquest dijous a les 22 h arriba una de les grans cites de la campanya electoral. A La 1 i a rtveplay el debat a 7 de:

    • Patxi López (PSOE)
    • Cuca Gamarra (PP)
    • Iván Espinosa de los Monteros (Vox)
    • Aina Vidal (Sumar)
    • Gabriel Rufián (ERC)
    • Aitor Esteban (PNV)
    • Oskar Matute (Bildu)
  • 10:55

    AGENDA | Atenció als mitjans del PP a les 11:30 h

     

     

    El cap de llista del PP per Barcelona, Nacho Martín Blanco, atén als mitjans des de Mataró després de reunir-se amb el gremi d'empresaris del municipi. 

  • 10:45

    Junts reclama la caserna del Bruc per fer-hi una vila universitària

     

     

    Junts per Catalunya reclama que la caserna del Bruc sigui "cedida a la ciutat de Barcelona". Des de davant les instal·lacions de l'Exèrcit espanyol, la número dos a les eleccions espanyoles del 23-J, Pilar Calvo, ha sostingut que ara mateix "no té sentit" l'ús que se li dona i ha apostat per transformar-ho en una vila universitària, amb una residència d'estudiants i un centre de convencions. Calvo ha traslladat la responsabilitat a l'alcalde Jaume Collboni, perquè en reclami "la cessió de la titularitat o l'ús". Des de JxCat admeten que aquesta demanda serà "més fàcil" amb un govern liderat pel PSOE que amb un executiu de coalició del PP i Vox, però assenyalen que igualment serà difícil".

  • 10:12

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT a les 11:00 h

     

     

    Roda de premsa electoral del PDeCAT a Barcelona a les 11 hores.

  • 9:42

    AGENDA | Acte electoral d'ERC a les 10:30 h

     

     

    Acte electoral d'ERC a Barcelona sobre desinversions i infraestructures amb el candidat al congrés, Francesc-Marc Álvaro, i el candidat al senat, Ernest Maragall. 

  • 9:40

    AGENDA | Roda de premsa del PSC a les 10:30 h

     

     

    Meritxell Batet ofereix una roda de premsa organitzada per l'ACN amb motiu de les eleccions generals. 

  • 9:37

    AGENDA | Atenció als mitjans d'ERC a les 10:30 h

     

     

    La número dos d'ERC, Teresa Jordà, atén als mitjans des de Terres de l'Ebre per parlar sobre el futur del Delta de l'Ebre.

  • 9:32

    BLOC DE CAMPANYA | Aragonès, a PP i Vox pel veto a revistes catalanes: "Que es preparin perquè donarem més suport que mai a la literatura"

     

     

    "Si a PP i a Vox els molesten el 'Cavall Fort', el 'Tatano' i totes les revistes, que es preparin! Perquè els donarem més suport que mai!". Així ha reaccionat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al veto de la dreta i l'extrema dreta contra revistes en català a la biblioteca municipal de Borriana (Castelló). Durant l'acte de campanya pel 23-J d'aquest dimecres a Lleida, Aragonès ha subratllat que els infants de tots els Països Catalans han de tenir accés a material, coneixement i literatura en català. Així mateix, el president ha afirmat que el Govern desplegarà "al màxim" les seves responsabilitats després de les resolucions del TSJC amb què s’ordena impartir una assignatura troncal en castellà a tres aules catalanes.

  • 9:20

    S'acaba el termini per sol·licitar el vot per correu

     

     

    Aquest dijous 13 de juliol s'acaba el termini per sol·licitar el vot per correu enmig de la polèmica que ha generat el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, qüestionant el servei. El líder dels populars ha demanat als carters que "treballin al màxim" per garantir el vot per correu "amb independència dels seus caps" i s'ha compromès a aprovar el pagament de les hores extra dels treballadors de Correus en el seu primer Consell de Ministres si és president del govern espanyol. Els ciutadans poden dipositar el seu vot en qualsevol oficina de Correus fins al 20 de juliol, tres dies abans de la jornada electoral. L'empresa pública recomana que no s'esperi fins a l'últim moment per evitar cues.

  • 9:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les generals del 23 de juliol del dissabte 8 de juliol de 2023.

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir