Enlaces accesibilidad
Orgull! 2023

Així ha estat l'emissió en directe del Pride 2023 de Barcelona a RTVE Play Catalunya

  • Més de 110.000 persones han celebrat al carrer l'Orgull LGTBIQ+ aquest any a Barcelona
  • Tània Sarrias i Sharonne condueixen aquest especial que celebra la diversitat sexual

Per
Orgull! 2023

Per primer cop, una televisió pública ha retransmès el Pride! BCN. Amb el programa especial 'Orgull! 2023!', RTVE Catalunya fa història sumant-se a i visibilitzant les reivindicacions que protagonitzen aquesta festa anual de la comunitat LGTBIQ+, en directe, des de la plaça Espanya de Barcelona.

La nostra presentadora Tània Sarrias i la cantant Sharonne van conduir aquest especial que recollia el lema de la manifestació "L'Orgull de les nostres vides: fer anys, acompanyant-nos, és créixer" i que va dedicar especial atenció a les persones grans dels diferents col·lectius LGTBIQ+. L'activista Paulina Blanco, una de les més veteranes en la lluita dels drets LGTBIQ+, va passar pel set de RTVE Catalunya i va demanar més visibilitat, protecció i reconeixement per a aquestes persones que pateixen més discriminació a causa de la seva edat avançada.

La comunitat LGTBIQ+ no abaixa la guàrdia

Després d'anys d'avanços i conquestes, els representants dels col·lectius LGTBIQ+ han recordat la importància de continuar sortint al carrer per visibilitzar i normalitzar la diversitat sexual i d'identitat de gènere. Malgrat els drets adquirits, l'organització del Pride! BCN denuncia que les amenaces a aquest col·lectiu han augmentat i els seus drets tornen a estar vulnerats i qüestionats.

El Pride de Barcelona es va celebrar per primer cop l'any 2008, però la capital catalana va acollir en 1977 la primera manifestació a Espanya a favor dels drets dels homosexuals. Aleshores, es van concentrar unes 4000 persones, que van ser dissoltes per la força. Actualment, aquesta celebració i lluita per la diversitat sexual, és la més popular i nombrosa del Mediterrani i hi participen més de 35 entitats socials.