Enlaces accesibilidad
Mobilitat

El transport públic de Barcelona bat un nou rècord de viatgers

  • El juny es tanca amb 92 milions de viatges, un 6% més que el 2019
  • Pràcticament, una tercera part de les validacions es fan amb el sistema T-mobilitat

Per
37 milions de persones van viatjar en metro a Barcelona el juny
37 milions de persones van viatjar en metro a Barcelona el juny

El transport públic de l'àrea de Barcelona ja supera, a nivell d'usuaris, els registres previs a la pandèmia. El juny es va tancar amb un nou rècord de 92 milions de viatges, gairebé un 6% més que el nivell de 2019, quan es van assolir els 87 milions de validacions. En conjunt, el mes de juny passat es van comptabilitzar prop de 14 milions de viatges més en relació amb juny de 2022, la qual cosa suposa un 21,8% més.

Es confirma una tendència de tot l'any. De fet, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha confirmat que els viatges acumulats durant els sis primers mesos de l'any han augmentat un 20% comparat amb l'any anterior i un 0,7% més sobre el nivell de 2019. Unes xifres que cal relacionar també amb la decisió d'abaratir els preus.

El metro és el que més creix

A destacar, a banda, que la T-mobilitat ha superat el milió de viatges en un dia laborable i gairebé un terç de les validacions totals de la xarxa ja es fan amb aquest nou sistema.

A banda, les xifres milloren en tots els tipus de transports. Així, el Metro de Barcelona ha registrat el millor mes de juny de la seva història, amb 37 milions de validacions, un 9,07% més que en 2019. L'autobús metropolità ha incrementat un 6,17% els viatges. Els autobusos urbans un 5,96%. Rodalies de Catalunya Renfe també ha guanyat un 5,92% i els FGC, un 4,35%.