Enlaces accesibilidad
Cultura

La Generalitat s'afegeix a l'APPEC en la promoció d'una campanya de suscripcions de revistes en català

  • L'objectiu és el de contrarestar vetos com el de Borriana a publicacions en llengua catalana
  • Cada ciutadà que se subscrigui, activarà una segona subscripció que arribarà a una entitat cultural o associació

Per
Reunió entre Presidència, Cultura, l'APPEC, Òmnium i Plataforma per la Llengua
Reunió entre Presidència, Cultura, l'APPEC, Òmnium i Plataforma per la Llengua | ACN

La Generalitat i l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) han anunciat una campanya de subscripcions massives a revistes en català per contrarestar casos com el del boicot que va tenir lloc fa unes setmanes a Borriana. Segons han explicat, a partir d’una data encara per confirmar, cada ciutadà que se subscrigui en una revista en català activarà una segona subscripció que arribarà a una entitat cultural o associació de Catalunya, Balears o la Comunitat Valenciana. El ciutadà pagarà únicament la seva subscripció i el cost de la que s’enviarà a una entitat l’assumiran les publicacions.

El Govern, editors i entitats culturals anuncien una campanya de fidelitat per enfortir les revistes en català | Montse Soto

El Govern ha impulsat amb l’APPEC la campanya ‘Som més fortes que la censura’. “Plantegem que una revista sola en un indret dels Països Catalans pot ser atacada, però que si anem plegades això és invencible. La unió fa la força. Pretenem ser un revulsiu per la llengua davant la situació que vivim i que podem viure", ha assegurat Laura Vilagrà.

Condemna al boicot

La setmana passada, els editors de les revistes en català van unir les seves forces per condemnar la censura i l'atac a la llengua i cultura catalanes. Amb el suport d'Òmnium Cultural i de Plataforma per la Llengua, emprendran accions legals contra el veto de cinc publicacions en català a la biblioteca de Borriana; presentaran una denúncia a les institucions europees, i una queixa formal al Síndic de Greuges del País Valencià.

Els editors de revistes en català es mobilitzen contra el veto de Borriana | Marta Orquín

Reunió amb Anna Erra

Aquest dijous, la presidenta del Parlament s'ha reunit amb el president i la directora de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Germà Capdevila i Helena Solà, el secretari i la responsable de cultura de Plataforma per la Llengua, Francesc Marco i Gemma Ponsa i el president d’Òmnium, Xavier Antich. La trobada ha servit per parlar de la situació de la llengua i la cultura catalanes.