Enlaces accesibilidad
Eleccions generals 2023

El partits apugen el to en l'equador de la campanya l'endemà del debat a RTVE

  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Per
Els partits han celebrat aquest divendre els actes central de la campanya
Els partits han celebrat aquest divendre els actes central de la campanya

Vuitè dia de campanya electoral marcat pel debat a 7 a RTVE i els actes centrals de campanya. Aquest divendres també s'han conegut les peticions de vot per correu per a les eleccions generals del 23-J i ja han batut rècords. Segons ha confirmat Correus, la xifra de peticions ha arribat a 2.622.808, un 94,71% superior respecte a les del 2019.

Al matí, Catalunya i els pactes postelectorals del debat a 7 de Radiotelevisió Espanyola, s'han colat en la campanya. Aida Vidal (SUMAR) s'ha mostrat satisfeta amb el seu paper al debat i assegura que va quedar molt clar que a Espanya hi ha dos blocs: el d'avançar, ha dit, o el de retrocedir. Teresa Jordà (ERC) considera que el debat va demostrar que l'independentisme és un dels aspectes que més incomoda a l'estat. La número 3 per la llista del PSC, la ministra de transports Raquel Sánchez, ha assegurat que el debat va servir per demostrar que el PSOE, ha dit, és l'única alternativa majoritària de progrés. Nacho Martín Blanco (PP) ha dit que Cuca Gamarra va seguir la línia de Feijjóo al cara a cara amb Pedro Sánchez. Juanjo Aizcorbe (Vox) ha titllat de lògic que el PP no busqués la confrontació, tot i que els hi ha demanat que se centrin. Roger Muntañola (PDeCAT-Espai CiU) ha lamentat no haver participat en aquest debat, però considera que va ser, diu, correcte.

Les presumptes infiltracions d'agents de la Policia Nacional en els moviments independentistes de Girona i Salt que publicats per 'La Directa' s'han colat als actes centrals de la tarda. La CUP carrega contra el ministre d'Interior per les infiltracions de la Policia Nacional i Junts per Catalunya, ho ha fet en contra del govern de coalició i d'ERC.

D'altra banda, Batet diu que el PP "s'ha radicalitzat" i "ha fet saltar pels aires els codis de la política", Vidal ha titllat Vox de "perill públic" i Montañola ha carregat contra el 'procés'.

Campanya de les generals a Catalunya: 14 de juliol de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 21:02

    Montañola carrega contra el procés: "ningú ens va explicar que era per convertir-nos en comunistes"

     

     

     

    El candidat del PDeCAT - espai CiU, Roger Montañola, ha apujat el to en l'acte central de campanya carregant contra el procés: "A mi ningú em va explicar que era per convertir-nos a tothom en comunistes".

    Des del Celler Cooperatiu de Sant Cugat del Vallès, Montañola ha assegurat que "fa massa anys que hi ha gent que fa política per buscar feina". "La política no és una ETT", ha criticat en un míting on també ha descartat fer un "front comú" a la CUP. Amb els anticapitalistes "ni a la cantonada", ha sentenciat.

  • 20:50

    Junts carrega contra ERC: "Mentre estava al parany de la taula de diàleg, Marlaska ens infiltrava"

     

     

     

    Junts per Catalunya carrega en contra del govern de coalició i ERC pel nou cas d'infiltració de la Policia Nacional a organitzacions independentistes, apunta en dues direccions.

    D'una banda, la candidata a les eleccions espanyoles del 23-J, Míriam Nogueras critica el govern espanyol del PSOE i Podem, assenyala que no ha canviat res amb Pedro Sánchez, que posa "tots els recursos de l'Estat" per "perseguir" l'independentisme: "Pedro Sánchez, Yolanda Díaz, Irene Montero i tots els amiguets de l'esquerra espanyola han mantingut l'ordre d'acabar amb nosaltres", ha dit Nogueras.

    D'una altra banda, també carreguen contra l'estratègia d'ERC a Madrid. "Mentre estaven al parany de la taula de diàleg, Marlaska ens infiltrava", ha criticat Antoni Castellà, cap de llista al Senat.

  • 20:40

    Junqueras reapareix en campanya i dispara contra Junts i Rufián demana un "vot de país".

     

     

    "Un vot de país", així ha reclamat el vot als republicans el cap de llista d'ERC a les eleccions del 23-J, Gabriel Rufián, per defensar Catalunya i la seva ciutadania. Durant l'acte d'aquest divendres a Badalona, Rufián ha exclamat que "per cada vegada que has agafat un tren miserable de Rodalies a qualsevol ciutat del país, vota ERC i defensa Catalunya".

    El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha tornat a aparèixer en la campanya i ha garantit que els representants d'Esquerra estan "disposats a pagar el preu que calgui" per defensar el país i la seva gent a Madrid.

  • 20:30

    Batet diu que el PP "s'ha radicalitzat" i "ha fet saltar pels aires els codis de la política". 

     

     

    La cap de llista del PSC als comicis del 23J, Meritxell Batet, ha assegurat que el PP "s'ha radicalitzat" i "ha fet saltar pels aires els codis de la política". En un acte a Mataró, Batet ha afirmat que el candidat popular, Alberto Núñez Feijóo, "no pot ser president del govern espanyol". I ha argumentat que la formació "s'ha autoexclòs d'oferir una solució per Catalunya", "ha bloquejat un dels tres poders de l'Estat" i "ha estat irresponsable" durant la pandèmia.

    El primer secretari socialista, Salvador Illa, ha fet una crida a la concentració de vot en la papereta del PSC i ha animat els votants "convençuts" del PSC a "trucar" als indecisos. "Catalunya inclinarà la balança", ha vaticinat.

     
  • 20:20

    Sumar carrega contra l'estratègia de Junts: "De què ja n'hi ha prou?". 

     

     

    Era un acte a favor de les famílies a Mataró, la candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions generals, Aina Vidal, ha carregat contra Junts: "Lamentem que hi hagi forces que hagin donat per perdudes les eleccions, ja n'hi ha prou. De què n'hi ha prou, li pregunto a Nogueras? De què servirà el seu vot per un govern d'esquerres o per triturar Catalunya? De què n'hi ha prou?". 

    Vidal assegura que alguns partits estan "intentant salvar els mobles" i que aquests comicis "no van de partits polítics": "Va de salvar el nostre país i de seguir avançant no els hi permetrem que continuïn arrossegant els peus per salvar els mobles". 

    La candidata al Congrés també ha titllat aquest divendres Vox de "perill públic" i ha alertat de la possibilitat que el president de Vox, Santiago Abascal, sigui vicepresident del govern estatal "és un perill per a moltíssima gent". 

     
  • 20:00

    La CUP carrega contra el ministre d'Interior per les infiltracions de la Policia Nacional.

     

     

    Després de destapar-se un nou cas d'infiltració de la Policia Nacional a organitzacions independentistes, la CUP ha carregat contra el PSOE, i concretament, el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska: "Ho seguirem fent, no ens fareu agafar por. Militarem des de l’amor, és la bandera que tenim al cor. Vosaltres teniu els tancs nosaltres projecte al cor. Estem disposades a donar la nostra vida", ha exclamat Mireia Vehí, candidata de la CUP per Girona. 

    En la mateixa línia, el cap de llista dels anticapitalistes per Barcelona, Albert Botran, ha lamentat que "no ha calgut que arribi Vox a les institucions" perquè el govern "espiï i s'infiltri" l'independentisme. "Som un maldecap per l'Estat i més que ho serem", ha promès.

  • 19:40

    BLOC ELECTORAL | La ministra d'Igualtat, Irene Montero, reivindica a Barcelona les polítiques feministes del govern de coalició.

     

     

    L'endemà del debat a 7 de RTVE, la ministra d'Igualtat Irene Montero ha fet la primera aparició pública a Barcelona reivindicant les polítiques feministes del govern de coalició, però no han estat els únics que n'han parlat.

  • 19:30

    Roger Montañola: "Peix al cove guanya al res al cove, i els darrers anys al cove no hi ha hagut res".

     

     

    Lluís Falgàs entrevista Roger Montañola, candidat del PDeCAT - Espai CiU per Barcelona a les eleccions generals de 2023. Roger Montañola diu que "queda moltíssim" al patit del PDeCAT - Espai CiU de l'antiga convergència. "Catalanisme útil a Madrid", reivindica el seu partit com una manera de fer política a Madrid "seriosa i rigorosa""El senyor Trias guanya a Barcelona fent de convergent". Sobre els pactes postelectorals, Montañola assegura que davant un possible acord d'investidura seran "pràctics i realistes": "Votaria a qui passés per caixa i més donés a Catalunya allò que mereix".

     
  • 16:44

    BLOC ELECTORAL | El debat a 7 de RTVE es cola en els missatges de campanya. 

     

     

    El debat a 7 de Radiotelevisió Espanyola va ser el programa més vist anit amb gairebé 2 milions d'espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 18,6%. Un debat que avui continua marcant agenda. Els partits han valorat aquest matí qui consideren que va defensar millor el seu projecte.

     

     
  • 16:27

    AGENDA | Acte d'ERC a Badalona a les 19:30 h

     



    Gabriel Rufián i Oriol Junqueras protagonitzen un acte electoral al passeig marítim de Badalona.

  • 16:26

    AGENDA | Acte de Junts a les 19:30 h a Calella 

     



    Acte electoral de Junts a Calella a les 19:30 h amb Miriam Nogueras i Antoni Castellà.

  • 16:25

    AGENDA | Acte electoral de la CUP a les 19:00 h


     

    Albert Botran i Mireia Vehí intervenen en un acte al barri de Gràcia de Barcelona.

  • 16:24

    AGENDA | Acte electoral del PSC a les 19:00 h a Mataró

     



    Meritxell Batet i Salvador Illa intervenen en un acte electoral a Mataró. 

  • 16:23

    AGENDA | Acte electoral del PDeCAT a les 19:00 h

     


    Roger Montañola protagonitza un acte electoral a Sant Cugat.

  • 16:22

    AGENDA | Acte electoral dels Comuns a les 19:00 h



    Aina Vidal participa en un acte a Mataró sobre les famílies amb la número tres de la candidatura Gala Pin.

  • 16:05

    Entrevista a Roger Montañola a les 19:00 h

     

     

    Lluis Falgàs entrevista aquest vespre a les 19:00h a Roger Montañola, cap de llista per Barcelona del PDeCAT.

     

  • 16:03

    Repàs dels moments més destacats del debat 

     

     

    Vuitè dia de campanya electoral marcat pel debat a 7 d'aquest dijous a la nit. L'escenari de pactes postelectorals ha enfrontat de nou els grups.

  • 15:00

    Els comuns volen convertir l'ICO en un banc públic que ofereixi hipoteques "molt millors" que les entitats privades

     

     

    La candidata de Sumar-En Comú Podem al Congrés a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha proposat convertir l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) en un banc públic "que permeti no només finançar projectes, sinó també finançar hipoteques molt millors".

    Ha llançat aquesta iniciativa en declaracions a la premsa des de Reus, on l'ha acompanyat el cap de llista per Tarragona a la candidatura al Congrés, Félix Alonso. Vidal ha apostat perquè l'ICO es converteixi "en una banca pública que pugui fer hipoteques en unes condicions molt millors de les que ofereix la banca privada" després de constatar, ha dit, que el codi de bones pràctiques bancàries impulsat per la vicepresidenta econòmica Nadia Calviño "ha sigut un autèntic desastre".

  • 14:30

    BLOC DE CAMPANYA | El debat d'aquest dijous continua marcant agenda

     

     

    El debat d'aquest dijous continua marcant agenda. Els partits valoren qui consideren que va defensar millor el seu projecte. L'escenari de pactes postelectorals ha enfrontat de nou els grups, on s'han intercanviat retrets sobre la configuració d'un govern 'Frankenstein' amb el PSOE i els seus socis i el govern 'Dràcula' amb què Rufián ha definit l'entesa PP-Vox.

     
  • 14:02

    BLOC DE CAMPANYA | La campanya electoral arriba al seu equador

     

     

    Vuitè dia de campanya electoral marcat pel debat a 7 a RTVE d'aquest dijous a la nit. L'escenari de pactes postelectorals ha enfrontat de nou els grups, on s'han intercanviat retrets.

  • 13:23

    Feijóo titlla de nou la direcció de Correus de ser "incompetent"

     

     

    El candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha reiterat les crítiques a Correus després que alimentés la idea d'una tupinada en el vot correu de les eleccions del 23 de juliol. En una entrevista a Onda Cero, Feijóo ha titllat la direcció de l'empresa pública de ser "incompetent" per no haver reforçat a temps la plantilla davant l'allau de demanda de vot. El dirigent popular ha dit que, si depengués d'ell, la cúpula de Correus ja "estaria destituïda"

  • 13:14

    Illa creu que els arguments de Vox i del PP ja són "indistingibles"

     

     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que els arguments de Vox i del PP ja són "indistingibles". Ho ha dit després del debat a set veus de RTVE, on els populars van intervenir-hi amb "mentides i teories de la conspiració", segons Illa.

     

    El líder del PSC ho ha dit en el marc de la presentació de l'informe social de la Fundació Rafael Campalans. El president de l'entitat, José Montilla, ha afirmat que la dreta vol "donar un cop de timó que faciliti els negocis dels qui ho tenen tot" i ha fet una crida per a "impedir-ho". La cap de llista, Meritxell Batet, veu "imprescindible" la continuïtat de Pedro Sánchez al govern espanyol perquè "només ell pot garantir que es continuarà fent camí".

  • 13:17

    Les reaccions al debat a 7 d’RTVE no s’han fet esperar

     

    Des de SUMAR, la candidata i cap de llista, Aina Vidal, s'ha mostrat satisfeta amb el seu paper al debat i assegura que va quedar molt clar que a Espanya hi ha dos blocs: el d'avançar, ha dit, o el de retrocedir.


    Des de les files republicanes la número dos per Barcelona Teresa Jordà considera que el debat va demostrar que l'independentisme - sigui el basc o el català - és un dels aspectes que més incomoda a l'estat. Jordà ha deixat clar quins són els seus guanyadors.


    La número 3 per la llista del PSC, la ministra de transports Raquel Sánchez, ha assegurat que el debat va servir per demostrar que el PSOE, ha dit, és l'única alternativa majoritària de progrés.


    El Popular, Nacho Martin Blanco, ha valorat el paper que va tenir Cuca Gamarra que segons considera, va seguir la línia del president popular, Alberto Núñez Feijjóo al cara a cara amb Pedro Sánchez.

    El candidat de Vox, Juanjo Aizcorbe, ha titllat de lògic que el PP no busqués la confrontació, tot i que els hi ha demanat que se centrin. També ha valorat la sinceritat de Rufián sobre com van pressionar al PSOE.


    Roger Muntañola, el cap de llista del PDECAT-Espai Ciu ha lamentat no haver participat en aquest debat, però considera que va ser, diu, correcte.

  • 12:58

    Martín Blanco, sobre la infiltració d'una agent de policia a Girona: "Estic convençut que no és per raons supèrflues"

     

     

    El candidat del PP a les eleccions per Barcelona, Nacho Martín Blanco, s'ha referit a la infiltració d'una agent de Policia Nacional a moviments socials i independentistes a Girona destapada per 'La Directa' i ha remarcat que està "convençut" que la policia no infiltra cap agent "per raons supèrflues o arbitràries". "Ho fa amb un mandat judicial i amb un criteri raonable de perillositat. És normal, és el que fan a tots els països democràtics del món", ha subratllat en declaracions a mitjans des de Barcelona.

     

    D'altra banda, s'ha referit a la polèmica "surrealista" sobre els peatges i ha acusat Pedro Sánchez de "mentir" en prometre que no s'haurà de recuperar les carreteres de pagament el 2024. "Té la credibilitat sota mínims", ha dit.

  • 12:55

    Junts denuncia la infiltració policial en moviments independentistes

     

     

    Junts per Catalunya acusa l'Estat espanyol de "fabricar proves falses i infiltrar policies" només per a perseguir l'independentisme. Així ho ha denunciat la candidata a les eleccions espanyoles del 23-J, Míriam Nogueras, després que 'La Directa' hagi destapat que una agent de la Policia Nacional s'hauria infiltrat durant tres anys en moviments socials i independentistes de Girona i Salt (Gironès). "Això és propi de règims autoritaris", ha etzibat la candidata.

    Ha estat en un acte sectorial de campanya aquest divendres a Mataró, acompanyada per l'exconseller Josep Rull, que ha girat al voltant de Rodalies. Rull ha retret a ERC que hagi estat "incapaç" de demanar el traspàs íntegre durant l'última legislatura. "Catalunya no necessita caritat, necessita els diners que són dels catalans", ha sostingut Nogueras, que ha afegit: "Nosaltres no hem regalat ni regalarem una competència que és de Catalunya. Ja n'hi ha prou que ens prenguin el pèl i ens robin el temps".

  • 12:40

    Aizcorbe (Vox) considera una "barbaritat" el 25% de castellà a l'escola 

     

     

    El candidat de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, ha dit que la satisfacció amb què alguns han rebut sentències del TSJC obligant a un 25% de castellà és "una barbaritat". En una roda de premsa a l'ACN aquest divendres, ha expressat que els dos idiomes "haurien de poder conviure lliurement". El cap de llista de la formació d'extrema dreta s'ha mostrat en contra de les "imposicions". "No hi hauria d'haver ni vetos ni percentatges", ha remarcat. D'altra banda, ha celebrat que les subscripcions de la revista Cavall Fort hagin pujat arran de la cancel·lació de subscripcions a l'Ajuntament de Borriana. "Si a través d'una decisió política som capaços de vendre més i fer caixa, doncs perfecte", ha dit.

     

    En una altra línia, ha afirmat que el seu partit intentarà "que ningú avorti" si arriben al govern espanyol i ha defensat "el dret a la vida des del primer moment".

  • 12:33

    BLOC DE CAMPANYA | Roger Montañola (PDeCAT): "No permetrem el menyspreu a Catalunya per guanyar vots"

     

     

    El periodista Toni Marín entrevista a Roger Montañola al Cafè d'Idees de Ràdio 4. El cap de llista del PDeCAT al Congrés per Barcelona creu que "estem en un moment de canvi on hem de fer política diferent". Assegura que "en els darrers anys el capítol emocional ha jugat un rol molt important a la política catalana" i "hem de fer les coses tocant de peus a terra". Montañola es mostra segur que "la gent sap valorar que estimem Catalunya i hem d'anar a Madrid a fer coses que els hi serveixin als catalans". 

  • 12:12

    La UGT demana votar per defensar els drets laborals assolits

     

     

    Els màxims dirigents de la UGT a Catalunya i al conjunt de l'Estat, Camil Ros i Pepe Álvarez, han fet una crida aquest divendres a favor de la mobilització aquest 23-J. En una trobada de delegats sindicals a Sants, han alertat dels riscos que pot suposar pels treballadors un eventual govern PP-Vox i han demanat un vot massiu per defensar els drets assolits aquesta legislatura.

