Enlaces accesibilidad
Eleccions generals 2023

Diari de campanya | Últim diumenge de campanya marcat pels actes centrals del PSC i Junts

  • Sánchez visita Barcelona i promet una Espanya "unida en la diversitat" i apel·la als joves i indecisos
  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Per
Actes centrals del PSC i Junts en l'últim diumenge de campanya
Actes centrals del PSC i Junts en l'últim diumenge de campanya

Segon diumenge de campanya electoral. Diumenge de marcat accent polític, amb actes centrals de campanya del PSC, que rep el candidat del PSOE, Pedro Sánchez. I de Junts, a Amer, el poble de Carles Puigdemont. Retrets avui del PDECat per l'economia i la CUP pel 'procés' a la política del govern de coalició.

Esquerra i Sumar-En Comú Podem han fet mítings centrats en matèria econòmica. Els comuns, sobre pensions. I els republicans alerten contra les elits. La CUP retreu a Sánchez que digui que "ha pacificat" Catalunya. En un acte de VOX a Badalona a la tarda s'han viscut moment de tensió. Garriga ha interromput la seva intervenció per encarar-se una trentena de persones que l'increpaven.

Un centenar d'oficines de correus han obert fins a les 14 hores per facilitar el vot per correu.

Campanya de les generals a Catalunya: 16 de juliol de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:57

    Buixadé carrega contra el PP.  

     

     

    En un acte de VOX a Badalona, l'eurodiputat de VOX, Jorge Buxadé, carrega contra el PP de demanar el vot perquè "és el moment". "El moment de què?", s'ha preguntat Buxadé després d'acusar els populars de "legalitzar de forma il·legal a 200.000 immigrants" i que van "entregar el govern de Catalunya al separatisme".

    Feijóo acabarà pactant amb Sánchez i acusa que "PP i PSOE són una parella de fet política que estan units en tot". 

  • 20:35

    Tensió i empentes en acte de VOX a Badalona. 

     

     

    Durant un acte de VOX a la ciutat de Badalona, una vintena de persones han començat a cridar i xiular contra els membres del partit. En la intervenció el secretari general de VOX, Garriga clamava: "Construir una Catalunya amb persones que puguin dissentir del pensament únic i totalitari que fa dècades que diu que heu de pensar i que algú pugui muntar un acte sense quatre energúmens insultant". Ha estat llavors quan dirigent de la formació s'ha aturat l'acte i ha demanat la intervenció dels Mossos d'Esquadra.

     

    Tot seguit, Garriga s'ha encarat amb el grup i s'han viscut moments de tensió i empentes entre presents. Els agents dels Mossos han fet un cordó de seguretat per separar-los. 

  • 19:25

    La CUP retreu a Sánchez que digui que "ha pacificat" Catalunya.

     

     

    La candidata de la CUP per Girona, Mireia Vehí, ha retret al president espanyol, Pedro Sánchez, i que "s'atreveixi" a demanar el vot per PP i Vox quan el seu govern ha fet polítiques pròpies de la dreta, tot plegat el mateix dia que Sánchez ha celebrat l'acte central de campanya a Barcelona.

    A més, la cap de files de la CUP a les comarques gironines ha elevat el to contra l'abstenció a una setmana justa de la votació. Segons la diputada, no votar equival a "regalar les institucions a l'ordre i a l'extrema dreta".

  • 18:15

    Montañola torna a carregar contra PSOE i Junts

     

     

    El cap de files del PDeCAT – Espai CiU, Roger Montañola, assegura que votar al PSOE és "absolutament inútil" perquè pels socialistes "Madrid és el centre" en el seu "model de societat i de país". 

    Montañola també ha carregat contra Junts que han celebrat l'acte central des d'Amer, el poble de Puigdemont. "Ja n'hi ha prou de fer política ficció", ha exclamat fent referència l'eslògan dels de Míriam Nogueras. Els ha acusat de viure "en una mena de núvol que res té a veure amb la realitat i els problemes dels catalans".

     
  • 16:00

    AGENDA | Acte electoral dels candidats per la CUP a Girona, Mireia Vehí i Ribert Sabater i l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater als Jardins de l'1 d'Octubre de Palamós a les 18 hores. 

     

     
  • 14:45

    BLOC CAMPANYA | Últim diumenge de campanya: els partits recorren el territori per presentar les seves propostes i convèncer els indecisos. 

     

     

    Desè dia de campanya marcat per la presència de Pedro Sánchez a Barcelona que fa una crida al vot massiu dels catalans. Acte central també de Junts, que carrega contra els socialistes i populars i la resta de partits. 

  • 14:00

    Junts apel·la al vot útil independentista, per remoure en l'abstencionisme a l'espai i evitar la fuita de vots al PSC. 

     

     

    L'acte central de Junts s'ha instal·lat avui a la plaça del Monestir d'Amer, la Selva, en el míting central al poble natal de Puigdemont, on l'expresident entra en campanya des de Waterloo per la candidata Miriam Nogueras qui ha defensat que existeix "un tercer bloc", que és Catalunya, i per això ha demanat el vot, per a "doblegar aquesta Espanya feixista, que censura, que no paga i que no compleix".

    Ha estat a l'acte central de campanya celebrat a Amer. La presidenta del partit, Laura Borràs, ha anat en la mateixa línia: "No ens sentirem obligats a investir cap president espanyol que no se senti obligat a posar damunt la taula una solució democràtica".

     
  • 13:45

    BLOC CAMPANYA | Els principals partits catalans es despleguen per tot el territori per fer una crida al vot de cara al 23J. 

     

     

    El desè dia de campanya compta amb la presència del president del govern i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, i també de l'expresident Carles Puigdemont -via telemàtica- a l'acte central de junts a Amer.   

     
  • 13:40

    Junqueras torna a fer una crida al vot independentista per defensar els interessos de Catalunya.

     

    Des de l'Ametlla de Mar el president d'esquerra republicana, Oriol Junqueras, ha cridat a combatre "l'egoisme" dels qui voldrien que "tot anés malament" perquè a ells "els aniria millor". Per ell, alguns retreuen als republicans que la feina que han fet al Congrés en l'última legislatura "no serveix de res" i que han donat suport al govern del PSOE "a canvi de res". És gent, ha dit, a qui "importa molt poc el que passi als treballadors, botiguers, jubilats i estudiants". 

  • 13:20

    SUMAR - En comú Podem critiquen el triomfalisme del PSOE durant la campanya i carreguen contra el programa econòmic de Feijóo i el seu passat.

     

     

    La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha acusat aquest diumenge el "bipartidisme" del PSOE i el PP d'haver "jugat" amb els pensionistes i d'haver-los utilitzat "com una espècie de moneda de canvi". En un acte de campanya al recinte Fabra i Coats de Barcelona, ha defensat blindar el sistema de pensions, que es revalorin per damunt de l'IPC i que, si cal, els pressupostos generals de l'Estat (PGE) en sufraguin el dèficit. 

     
  • 13:00

    Sánchez promet a Barcelona una Espanya "unida en la diversitat" i apel·la als joves i indecisos: "Ens juguem el futur".

     

     

     

    En l'acte central de la campanya dels socialistes, Pedro Sánchez ha omplert el Palau de Congressos de Barcelona (3.000 persones) on ha demanat la mobilització per "una Espanya que avança unida en la seva diversitat, on cabem tots" i perquè no s'imposi l'Espanya "de Feijóo i Abascal, on només caben ells i els que pensen com ells".

    Sánchez ha apel·lat al vot jove, un col·lectiu que, ahir ja la ministra de transports va apel·lar. "Hi ha molt indecís" i els ha recordat que en aquestes eleccions el que està en joc és "el futur d'Espanya, i per tant el seu futur".

     
  • 12:30

    El PDeCAT exigirà una "auditoria a l'administració pública" abans d'arribar a un acord d'investidura.

     

     

    Roger Montañola, candidat del PDeCAT – Espai CiU, ha assegurat que la seva formació exigirà una auditoria a l'administració pública "seriosa" abans d'arribar a un acord d'investidura. "Per veure on es gasten els nostres recursos", assenyala en una atenció a mitjans des de Platja d'Aro (Baix Empordà) el postconvergent que creu que es podrien "estalviar" molts recursos.

    Montañola ha insistit que els de Feijóo "també apliquen polítiques molt intervencionistes". "Tots estem disposats a pagar impostos, però plantegem-nos quina quantitat hem de pagar", ha dit.

     

     

  • 12:10

    La CUP qüestiona la política de diàleg que reivindica el PSOE.

     

     

    Coincidint amb l'acte central de campanya del PSC a Barcelona, el candidat per Barcelona de la CUP, Albert Botran, ha rebatut la idea que defensen els socialistes que són el vot de la convivència. "És mentida que amb el govern del PSOE i UP hi hagi hagut concòrdia, hi ha hagut una continuació de la repressió", ha afirmat el diputat al Congrés. 

    A més, Botran ha titllat de "trumpistes" les insinuacions de tupinades a Correus per part de candidats del PP, que en l'última setmana han aixecat una ombra de sospita sobre els mitjans "insuficients" de l'empresa pública per fer front al pic de peticions de vot telemàtic, en uns comicis que coincidiran amb les vacances. 

  • 12:00

    El PPC denuncia la "deixadesa de funcions del govern espanyol" i el titlla de "desconfiable".  

     

     

    El candidats del PPC, Nacho Martín Blanco, denuncia "la guingueta muntada per Carles Puigdemont per continuar vivint amb l'esquena dreta". "El Govern de Sánchez, per no incomodar als seus socis separatistes, és capaç de deixar que amb governs municipals de partits nacionalistes estiguin destinant fons públics que podrien ser destinats a qüestions que realment afecten la ciutadania, a finançar, insisteixo, un quiosquet creat per a major glòria de Puigdemont", ha assenyalat. I considera el partit socialista de "desconfiable" perquè ha estat "un Govern que ha donat pàbul al discurs populista, anti empresarial, anti institucions. Ha deixat tirats en moltes ocasions als jutges, als funcionaris de justícia, en definitiva, als servidors públics que vetllen per l'interès general dels ciutadans d'Espanya".

  • 11:25

    AGENDA | Vox celebra un acte de campanya a la tarda a Badalona. 

     

     

    Vox celebra l'acte 'Decideix el que importa' a Badalona a les 19.30 hores. Hi intervindran Ignacio Garriga, secretari general de VOX, Jorge Buxadé, vicepresident d'Acció Política, Pepa Millán, senadora de VOX per Andalusia i candidata al Congrés, i Juan José Aizcorbe, candidat de VOX per Barcelona al Congrés dels Diputats, a la Rambla de Badalona.

     
  • 11:15

    AGENDA | En Comú Podem participa en un acte a favor de les pensions. 

     


    La cap de llista per Barcelona de SUMAR - En Comú Podem, Aina Vidal, participarà en l'acte A favor de les pensions a Fabra i Coats - Sala Polivalent Espai Josep Bota, Barcelona a les 12 hores. tot plegat, juntament amb el nº 2 i la nº3 de la candidatura, Gerardo Pisarello i Gala Pin; l'eurodiputat i portaveu de SUMAR, Ernest Urtasun, i el secretari d'Estat en drets socials, Nacho Álvarez.

     
  • 11:00

    AGENDA | Junts celebra aquest diumenge el seu acte central de campanya. 

     

     

    A les 12 hores, Amer (la Selva) acull l'acte central de Junts amb la intervenció de Maria Rosa Vila, alcaldessa d'Amer; Isidre Gavín, cap de llista al Congrés per Lleida; Marta Madrenas, cap de llista al Congrés per Girona; Josep Maria Cruset, cap de llista al Congrés per Tarragona; Antoni Castellà, cap de llista al Senat; Jordi Turull, secretari general de Junts; Laura Borràs, presidenta de Junts; Miriam Nogueras, cap de llista al Congrés; i el 130è president de Catalunya, Carles Puigdemont. 
     

     
  • 10:45

    AGENDA | El PDECAT - Espai CiU farà un acte a Platja d'Aro al Parc del Tauró a les 12 hores. 



     

     
  • 10:30

    AGENDA | El PSC celebra l'acte central a Barcelona. 

     

     

    A partir de les 11:00 hores, Pedro Sánchez, Salvador Illa, Meritxell Batet i Jaume Collboni intervindran a l’acte central de campanya del PSC, que tindrà lloc al Palau de Congressos de Barcelona.
     

  • 10:15

    AGENDA | ERC celebra l'acte de campanya a l'Ametlla de Mar.

     

     

    Esquerra Republicana continua la campanya electoral el diumenge, 16 de juliol, a les 12.30 hores al Parc del Bon Repòs, a l’Ametlla de Mar. L’acte comptarà amb les intervencions del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; la candidata a la llista al Congrés per Tarragona Norma Pujol; i els candidats a la llista al Senat per Tarragona Jordi Gaseni i Laura Castel.

     
  • 10:00

    AGENDA | La CUP fa una atenció als mitjans a les Tres xemeneies de Barcelona a les 11 hores. 

     
  • 9:50

    Els partits alerten dels perills d'un hipotètic govern de PP i Vox en el dia del Pride a Barcelona.

     

     

    Els partits catalans també han alertat del retrocés que suposaria, segons consideren, un futur govern de PP i VOX pel que fa als drets LGTBIQ+. El president de la Generalitat, Pere Aragonés, fa una crida als joves de Catalunya a rebel·lar-se contra el feixisme votant a Esquerra Republicana a les eleccions del 23 de juliol. 

    El reclam del PDeCAT-Espai CiU és un altre: més economia i habitatge, i menys debats sobre els drets LGTBI i remarca que els defensa, però censura l'abús del Govern del PSOE i Podem.  I des de la seva carrossa del Pride de Barcelona SUMAR - En Comú podem ha fet una crida a votar aquest 23 de juliol davant un moment, asseguren, on és més necessari que mai defensar els drets de tothom i especialment del col·lectiu LGTBI. VOX, per la seva banda, ha estat una de les formacions absents en aquesta celebració.

     
  • 9:46

    AGENDA | El candidat del PPC per Barcelona, Nacho Martín Blanco, fa una atenció als mitjans davant la delegació del govern de Barcelona.

     
  • 9:30

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les generals del 6 de juliol del divendres 21 de juliol de 2023.

      

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir.