Enlaces accesibilidad
Eleccions generals 2023

Diari de campanya | Els partits alerten dels perills d'un hipotètic govern de PP i Vox en el dia del Pride a Barcelona

  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Per
Diversos candidats a les eleccions del 23J han participat en la celebració del Pride a Barcelona
Diversos candidats a les eleccions del 23J han participat en la celebració del Pride a Barcelona

Segon dissabte de campanya electoral on els partits s'han centrat a alertar dels perills que, segons consideren, pot provocar un hipotètic govern de PP i Vox. Paral·lelament, un centenar d'oficines de correus obren aquest cap de setmana per facilitar el vot per aquesta via. Ja a la tarda, diversos polítics s'han deixat veure en algunes de les carrosses dels seus partits amb motiu de la celebració del Pride a Barcelona.

Els partits catalans també han alertat del retrocés que suposaria, segons consideren, un futur govern de PP i VOX pel que fa als drets LGTBIQ+. El president de la Generalitat, Pere Aragonés, fa una crida als joves de Catalunya a rebel·lar-se contra el feixisme votant a Esquerra Republicana a les eleccions del 23 de juliol.

El reclam del PDeCAT-Espai CiU és un altre: més economia i habitatge, i menys debats sobre els drets LGTBI i remarca que els defensa, però censura l'abús del Govern del PSOE i Podem. I des de la seva carrossa del Pride de Barcelona SUMAR - En Comú podem ha fet una crida a votar aquest 23 de juliol davant un moment, asseguren, on és més necessari que mai defensar els drets de tothom i especialment del col·lectiu LGTBI. VOX, per la seva banda, ha estat una de les formacions absents en aquesta celebració.

Campanya de les generals a Catalunya: 15 de juliol de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:50

    VOX, una de les formacions absents en la celebració del Pride.

     

     

    De fet, el partit vol derogar la "llei trans" recentment aprovada pel govern. El candidat per Barcelona de VOX, Juan José Aizcorbe, creu que "moltes persones homosexuals no han participat. I que no aniran a passar la calorada de Barcelona". Tot i axí, ha desitjat que els que hi vagin que s'ho passin molt bé i "pau" per tots. 

  • 20:20

    Montañola critica el govern del PSOE i Podem per sobreexplotar els drets del col·lectiu LGTBIQ+.

     

     

    Més economia i habitatge, i menys debats sobre els drets LGTBI. El reclam del Pdecat-Espai CiU remarca que els defensa, però censura l'abús del Govern del PSOE i Podem.

     
  • 20:00

    El PSC fa una crida "als indecisos" i acusa Puigdemont, Feijóo i Abascal de retroalimentar-se.

     

     

    Tant la número tres del PSC, Raquel Sánchez, com el secretari general dels socialistes catalans, Salvador Illa, han demanat als "convençuts" a "obrir els ulls als "indecisos". A més, Sánchez ha assegurat que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els líders de PP i Vox, Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal, "es retroalimenten": "Per a ells, com pitjor, millor". En un míting a Manresa, la ministra de Transports ha demanat "no caure en el desànim" davant les expectatives electorals: "Hi ha partit i aquesta darrera setmana és decisiva". 

     

     
  • 19:40

    Batet fa una crida a votar el 23J perquè els drets i llibertats "estan en perill".

     

     

    "Barcelona celebra l'orgull, i BCN i Espanya són referents en drets i llibertats. Tot això està en joc, està en perill", ha dit la candidata a les generals dels socialistes per Barcelona. Per això, diu Batet, demana el vot per "per a seguir avançant, un vot a seguir endavant". "El que vull reivindicar és l'orgull de ser espanyols i tenir una Espanya referent en el món. Estem en un gran país d'acolliment, de respecte i que fem que es respecti l'amor sigui el que sigui, i sentir-nos com siguem", ha clamat. 

  • 19:15

    Gabriel Rufián demana "unitat" a tots els demòcrates "pel que pugui arribar" el proper 23J. 

     

     

    El candidat d'ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, dona suport a la marxa de l'Orgull de Barcelona i demana unitat el 23 J: "Crec que el que pugui arribar el pròxim 23J ens ha d'unir a tots els demòcrates a totes les demòcrates, i intentar defensar l'amora i que cadascú senti, sigui, el que vulgui, més enllà de les nostres banderes i creences, crec que hi ha causes intrínseques a l'ésser humà com aquesta". 

     
  • 19:00

    Coincidint amb la celebració de l'Orgull, Verge adverteix que aquest és el Pride més reivindicatiu perquè estan en joc els drets i llibertats.

     

     

    La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, creu que el Pride d'aquest any és el "més reivindicatiu perquè té una crida molt clara a votar drets" davant l'amenaça de l'extrema dreta" que fins i tot "nega l'existència del col·lectiu i el propi dret a ser". En una atenció als mitjans aquest dissabte a la tarda des dels jardins de les Tres Xemeneies, on ha començat la marxa del col·lectiu LGTBIQ+, Verge ha demanat a la ciutadania que "es prengui seriosament l'amenaça". 

  • 18:40

    Sumar fa una crida al Pride a votar el 23J "davant l'extrema dreta".

     

     

    Des de la seva carrossa de la celebració del Pride de Barcelona, la candidata de SUMAR-En Comu Podem, Aina Vidal, ha fet una crida a votar aquest 23 de juliol davant un moment, asseguren, on és més necessari que mai defensar els drets de tothom i especialment del col·lectiu LGTBI: "Avui és un orgull de felicitat expansiva i de reivindicació. És un dia en el qual ens plantem davant un extrema dreta que penja banderes o que les llença les de l'arc iris a la brossa, això és llençar vides, és llençar drets i no els hi permetrem. Per això anirem totes a votar el pròxim 23J", ha reclamat la número 1 dels comuns per Barcelona. 

     
  • 18:10

    Aragonès crida a una mobilització massiva per votar i anima als joves a "rebel·lar-se" contra el "feixisme". 

     

     

    En un acte a Sant Sadurní d'Anoia, on aquest cap de setmana se celebra l'Acampada Jove organitzada per les joventuts dels republicans, el president de la Generalitat ha fet una crida a la "mobilització massiva" dels més joves a votar ERC per "rebel·lar-se" contra la dreta i el "feixisme", i també per a combatre contra "l'esquerra de mentida que mira a una altra banda".

    Segons ell, algunes candidatures volen privar els catalans de "viure plenament" en català i tenir un "habitatge digne". Durant l'acte, la segona candidata dels republicans per Barcelona, Teresa Jordà, ha etzibat a Yolanda Díaz que "el feminisme que no és combatiu no és feminisme".

  • 17:15

    Correus obre aquest cap de setmana per a facilitar el vot per correu.

     

     

    Correus obrirà totes les oficines de la ciutat de Barcelona aquest cap de setmana, així com les de Madrid capital i algunes als destins més turístics. Aquesta obertura extraordinària s'ha acordat per tal de facilitar el lliurament de la documentació del vot per correu i per entregar-la i emetre el vot. Aquestes oficines romandran obertes des de les nou del matí fins a les nou de la nit i el diumenge, de nou a dos de la tarda.

  • 16:30

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT a les 19:00 hores a Granollers. 

  • 16:20

    AGENDA | Meritxell Batet atén als mitjans des del Pride a les 17:50 hores i el PSC celebra un acte a Manresa. 

     

     

    La cap de llista del PSC per Barcelona, Meritxell Batet, atén als mitjans des del Pride Barcelona. d'altra banda, Salvador Illa i Raquel Sánchez intervenen en un acte polític a Manresa a les 19:00 hores. 

  • 16:10

    AGENDA | Contacte informatiu de Sumar des del Pride a les 17:30 hores. 

     

     

    Aina Vidal i Ada Colau ofereixen un contacte informatiu des del PRIDE amb la portaveu de feminismes del partit, Elizabeth Duval. 