  • 11:54

    Montañola assegura que un acord entre el PSOE i PP seria "un pacte entre Madrid i Madrid"

     

     

    El cap de llista d'Espai CiU-PDeCAT, Roger Montañola, ha assegurat que un acord entre el PSOE i el PP seria "un pacte entre Madrid i Madrid, entre el Bernabéu i el Wanda Metropolitano". Així ho ha expressat el candidat postconvergent, que també ha dit que els pactes "fets a la Castellana" no beneficiaran a Catalunya. "Les polítiques pensades des de Madrid, per Madrid i només a Madrid no van amb nosaltres", ha reiterat.

     

    D'altra banda, Montañola ha demanat la dimissió del ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la presumpta infiltració d'una policia en els moviments socials de Girona. "Fa molt de temps que s'hauria de dedicar a altres qüestions allunyades de la política", ha argumentat.

  • 11:20

    Denuncien que una agent de la Policia Nacional s'ha infiltrat tres anys en moviments independentistes de Girona i Salt

     

     

    Una agent de la Policia Nacional s'hauria infiltrat durant tres anys en moviments socials i independentistes de Girona i Salt (Gironès). Segons ha destapat La Directa, la policia hauria arribat a les comarques gironines el maig del 2020 utilitzant com a identitat el nom de Maria Perelló. Des d'aleshores, i segons han detectat els col·lectius, ha estat vinculada a diferents moviments com l'Espai Antiracista, la Tancada per Drets o la campanya '21 raons', en solidaritat als encausats per les mobilitzacions del primer aniversari de l'1-O.

     

    Aquest divendres, un dels activistes pendent de judici ha remarcat l'actuació "sense escrúpols, sentiments ni humanitat" de la policia, que durant aquest temps havia establert una relació sentimental amb ell.

  • 11:33

    ERC avisa que amb un govern de PP-Vox caldrà "blindar drets vigents" sobre igualtat, feminismes i LGTBI+

     

     

    Un govern espanyol format per PP-Vox "dificultarà" l'avenç de drets socials, i també en matèria d'igualtat, feminismes i LGTBI+. Així ho ha constatat la número dos de la llista d'ERC a les eleccions del 23-J, Teresa Jordà, durant una roda de premsa aquest divendres als Jardins de Flora Tristan. En aquest sentit, la candidata ha avisat que, si la dreta i l'extrema dreta entren a la Moncloa, caldrà "blindar els drets vigents", si bé no s'ha de deixar de demanar-ne més, ni renunciar a "lluitar i batallar".

    Jordà també ha interpel·lat el cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez, i la candidata estatal de Sumar, Yolanda Díaz, per subratllar que "si el feminisme no incomoda deixa de ser feminisme", després de les paraules de la ministra.

  • 11:10

    La JEC respon al PP que no veu necessàries mesures addicionals per garantir el vot per correu

     

     

    La Junta Electoral Central (JEC) ha respost al PP que no veu necessàries mesures addicionals per garantir el vot per correu en les eleccions del 23-J. En una resolució de la presidència de la JEC d'ahir dijous, feta pública aquest divendres, l'àrbitre electoral descarta la petició dels populars "vists els informes de l'Oficina del Cens Electoral i de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, en els quals es posen de manifest les mesures que estan adoptant ambdós organismes per facilitar l'exercici del vot per correu".

  • 10:47

    AGENDA | Acte de campanya de Sumar des de Reus a les 13:00 h

     

     

    Aina Vidal i Félix Alonso ofereixen un contacte informatiu des de Reus (Tarragona) a les 13 hores.

  • 10:45

    AGENDA | El PSC participa en un acte a les 12:00 h

     

     

    Meritxell Batet, Salvador Illa i Eva Granados intervenen en la presentació de l'informe social de la Fundació Rafael Campalans. 

  • 10:43

    AGENDA | Visita al Mercat de Tres Torres del PP a les 11:30 h

     

     

    Nacho Martín Blanco visita el Mercat de Tres Torres de Barcelona amb el president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera. 

