Enlaces accesibilidad
Homicidi

El jove detingut per presumptament matar el pare a Vilafant li havia assestat una ganivetada al coll

  • La víctima, de 50 anys, era imam de Roses
  • Al pis on ha passat vivien ells amb el germà de la víctima, qui ha alertat als serveis d'emergència

Per
Un home detingut per matar el seu pare al seu domicili al carrer Figueres de Vilafant (Alt Empordà)
Un home detingut per matar el seu pare al seu domicili al carrer Figueres de Vilafant (Alt Empordà)

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Vilafant, a l'Alt Empordà, un home acusat de matar aquest dilluns a la matinada el seu pare, imam de Roses, d'una ganivetada al coll. Al pis on ha passat, vivien ells amb el germà de la víctima, qui ha alertat als serveis d'emergència i a la policia. Ara investiguen si el presumpte homicida té algun trastorn mental.

Arran d'una discussió

El jove, de 22 anys, ha estat detingut en un domicili del carrer Figueres del municipi empordanès. La investigació apunta que, per causes que es desconeixen, aquesta matinada hi ha hagut una discussió entre pare i fill, durant la qual el jove ha atacat l'home, de 50 anys, amb un ganivet de cuina. L'agressió hauria tingut lloc al llindar de la cuina i el passadís.

Després, el jove s'ha tancat al lavabo, on s'ha atrinxerat fins que han arribat els Mossos d'Esquadra i l'han detingut. Allà, la policia hi ha localitzat un ganivet i un tornavís. Segons les mateixes fonts, el fill té antecedents psiquiàtrics i va estar ingressat fa uns mesos. La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos a la regió policial de Girona s'ha fet càrrec del cas, que tutela el jutjat d'instrucció 3 de Figueres.

Pendents de l'autòpsia

El cos de la víctima, que era imam de Roses, l'han traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona on està previst que aquest dilluns li facin l'autòpsia. A l'espera dels resultats, la víctima tenia una punyalada a la zona del coll. També tenia altres ferides a la zona superior de l'espatlla.

La comitiva ha descartat, per ara, fer una reconstrucció dels fets en presència del detingut perquè l'avaluació forense recull que no està en un estat mental òptim per fer-la. Els investigadors estan recopilant informació i prenent declaració a testimonis per esclarir les causes del crim. Segons concreten els veïns, no era el primer cop que la policia havia hagut d'anar al pis per disputes familiars.