  • 15:50

    AGENDA | Míriam Nogueras assisteix al Pride.

     


    La cap de llista de Junts per Barcelona, Miriam Nogueras, assisteix al Pride Barcelona a les 17:00 hores.

  • 15:30

    AGENDA | Acte d'ERC a les 17:00 hores i també al Pride. 

     

     

    Acte electoral d'ERC a Sant Sadurní d'Anoia amb motiu de l'"Acampada Jove" amb Teresa Jordà, Marta Rovira i Pere Aragonès. El candidat d'ERC per Barcelona, Gabriel Rufián, atén als mitjans a les 17:30 hores en una rua del Pride a Barcelona. 

  • 14:35

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits premen l'accelerador en l'últim cap de setmana abans de la cita electoral

     

     

    Segon dissabte de campanya electoral on els partits s'han centrat a alertar dels perills que, segons consideren, pot provocar un hipotètic govern de PP i VoxParal·lelament, un centenar d'oficines de correus obren aquest cap de setmana per facilitar el vot per correu. Les sol·licituds han assolit xifres rècord en aquestes eleccions; l'han demanat més de 2 milions de persones.

     

  • 14:15

    Vot per correu. 

      

    Un centenar d'oficines de correus a tot Catalunya obren les portes aquest cap de setmana per facilitar el vot per correu. 

     

     
  • 14:12

    Equador de la campanya. 

      

     

    Els partits premen l'accelerador en l'últim cap de setmana abans de la cita electoral. Tots apugen el to i els retrets creuats.

  • 13:54

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits alerten dels perills d'un hipotètic govern de PP i Vox

     

     

    Correus s'ha convertit en un argument de campanya. Com també ho ha estat en les últimes hores la descoberta d'una agent de Policia Nacional que ha estat infiltrada durant 3 anys als moviments socials i independentistes de Girona i Salt. Els partits catalans s'han centrat aquest dissabte de campanya en alertar dels perills d'un hipotètic govern entre PP i Vox.

  • 13:45

    Martín Blanco replica a Batet que qui s'ha "radicalitzat" és el PSOE amb "pactes contra natura"

     

     

    El candidat del PP a les eleccions espanyoles per Barcelona, Nacho Martín Blanco, ha replicat a la socialista Meritxell Batet que qui s'ha "radicalitzat" és el PSOE fent "pactes contra natura" amb partits independentistes catalans i Bildu. En declaracions a mitjans a Vilafranca del Penedès li ha retret que "doni lliçons de moderació i ponderació". "El PP som on érem, on hem estat sempre: al centre, la moderació, el pragmatisme i la capacitat de pactar amb partits amb sentit d'Estat", ha reivindicat. A més, ha contestat que qui "ha tendit a la radicalització" són els socialistes perquè "han normalitzat acords amb Bildu" i ha afegit que és "una mala notícia per a Espanya".

  • 13:36

    Illa, a Feijóo: "Ser moderat no és parlar baixet, és no deixar passar les línies vermelles"

     

     

    El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha advertit el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que "ser moderat no és parlar baixet, no és fer ganyotes, és frenar i no deixar passar línies vermelles", com la de la violència de gènere o la del català a Borriana.

    Per la seva banda, la cap de llista del PSC el 23-J, Meritxell Batet, ha assegurat que "el problema no és només Vox, és el PP". La presidenta al Congrés ha assegurat que els debats a la cambra baixa "han estat insuportables no perquè hi estigués Vox, sinó perquè hi havia un PP insuportable". Illa també ha reivindicat "el dret dels catalans i els espanyols a la convivència i a dir prou a l'embolic" davant dels qui "volen tornar a la confrontació".

     

    El cap de llista del PSC a Girona el 23-J, Marc Lamuà, ha acusat JxCat de "desitjar" un govern de PP i Vox: "Viuen d'aquest enfrontament". 

  • 13:26

    Aina Vidal acusa PSC i ERC de "negacionisme emmascarat"

     

     

    La candidata de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal, ha assegurat aquest dissabte que als comicis s'hi vota convertir Catalunya "en una potència verda o en una sauna": Ho ha dit en un acte de campanya al Prat de Llobregat (Baix Llobregat), on ha carregat contra el PSC i ERC pel seu "negacionisme emmascarat" sobre la crisi climàtica, ja que els ha retret que alertin contra l'escalfament del planeta a la vegada que impulsen grans infraestructures com el perllongament de la B-40 al Vallès Occidental o de l'aeroport del Prat: "Promouen macroprojectes que saben perfectament que no ens podem permetre". Davant d'això, ha fet una crida a fer que Catalunya sigui "pionera en el desplegament de les renovables".

    Des del Cèntric Espai Cultural, que ha aplegat més de 200 persones, ha alertat també que els comicis del 23-J "van de coalicions" i que, per tant, cridar a la concentració del vot d'esquerres al voltant del PSOE "és cridar a perdre": "Jo desitjo tota la sort no només al PSOE, sinó a totes les esquerres d'aquest país. Tant de bo siguin conscients que va de guanyar, no de quatre diputats", ha desitjat.

  • 13:10

    La CUP critica que els comuns "s'indignin" amb el PSOE però no "duguin fins al final les batalles"

     

     

    La CUP ha alçat la veu contra els comuns per la posició "absolutament subordinada" i de "crítica insuficient" al PSOE amb les presumptes infiltracions policials als moviments independentistes de Girona i Salt. El cap de llista a les eleccions del 23-J dels anticapitalistes, Albert Botran, ha afirmat que els representants de Sumar "s'indignen molt" amb polèmiques com les morts a la frontera sud, el canvi de relacions amb el Sàhara, l'espionatge amb Pegasus o les infiltracions però "han prioritzat l'estabilitat del govern per damunt de dur fins al final aquestes batalles". "Cap indignació s'ha transformat en dimissions o amb exigència de responsabilitats", ha dit Botran.

     

    El líder cupaire ha assegurat que les actuacions del ministeri de l'interior són "una absoluta vergonya" i ha carregat contra el soci dels socialistes per no actuar contra un ministre que "podria ser del PP".

  • 12:45

    Montañola critica el govern espanyol per "sobreexplotar" el debat entorn els drets del col·lectiu LGTBI

     

     

    El cap de llista d'Espai CiU-PDeCAT pel 23-J, Roger Montañola, ha criticat el govern espanyol per la "sobreexplotació" del debat entorn els drets LGTBI. Així ho ha expressat aquest dissabte, dia en què se celebra el Pride a Barcelona. Segons el número ú "és evident" que les polítiques per protegir el col·lectiu "importen i són necessàries", però hi ha altres qüestions "que afecten més al dia a dia dels ciutadans".

     

    En la mateixa línia, Montañola ha carregat contra PSOE i Podemos per "dibuixar al paper" que la resta de formacions "estan en contra dels drets LGTBI". "Hi estem a favor", ha sentenciat. D'altra banda, el candidat postconvergent ha demanat votar partits d'obediència catalana: "votar PP o PSOE és tirar-se un tret al peu".

  • 12:15

    Nogueras acusa ERC d'"escollir les esquerres espanyoles" abans que Catalunya

     

     

    Passat l'equador de la campanya electoral, Junts per Catalunya ha volgut enviar un avís a navegants: Catalunya està "en risc". Així ho ha assegurat la candidata a les eleccions del 23-J, Míriam Nogueras, que ha expressat la seva "preocupació" per la posició d'ERC: "En el cas que s'hagi d'escollir entre Catalunya i les esquerres espanyoles, uns acaben de deixar molt clar que escolliran les esquerres espanyoles". Preguntada sobre si investirien Pedro Sánchez si depengués dels seus vots, la cap de llista ha assegurat que encara esperen que els donin "una raó perquè els vots dels catalans vagin a un partit espanyol que ha continuat incompliment amb Catalunya, que no ha pagat, que ha mentit, que ha continuat la repressió".

  • 11:45

    ERC creu que el PSC "no té projecte per Catalunya"

     

     

    Teresa Jordà crida a la mobilització davant l'amenaça del neofranquisme i alerta que els catalans "tenim el risc de perdre tot allò que som com a poble, des de la llengua, les escoles i els nostres drets col·lectius i individuals". 
     

    En un acte de campanya a Vic, Jordà ha considerat que "a l'altre costat" també hi ha una "suposada esquerra progressista" que "de manera desacomplexada tira cap a la dreta". Afirma que el PSC "no té projecte per Catalunya". Es mostren oberts al diàleg, però reclamen poder votar en un referèndum. "Portem  92 anys d'història batallant i defensant els interessos d'una ciutadania que vol ser lliure". 

     

    La número dos republicans ha retret a Sumar haver tret el referèndum del seu programa electoral i al PSOE de voler assemblar-se cada vegada més a un PP que somia ser VOX. "En aquesta setmana i mitja ha quedat palès que el PSC no té un projecte per Catalunya i que els únics que podem defensar els interessos dels catalans és ERC", ha sentenciat.

  • 11:25

    Feijóo assegura que "respecta profundament les llengües d'Espanya": "Sé el que és una nacionalitat històrica"

     

     

    El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que "respecta profundament les llengües d'Espanya" perquè "sap què és una nacionalitat històrica" pel fet d'haver governat Galícia. En una intervenció ha dit que és "perfectament conscient que garantir el bilingüisme, la cultura pròpia i la unitat d'Espanya és la seva obligació a Galícia, Euskadi i a la resta de pobles d'Espanya".

  • 11:04

    Les oficines de Correus obren aquest cap de setmana

     

     

    Les peticions de vot per correu per a les eleccions generals del 23-J i ja han batut rècords. Segons ha confirmat Correus, la xifra de peticions ha arribat a 2.622.808, un 94,71% superior respecte a les del 2019. Aquest cap de setmana continuen obertes per facilitar el vot. 

  • 9:50

    AGENDA | Atenció als mitjans del PP a les 12:15 h

     

     

    Nacho Martín Blanco atén als mitjans a Vilafranca del Penedès.

  • 9:47

    AGENDA | Acte electoral del PSC a les 12:00 h

     

     

    Meritxell Batet i Salvador Illa intervenen en un acte polític a Girona. 

  • 9:46

    AGENDA | Acte dels Comuns a les 12:00 h

     

     

    Aina Vidal participa en un acte sobre planificació ecològica al Prat del Llobregat amb Lilith Verstrynge i Jèssica Albiach.

  • 9:45

    AGENDA | Roda de premsa de la CUP a les 11:30 h

     

     

    Roda de premsa de la CUP a Cardedeu amb Albert Botran.

  • 9:42

    AGENDA | Acte electoral de Junts a les 11:00 h

     

     

    Acte electoral de Miriam Nogueras de Junts a Sitges. 

  • 9:41

    AGENDA | Roda de premsa del PDeCAT A LES 11:00 h a Begur 

     

     

    Roda de premsa de Roger Montañola (PDeCAT) a Begur (Girona).

  • 9:39

    AGENDA | Acte d'ERC a les 10:45 h a Vic

     

     

    Teresa Jordà atén als mitjans des de Vic a les 10:45 hores

  • 9:31

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits apugen el to en l'equador de la campanya

     

     

    La ministra Irene Montero fa una crida a mantenir el govern de coalició com a garantia de les polítiques feministes i d'igualtat. Des de Sumar lloen la seva feina i critiquen el PP per permetre l'arribada de Vox a les institucions. En aquest sentit, s'ha pronunciat Meritxell Batet, que ha acusat el PP de radicalitzar-se arran dels seus pactes amb la ultradreta. Pel que fa a ERC, Oriol Junqueras, ha criticat a Junts per menysprear el seu partit. Els demana canviar els insults i les critiques per l'entesa i la unitat.

  • 9:12

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les generals del 23 de juliol del dissabte 8 de juliol de 2023.

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir