Enlaces accesibilidad
Eleccions generals 2023

Les línies vermelles d'una suposada investidura de Sánchez centren els discursos

  • ERC detalla les tres condicions per una possible investidura i Junts la rebutja inmediatament
  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Per
Actes dels partits del tretzè dia de campanya
Actes dels partits del tretzè dia de campanya

Compte enrere per les eleccions generals del 23 de juliol. El PSC carrega contra el candidat popular, Alberto Núñez Feijóo per no presentar-se al debat de RTVE. Salvador Illa qüestiona la credibilitat de Feijóo per les "relacions no aclarides" amb el narcotraficant Marcial Dorado.

A tres dies perquè acabi la campanya, l'independentisme continua sense arribar a un consens comú pel que fa a fitxar els preus a una possible investidura a Pedro Sánchez. Tanmateix, Aragonès ha detallat les condicions que posa ERC: acabar amb dèficit fiscal, traspàs de Rodalies i culminar el procés de negociació. Una proposta que arribava aquesta tarda i qeue Junts no ha trigat en valorar. "No he anat tres anys i mig a la presó per a traspassar Rodalies", ha dit el secretari general de Junts, Jordi Turull.

Des de Sumar, demanen no deixar ni un sol vot a casa en una jornada en què la llengua i no fer un pas enrere en els drets del col·lectiu trans han centrat les prioritats principals de la formació.

L'expresident Artur Mas entra en campanya, en plena lluita cos a cos entre Junts per Catalunya i el PDeCAT pels vots post convergents. Montañola ha criticat que "és un dret pels electors" participar en debats electorals i critica Feijóo. El PPC alerta que "s'està deixant el català en mans dels nacionalistes".

Campanya de les generals a Catalunya: 19 de juliol de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 23:50

    Pedro Sánchez critica que PP i Vox volen "solucionar el problema català a bufetades". 

     

     

    A l'últim debat abans de les eleccions de RTVE, Sánchez ha criticat que PP i Vox vulguin "solucionar el problema català a bufetades". PP i Vox són un tàndem contra la convivència", ha afegit.

    Durant el debat els candidats han pogut confrontar les seves propostes el president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, el candidat de Vox, Santiago Abascal i la líder de Sumar, Yolanda Díaz.

    En el bloc econòmic, Abascal ha acusat Sánchez de "mentir", "manipular" i "estafar" als espanyols amb dades econòmiques “manipulades o directament falsos”. Sánchez i Díaz han escenificat unitat davant del líder de Vox i han defensat la seva gestió de govern: l'aprovació de la reforma laboral, la pujada del salari mínim i l'ingrés mínim vital, entre altres mesures.

    En el bloc de polítiques socials, Díaz ha respost, contundent, a les crítiques d'Abascal del que ha denominat "lleis de gènere": "A les dones ens maten per ser dones. Deixi de riure's de nosaltres", li ha etzibat. "Sap quantes dones han mort des de 2003? 1.212 i la seva política és derogar les lleis que ens van donant drets. Les dones del nostre país no li ho permetrem", li ha preguntat Díaz.

    El president i candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha declinat la invitació per a assistir a aquest format 'a quatre' en la radiotelevisió pública.

  • 21:27

    VOX creu que els partits haurien de deixar de rebre subvencions.

     

     

    El candidat de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, ha dit que els partits polítics i els sindicats haurien de deixar de rebre subvencions. En unes declaracions als mitjans de comunicació després d'una visita a Terrassa aquest dimecres, ha suggerit que les formacions polítiques haurien de "tancar la persiana fins a les pròximes eleccions". 

  • 21:16

    Junts rebutja el preu d'ERC a la investidura de Sánchez: "No he anat tres anys i mig a la presó per a traspassar Rodalies".

     

     

    Junts no ha trigat a valorar les tres condicions que ha detallat ERC a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez. En un acte final a les comarques gironines, el secretari general, Jordi Turull, ha replicat: "No he anat tres anys i mig a la presó per a traspassar Rodalies i millorar una mica el finançament". En la mateixa línia, la candidata a les eleccions del 23-J, Míriam Nogueras, ha criticat que la proposta republicana és "continuar fent autonomisme". 

     
  • 21:02

    Illa qüestiona la credibilitat de Feijóo per les "relacions no aclarides" amb el narcotraficant Marcial Dorado. 

     

     

    "Quina credibilitat té aquest senyor davant d'Europa? No sabia amb qui anava al vaixell? Tampoc sabia el que cobrava? Quina credibilitat té per a dirigir el país?", s'ha preguntat el primer secretari del PSC, Salvador Illa, en un míting a Lleida. 

    "Quina credibilitat té aquest senyor davant d'Europa? No sabia amb qui anava al vaixell? Tampoc sabia el que cobrava? Quina credibilitat té per a dirigir el país?", s'ha preguntat Illa, en un míting a Lleida.

    D'aquesta manera Illa ha criticat el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, per les seves "relacions no aclarides" amb el narcotraficant Marcial Dorado. D'altra banda, ha assegurat que ja nota la "remuntada" de Pedro Sánchez de cara el 23-J. 

  • 20:45

    La CUP responsabilitza el govern espanyol dels "assassinats" de 300 migrants a l'estret de Gibraltar.

     

     

    "No són morts, són assassinats, a Melilla i a Gran Canària els serveis de salvament espanyols sabien on estava la gent i els van deixar morir i d'això n'han sigut responsables el govern de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz", ha subratllat en un acte a Sants la candidata de la CUP per Girona, Mireia Vehí, qui ha culpat el govern espanyol de ser "responsables" de les morts de 300 migrants que han mort a l'estret de Gibraltar durant l'últim mes. 

  • 20:30

    En Comú Podem avisa Vox que no permetran cap retrocés dels drets del col·lectiu trans.

    Des de l'Espai Veïnal Calàbria 66 de Barcelona, la candidata de Sumar-En Comú Podem al 23J, Aina Vidal, ha defensat aquest dimecres la coneguda com a 'llei trans' i ha advertit "Vox i la senyora Carmen Calvo" que no permetran cap retrocés dels drets  "no ens fareu tirar enrere ni Vox ni Carmen Calvo, la llei trans ha vingut per quedar-se i dic més, per ampliar-se". 

     

    Vidal ha participat en un acte de campanya amb l'exalcaldessa Ada Colau. L'exalcaldessa de Barcelona ha fet una crida a anar a votar "en massa" Sumar i la seva candidata a presidenta, Yolanda Díaz, i ha defensat les seves polítiques feministes. 

    La cap de llista per Barcelona dels comuns ha defensat que l'estat espanyol "és un país millor" gràcies a les ministres d'Unides Podem.

  • 20:20

    ERC revela el preu per la investidura de Sánchez: acabar amb dèficit fiscal, traspàs de Rodalies i culminar el procés de negociació. 

     

     

    Aquestes són les tres "condicions" que posarà ERC per investir el cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez. Així ho ha clarificat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha concretat el "preu" del que significa "defensar Catalunya" pels republicans.

    En un acte aquest dimecres a l'Hospitalet, Aragonès ha afegit que aquestes propostes són "assumibles" i que ara depenen del PSOE per tal d'"aturar" el PP. Pel que fa a la negociació política, el president ha subratllat que cal continuar amb el procés de diàleg i avançar cap al dret a l'autodeterminació.

     

     

     
  • 20:03

    Les formacions polítiques han tornat a situar les condicions dels possibles pactes d'investidura. 

     

     

    Debat a 3 d'aquest vespre a Radiotelevisió Espanyola... al que els partits catalans, a tres dies per acabar la campanya electoral també s'hi han referit. Els partits catalans parlen sobre el preu als possibles pactes postelectorals. 

     
  • 19:50

    Montañola sosté que "és un dret pels electors" participar en debats electorals. 

     

     

    El candidat d'Espai CiU-PDeCAT, Roger Montañola, ha acusat el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, "d'amagar el que defensa" per no voler participar en el debat electoral de RTVE d'aquest dimecres a la nit. "Quina por té?" ha qüestionat el candidat, que també ha lamentat que "llenci missatges encapsulats i no deixi que els periodistes fiscalitzin". 

     
  • 19:40

    El PPC alerta que "s'està deixant el català en mans dels nacionalistes".

     

     

    El cap de llista del PP per Barcelona, Nacho Martín Blanco, ha advertit en un col·loqui amb entitats constitucionalistes i de defensa del castellà a l'educació que s'està deixant el català només "en mans dels nacionalistes". El cap de llista del PPC ha dit que és "imprescindible" ser conscient que el català "és un patrimoni col·lectiu per al conjunt dels espanyols".

     
  • 19:33

    Meritxell Batet: "No veig un pacte PP-PSOE en cap cas".

     

     

    Lluís Falgàs entrevista a Meritxell Batet, cap de llista per Partit Socialista de Catalunya (PSC) a les eleccions generals de 2023, dins del cicle d'entrevistes especials als candidats catalans del 23J. 