  • 10:40

    AGENDA | Acte de Junts a les 11:30 h

     

     

    Acte electoral de Junts sobre Renfe amb l'exconseller Josep Rull a l'estació de Mataró.

  • 10:36

    Martín Blanco acusa el PSOE de fer "xantatge" i assegurar que "si governa el PP s'encendran els carrers"

     

     

    El cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions al Congrés dels Diputats, Nacho Martín Blanco, ha acusat el PSOE de fer "xantatge" en assegurar que "si governa el PP es tornaran a encendre els carrers". En una intervenció al Nueva Economía Fórum el candidat ha afirmat que els socialistes adverteixen que si deixen la Moncloa "tornaran els problemes del 2017". "És poc democràtic plantejar que l'alternança política pot donar pas a inestabilitat", s'ha queixat, i ha afegit que no poden dir que "si no governen la cosa deixarà d'estar tranquil·la". Martín Blanco ha admès que la situació "és millor" que el 2017 però ha remarcat que no és mèrit del PSOE sinó que és perquè "la societat vol passar pàgina".

  • 10:34

    Les sol·licituds de vot per correu per al 23-J arriben a 2,6 milions i marquen un nou rècord

     

     

    Les peticions de vot per correu per a les eleccions generals del 23-J han batut rècords. Unes 2,6 milions de persones han sol·licitat el vot per correu, segons confirma Correus, una xifra que és més del doble de les peticions que es van fer pels comicis del 2019, quan el vot per correu no va arribar al milió de persones. L'anterior rècord s'havia assolit en les eleccions generals del 2016, amb gairebé 1,4 milions de ciutadans votant per correu. Correus ha fet pública la xifra l'endemà que es tanqués el termini per demanar el vot per correu. Els ciutadans que així ho han demanat tenen fins al 20 de juliol per fer arribar el seu vot a les oficines.

  • 10:19

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT a les 11:00 h

     

     

    Roda de premsa de campanya del PDeCAT-Espai CIU a Barcelona.

  • 10:05

    AGENDA | Roda de premsa de Vox a les 10:30 h

     

     

    El cap de llista de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, ofereix una roda de premsa organitzada per l'ACN. 

  • 9:50

    AGENDA | Acte electoral d'ERC a les 10:30 h

     

     

    Acte electoral d'ERC sobre feminismes, igualtat i LGTBIQ+. Ho farà amb les intervencions de les candidates al Congrés, Teresa Jordà i Pilar Vallugera.

  • 9:30

    BLOC DE CAMPANYA | Catalunya, la llengua o la censura marquen el debat a 7

     

     

    L'escenari de pactes postelectorals ha enfrontat de nou els grups al debat a set de RTVE, on s'han intercanviat retrets sobre la configuració d'un govern 'Frankenstein' amb el PSOE i els seus socis i el govern 'Dràcula' amb què Rufián ha definit l'entesa PP-Vox. La portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha instat de nou el PSOE a acordar que governi la llista més votada, però el portaveu dels socialistes, Patxi López, l'ha descartat perquè la "lletra petita" és que "només s'aplica quan guanya el PP". Novament, ETA ha protagonitzat part del debat, amb PP i Vox acusant Sánchez pels seus pactes amb els "hereus" del terrorisme i el PSOE, ERC i Sumar retraient a la dreta l'ús del "fantasma" del terrorisme amb finalitats electorals.

    El portaveu d'ERC també ha demanat el vot per als republicans davant la possibilitat que –com demana Felipe González- el PSOE no acabi permetent per activa o per passiva la investidura de Feijóo.

    "La meva experiència personal és que el PSOE cada vegada que pot elegeix el pitjor" i que "donar força al PSOE per frenar el que té a la seva dreta sempre és una mala cosa", ha dit.

  • 9:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les generals del 23 de juliol del dissabte 8 de juliol de 2023.

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir