Enlaces accesibilidad
Alta velocitat

Surt el primer AVE que connecta Barcelona amb Lió

  • Ha sortit a les 08:22 h del matí d'aquest dijous i arriba a les 13:20 h, després de cinc hores de trajecte
  • El proper objectiu és que l'any vinent la connexió d'AVE amb París sigui una realitat

Per
Primer AVE sortint de l'estació de Sants direcció Lió, França
Primer AVE sortint de l'estació de Sants direcció Lió, França

Renfe ha estrenat aquest dijous les operacions d'alta velocitat a França amb el primer trajecte d'AVE entre Barcelona i Lió. És el primer cop que la companyia ferroviària opera fora d'Espanya en solitari. L'objectiu és ampliar les connexions i l'any vinent arribar a la capital francesa, París.

Un trajecte de 5 hores

Eren les 08:22 h del matí d'aquest dijous quan el primer AVE amb destinació Lió sortia de l'estació de Sants de Barcelona amb 240 passatgers. Arriba a destí a les 13:20 h, després de cinc hores de trajecte i aturar-se a Girona, Figueres, i passada la frontera, Perpignà, Narbonne, Montpellier, Nimes i Valence. El president de Renfe, Raul Blanco, ha saludat la primera tripulació espanyola que opera a França.

El primer AVE entre Barcelona i Lió ha sortit aquest matí de l'estació de Sants

Ampliar la xarxa

En dues setmanes, el 28 de juliol, Renfe estrenarà la connexió Madrid-Barcelona-Marsella. Serveis els de Lió i Marsella, dels que ja s'han venut 43.000 bitllets. El proper objectiu, segons el president de Renfe, és que l'any vinent la connexió d'AVE amb París sigui una realitat.

Renfe estrena el primer trajecte d'AVE entre Barcelona i Lió | Climent Sabater

Segons el màxim responsable de la companyia ferroviària, Renfe estudia noves connexions internacionals d'AVE, com poden ser Barcelona-Toulouse o Sant Sebastià-Bayonne.