Enlaces accesibilidad
Procés

Pablo Llarena clou el sumari de Clara Ponsatí

  • El magistrat del Suprem tanca la investigació sis anys després i la deixa pendent de judici
  • Aquest dilluns va quedar en llibertat després de negar-se a declarar a la Ciutat de la Justícia

Per
L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, torna a ser detinguda
L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, torna a ser detinguda

Després de pràcticament sis anys d'investigació, el magistrat del Tribunal Suprem, el jutge Pablo Llarena, a posat punt final al sumari per què l'eurodiputada de Junts per Catalunya, Clara Ponsatí, sigui jutjada pel delicte de desobediència. L'eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí va tornar a ser detinguda aquest dilluns quan es trobava a Barcelona.

Ponsatí va ser traslladada a la Ciutat de la Justícia on es va negar a declarar davant la jutgessa de guàrdia que la va deixar en llibertat. El magistrat del Tribunal Suprem ha assenyalat que, una vegada practicades les diligències necessàries, no es considera necessària cap indagació més i per això ha conclòs el sumari de Ponsatí.

Detinguda a Barcelona

La detenció es va produir arran de l'ordre emesa pel jutge del Suprem Pablo Llarena per a notificar-li el seu processament per desobediència, segons fonts policials. Llarena va dictar el passat 21 de juny l'ordre nacional de detenció després que l'eurodiputada no comparegués davant el Tribunal Suprem el passat 24 d'abril. En una interlocutòria, Llarena manté que la investigada "ha desatès voluntàriament i injustificada la citació judicial".

Recordem que Ponsatí no té immunitat europarlamentària després que el Tribunal General de la Unió Europea desestimés el seu recurs contra el Parlament Europeu. En tot cas, el delicte de desobediència per la qual se la vol processar no implica penes de presó, sinó només d'inhabilitació.

L'eurodiputada ja va ser detinguda pels Mossos a Barcelona el passat 28 de març, quan va tornar a Espanya després de cinc anys fugida de la justícia espanyola, en virtut de l'ordre de detenció que tenia arracada per facilitar el referèndum del 1-O.

En aquella ocasió, després de ser conduïda als jutjats de guàrdia de Barcelona, l'exconsellera d'Ensenyament va quedar en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant el Suprem el 24 d'abril. Ponsatí va tornar a plantar a Llarena, la qual cosa ha motivat la seva nova detenció.