    Presidenta del Congrés dels Diputats des de fa 4 anys. Filla de Barcelona. 50 anys. Jurista i professora de dret constitucional al Pompeu Fabra. Ha estudiat dansa clàssica.  

    Batet ha descartat una coalició entre el PP i el PSOE. “En cap cas”, ha dit rotundament la que és presidenta del Congrés. A més, ha criticat la manca de “sentit d’estat del PP” per donar suport a la formació d’un govern socialista en els darrers anys: “El PP sempre ofereix el mateix: si ells guanyen, han de governar i, si no, també”. 

  • 17:09

    AGENDA | Acte de Junts a les 19:30 h

     

     

    Acte electoral de Junts a Banyoles amb Míriam Nogueras, Jordi Turull i la intervenció de Carles Puigdemont

  • 17:08

    AGENDA | Atenció als mitjans de Vox a les 19:30 h

     

     

    El cap de llista de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, atén als mitjans en la seva visita a Terrassa. 

  • 17:07

    AGENDA | Míting d'ERC a les 19:00 h

     

     

    Míting d'ERC a l'Hospitalet de Llobregat amb Gabriel Rufián i Pere Aragonès.

  • 17:06

    AGENDA | Acte del PSC a Lleida a les 19:00 h

     

     

    Salvador Illa, Meritxell Batet i l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, intervenen en un acte polític a Lleida. 

  • 17:05

    AGENDA | Acte de la CUP a les 19:00 h

     

     

    Acte electoral de la CUP a Barcelona amb Mireia Vehí i Laure Vega.

  • 16:20

    El suport a una eventual investidura de Sánchez posa el referèndum al centre de la campanya.

     

     

    A quatre dies de les eleccions, els partits catalans es pregunten sobre les condicions per una hipotètica investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez. 

     
  • 16:22

    AGENDA | Acte dels Comuns a les 18:30 h

     



    Aina Vidal participa en l'acte 'Feminismes compartits' amb l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la diputada al Parlament, Susanna Segovia. 

  • 16:21

    AGENDA | Intervenció en un col·loqui del PP a les 17:30 h
     

     

    El cap de llista del PP, Nacho Martín Blanco, intervé en un col·loqui amb entitats constitucionalistes a Barcelona.

  • 16:20

    Batet veu la reforma del sistema de finançament de "primeríssima urgència" i demana implicació al Govern

     

     

    La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, veu la reforma del sistema de finançament de "primeríssima urgència" i ha demanat implicació al Govern. En un col·loqui al Círculo Ecuestre, Batet ha denunciat que el pacte de finançament porta "anys de retard" i ha dit que és "imprescindible" que totes les comunitats autònomes s'hi impliquin. "És imperatiu reclamar-ho al Govern: han d'estar als òrgans multilaterals participant-hi i defensant els interessos de Catalunya", ha assenyalat.

     

    D'altra banda, la candidata dels socialistes ha dit que les ocupacions d'habitatge són "un gran problema" al qual hi ha de plantar cara "eminentment" la Generalitat, ja que és qui té les competències de seguretat amb els Mossos d'Esquadra i amb serveis socials.

  • 16:08

    BLOC DE CAMPANYA | El debat a 3 d'RTVE també protagonitza l'agenda política

     

     

    El debat a 3 d'aquesta nit aquí, a TVE, també ha protagonitzat l'agenda política. Una cita marcada per l'absència de Núñez Feijóo, que ha rebutjat participar-hi. 

     

     El debat serà a les 22 h amb els candidats del PSOE, Sumar i VOX que confrontaran idees i propostes.

  • 16:06

    BLOC DE CAMPANYA | L'expresident Mas entra en campanya, en plena lluita entre Junts i el PDeCAT pels vots postconvergents

     

     

    L'expresident Mas entra en campanya, en plena lluita cos a cos entre Junts i el PDeCAT pels vots postconvergents. El debat se centra en quin ha de ser el preu a la investidura. 

  • 16:04

    BLOC DE CAMPANYA | Les línies vermelles d'una suposada investidura de Sánchez continuen centrant els discursos

     

     

    Esquerra i els Comuns rebutgen vincular la investidura de Pedro Sánchez a un referèndum, tal com proposa Junts. Els d'Aina Vidal avisen que si governen el PP i Vox, no hi haurà possibilitat de defensar ni el català ni els catalans. També Esquerra marca distàncies amb la proposta de Junts. En un acte sobre llengua han defensat la necessitat de disposar de 220 milions d'euros de fons europeus per projectes d'impuls del català i fer més aules d'acollida.

  • 14:40

    BLOC DE CAMPANYA | Quines condicions posarien els partits catalans a una possible investidura de Sánchez? 

     

     

    Les línies vermelles dels partits catalans que es presenten a les eleccions del 23J d'una possible investidura a Pedro Sánchez són algunes de les qüestions que els partits han intentat dirimir aquest matí a només quatre dies per les eleccions.

  • 13:56

    BLOC DE CAMPANYA | Junts demana condicionar la investidura de Sánchez al referèndum

     

     

    A tres dies perquè acabi la campanya, l'independentisme continua sense arribar a un consens comú pel que fa a fitxar els preus d'investidura. Després de la proposta de Junts d'investir només un candidat que es comprometi a transferir la competència dels referèndums, ERC ha respost a Nogueras, tot assegurant, que va ser "una proposta de bloqueig, disfressada de negociació".

  • 13:35

    El PSC proposa una revisió del sistema de finançament autonòmic

     

     

    El PSC proposa una revisió del sistema de finançament autonòmic si renoven legislatura. Des de Saragossa, Salvador Illa, ha acusat la Generalitat d'abstenir-se d'aquest debat durant una dècada i deixar de banda els interessos dels catalans. 

    En una altra línia, Salvador Illa, carrega contra el candidat popular, Alberto Núñez Feijóo per no presentar-se al debat de RTVE "per por". Mentre, Raquel Sánchez, ha criticat la falta de rigor de Feijóo als debats i entrevistes.

     

  • 13:27

    Aina Vidal (Sumar): "És un error que es posicioni el referèndum com una eina de bloqueig"

     

     

    La candidata de Sumar-En Comú Podem a les eleccions espanyoles Aina Vidal ha advertit aquest dimecres que "seria un error i una autèntica enganyifa" que el referèndum d'autodeterminació de Catalunya esdevingui "un element de bloqueig" de la investidura del proper president del govern estatal. En declaracions a la premsa a Lleida, ha valorat la proposta llançada per la cap de llista de Junts a la demarcació de Barcelona, Míriam Nogueras, de no investir el socialista Pedro Sánchez president si no es compromet a transferir la competència de convocar referèndums a la Generalitat.

     

    Vidal ha visitat la capital del Segrià per donar suport a la cap de llista d'aquesta circumscripció, Elena Ferre, i defensar iniciatives que els comuns volen impulsar per defensar i promoure el català i la resta de llengües cooficials i "minoritzades", com permetre que es puguin aprendre a qualsevol indret de l'estat espanyol i que es puguin emprar al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu.

  • 13:13

    Nogueras (Junts) apel·la als "votants i bases d’ERC "per condicionar la investidura a obtenir la competència del referèndum"

     

     

    Míriam Nogueras es reafirma en la proposta que va fer aquest dimarts a Gabriel Rufián en el debat de TV3 i Catalunya Ràdio: condicionar una hipotètica investidura de Pedro Sánchez a obtenir les competències per convocar un referèndum. En roda de premsa a l'ACN, la candidata de Junts per Catalunya ha defensat que cal "elevar el discurs i el preu" a Madrid i ha lamentat que ni la cúpula d'ERC ni el seu candidat al Congrés van entendre l'oferiment.

     

    En qualsevol cas, Nogueras ha fet "extensible" la proposta "als votants i les bases d'ERC" si des de Calàbria diuen que no o directament no hi ha una resposta. "La gent ens demana a crits que s'aparqui el partidisme. Hem de ser tots molt generosos", ha sostingut.

  • 12:24

    La CUP acusa ERC de provocar la "davallada" de l'independentisme per pactar amb el PSC

     

     

    La CUP ha culpat a ERC que les seves aliances amb el PSOE hagin causat una "davallada" de l'independentisme en les enquestes en els últims anys. El candidat de la CUP a Barcelona a les eleccions del 23-J, Albert Botran, ha emplaçat els republicans a deixar enrere les aliances amb els socialistes que han comportat una posició del "no a tot en matèria social" i una aposta per macroprojectes com el Quart Cinturó o el Hard Rock.

     

    Botran ha demanat al Govern que rescati les propostes de l'acord d'investidura de Pere Aragonès com ara recuperar la gestió pública del 061, evitar que els Mossos participin en desnonaments, transformar l'ICF en una banca pública, un pla pilot de la renda universal.

  • 12:00

    Raquel Sánchez afirma que el PP reobrirà el "conflicte" amb Catalunya si guanya
     

     

     

    La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana està convençuda que encara que no necessiti Vox per governar, el PP reobrirà el "conflicte" amb Catalunya si guanya les eleccions del 23J. Ha secundat així les manifestacions del líder de Vox, Santiago Abascal, que aquest mateix dimarts s'ha mostrat convençut que "tornaran les tensions" si governen. "Catalunya ha passat pàgina i la ciutadania està a altres coses", ha ressaltat la també candidata socialista en referència al procés sobiranista.

    En aquest sentit, ha dit que els partits independentistes estaran agraïts si governa el PP perquè podran "reviure les brases del procés" i "desviar el focus de la seva nul·la gestió".

  • 11:31

    Martín Blanco situa la reforma del finançament autonòmic com una "prioritat" 

     

    El cap de llista del PP per Barcelona ha defensat que la reforma de la llei orgànica de finançament autonòmica ha de ser "justa" per la conjunt de les comunitats.  En una roda de premsa organitzada per l'agència EFE, Nacho Martín Blanco, ha destacat que la reforma s'hauria d'haver fet el 2014 i per aquest motiu ara haurà de ser una prioritat del nou Govern. 

     

    D'altra banda, s'ha referit a la sentència del TSJC que afirma la immersió lingüística només es pot aplicar si hi ha dos sistemes educatius paral·lels i ha indicat, per tant, que el model actual és "inconstitucional".

  • 11:15

    ERC anuncia que presentarà mocions a tots els ajuntaments en defensa de la llengua

     

     

    ERC ha presentat avui les seves propostes sobre llengua. El partit presentarà mocions a tots els municipis dels Països Catalans on tingui representació per defensar el català, després dels atacs de PP i Vox, sobretot al País Valencià. Així ho ha concretat la candidata Pilar Vallugera.

     

    "El que va fer Nogueras ahir va ser simplement llençar una proposta de bloqueig disfressada de negociació". Així ha valorat ERC la proposta de la cap de llista de Junts, Míriam Nogueras, sobre investir només un candidat a la presidència d'Espanya si transfereix la competència dels referèndums.

     

    Durant la roda de premsa d'aquest dimecres a Horta, el número tres de la llista al Congrés, Francesc-Marc Álvaro, ha assegurat que ERC no investirà "ni per activa ni passiva" cap president de dretes. I ha afegit que no sap si "altres" poden dir el mateix. D'altra banda, els republicans han proposat que TV3, Àpunt i IB3 intercanviïn i comparteixin continguts arreu dels Països Catalans.

  • 11:10

    Sánchez, Abascal i Díaz s'enfronten a RTVE en el debat definitiu del 23J sense Feijóo

     

    Tres dels quatre principals candidats d'aquestes eleccions generals- Pedro Sánchez (PSOE), Santiago Abascal (Vox) i Yolanda Díaz (Sumar)- s'enfronten aquest dimecres en un debat a RTVE que, a quatre dies de la cita amb les urnes, es converteix en l'últim moment per a veure en viu i en directe als líders confrontar idees, debatre i, sobretot, rebatre posicions polítiques. No acudirà el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha declinat la invitació d'RTVE. Absència que han criticat els tres candidats que sí que participaran.

  • 10:45

    Montañola diu que Artur Mas "vol fer política com la CUP" després de participar en un acte de Junts

     

     

    El candidat del PDeCAT – Espai CiU, Roger Montañola, ha acusat a l'expresident Artur Mas de "voler fer política com la CUP" després que hagi participat en un acte de Junts. En una intervenció al Fòrum Europa, Montañola ha apuntat que la imatge de l'exdirigent de CiU amb Nogueras "no els afecta negativament". De fet, ha demanat "noves receptes" polítiques "i no aquelles que ja han governant massa anys".

    D'altra banda, el del PDeCAT ha apuntat que la cap de llista del PSC, Meritxell Batet, "menteix" sobre la proposta d'una reforma de finançament de les comunitats autònomes. "El PSOE ha estat governant aquests anys, on es el nou sistema de finançament de Catalunya?", ha preguntat.

  • 10:29

    Artur Mas: "És tan difícil arreglar el dèficit fiscal com arribar a la independència"

     

     

    Artur Mas ha irromput en la recta final de la campanya de les eleccions del 23-J. Ha estat en un esmorzar aquest dimecres amb la candidata de Junts, Míriam Nogueras, i l'expresident de la Generalitat ha admès que "és tan difícil arreglar el dèficit fiscal com arribar a la independència". Malgrat això, sí que ha enviat un avís als partits sobiranistes: estan "obligats" a negociar per intentar "arrossegar" el màxim de recursos per a Catalunya.

    Un enfocament diferent del de Nogueras, que ha lamentat que "negociar amb Espanya és negociar un turbot, obrir la bossa i trobar-hi quatre sardines". S'ha referit al paper que han de tenir els partits catalans a Madrid per "rascar cada cèntim i cada competència", com s'ha compromès a fer. Nogueras ha lamentat que "el catalanisme tenia força a Madrid" però que ara "uns han decidit tirar sols i sols no han pogut". També ha rebatut, en referència a la taula de diàleg, que volen "negociar", no "dialogar".

  • 10:10

    BLOC DE CAMPANYA | Eduard Pujol (Junts): "Sánchez ha de donar solucions a Catalunya si vol ser investit"

     

     

    Toni Marín entrevista al Cafè d'Idees de Ràdio 4 Eduard Pujol. El candidat número tres per Junts creu que l'existència de Vox s'explica per la inconsciència del PSOE d'avalar el 155 del PP l'any 2017. 

     

    En ser preguntat pel paper d'ERC assegura que aquests "saben que la taula del diàleg, per l'actitud de Sánchez, no ha sortit bé" i anuncia que "el conflicte no s'ha acabat". Opina que Pedro Sánchez ha de "passar un examen i ha de proposar coses rellevants per Catalunya" perquè, de moment, "no ens dona solucions".

  • 9:58

    Correus ja ha posat a disposició dels electors el 100% de les documentacions

     


    El termini per a dipositar el vot finalitza demà 20 de juliol. 

  • 9:37

    AGENDA | Contacte informatiu dels comuns a les 12:30 h

     

     

    Aina Vidal ofereix un contacte informatiu a Lleida. Ho fa amb la candidata per Lleida, Elena Ferre, i l'exdiputat Joan Mena. 

  • 9:35

    AGENDA | Roda de premsa de Junts a les 12:00 h

     

     

    Miriam Nogueras ofereix una roda de premsa organitzada per l'ACN.

  • 9:34

    AGENDA | Contacte informatiu del PSC a les 11:20 h

     

     

    Salvador Illa ofereix un contacte informatiu a Saragossa amb la ministra Pilar Alegria.

  • 9:32

    AGENDA | Roda de premsa de la CUP a les 11:00 h

     

     

    Roda de premsa de la CUP amb el cap de llista al Congrés per Barcelona, Albert Botran. 

  • 9:30

    AGENDA | Acte electoral d'ERC a les 10:30 h

     

     

    Acte electoral d'ERC sobre llengua i cultura amb Francesc-Marc Àlvaro i Pilar Vallugera i Joan Queralt.

  • 9:29

    AGENDA | Roda de premsa del PPC a les 10:00 h

     

     

    Nacho Martín Blanco (PPC) interve en un cicle de rodes de premsa que organitza EFE.

  • 9:23

    BLOC DE CAMPANYA | Els partits catalans fan una crida a barrar el pas a Vox

     

     

    Compte enrere per les eleccions generals del 23 de juliol. Abascal afirma que un govern PP-Vox farà tornar "la tensió" a Catalunya i aposta per un 155 que s'allargui en el temps. Els partits han reaccionat davant les polèmiques declaracions.

  • 9:09

    PSC i PPC apel·len al vot útil en el debat

     

     

    Els caps de llista per Barcelona a les eleccions espanyoles del PSC, Meritxell Batet, i del PPC, Nacho Martín Blanco, han coincidit a fer crides al vot útil per evitar que els seus rivals polítics guanyin els comicis i governin. Al debat de TV3 i Catalunya Ràdio celebrat la nit d'aquest dimarts a dimecres, Batet ha demanat la confiança dels votants per tenir "quatre anys més de convivència, creixement econòmic i avenços socials" i barrar el pas el PP i al seu presidenciable, Alberto Núñez Feijóo.

     

    Martín Blanco, en canvi, ha sol·licitat el vot per als populars per formar "un govern de prosperitat, llibertat i concòrdia entre espanyols" i acabar amb la presidència del socialista Pedro Sánchez, a qui ha acusat de "mentides" i "crispació".

  • 9:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat de la campanya de les generals del 6 de juliol del divendres 21 de juliol de 2023.

     

    Aquí pots consultar els titulars més destacats d'ahir