Enlaces accesibilidad
Tarragona

El cos trobat a la platja de Roda de Berà és el d'una nena de 8 mesos que viatjava en pastera des d'Algèria

  • Viatjava amb els seus pares des d'Algèria en una pastera que va naufragar a l'abril prop de les Balears
  • A l'embarcació hi viatjaven quinze persones i cap va sobreviure

Per
Platja de Roda de Berà on ha aparegut el cos de l'infant
Platja de Roda de Berà on ha aparegut el cos de l'infant

La Guàrdia Civil ha identificat el cos del nadó aparegut la setmana passada a la platja de Roda de Berà. És una nena de 8 mesos que viatjava amb els seus pares des d'Algèria en una pastera que va naufragar a l'abril prop de les Balears. A l'embarcació hi viatjaven 15 persones i cap va sobreviure. Amb el del nadó són 8 els cossos recuperats d'aquest naufragi. El Servei de Criminalística de l'institut armat l'ha pogut identificar després de comparar el seu material genètic amb una base de dades en la que figurava l'ADN de la seva mare, el cos de la qual va ser trobat el passat 6 d'abril a les costes de les Illes Balears.

El cos el va trobar un operari de l'ajuntament mentre netejava la platja el passat dimarts 11 de juliol. Era prop del port. Immediatament, s'ha activat la policia local, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia civil que és qui té les competències per investigar a la mar. Segons l'alcalde de Roda, Pere Virgili, es tractaria del cos d'un nen d'entre 2 i 3 anys que ha aparegut mutilat, en concret sense cap.

Arrossegat per la marea

La primera hipòtesi ja apuntava que es tractava d'un infant que viatjava en una pastera que hauria naufragat al Mediterrani, segons l'alcalde de Roda de Berà, que ha confirmat que el cos ha arribat a la platja arrossegat per la marea. També per la roba que portava, uns pantalons llargs i un jersey. L'ONG Open Arms també anava en la mateixa direcció i admetia que podria tractar-se d'un nadó que viatjava en una pastera naufragada perquè, expliquen, l'activitat aquests dies a la Mediterrània és frenètica. Coincideix, també, que fa dues setmanes va aparèixer també el cos d'una dona mutilat en una platja de Tarragona.