Enlaces accesibilidad
27 anys d'història

La darrera projecció dels icònics cinemes Icària de Barcelona

  • La no renovació del contracte de lloguer obliga a tancar una multisala de referència per veure versió original
  • La quinzena de treballadors dels Icària es recol·locaran dins els cinemes del grup Yelmo

Per
Les darreres projeccions que es podran veure als cinemes Icària de Barcelona
Les darreres projeccions que es podran veure als cinemes Icària de Barcelona

Els Cinemes Yelmo Icaria de Barcelona fan aquest dijous la seva última projecció i s'acomiaden després de 27 anys d'història. La ciutat perd un dels cines multisala de referència per veure pel·lícules en versió original.

Els Icària de Barcelona posen fi a 27 anys de projeccions en VO | Marta Orquín

El Centre Comercial ja no compta amb els cinemes

La no renovació del contracte de lloguer amb el centre comercial "El Centre de la Vila" de la Vila Olímpica, on estan ubicats els cinemes Yelmo Icaria, els ha obligat a tancar les 15 sales dedicades a la versió original. La quinzena de treballadors es reubicaran en altres cinemes del grup.

El contracte de lloguer que tenia l’empresa ha finalitzat i “el centre comercial ja no compta amb els cinemes”, ha dit Eric Blanch, gerent regional dels Cinemes Yelmo, en declaracions a l'ACN. “És una llàstima molt gran”, ha sentenciat.

“Ens enorgulleix haver estat un cinema pioner a oferir grans estrenes en versió original”, ha dit Blanch. El seu director ha explicat que el fet de tenir tantes sales els ha permès oferir aquesta opció des dels seus inicis i també projectar títols que no tenen espai en cinemes més petits. Les últimes projeccions seran “Barbie” i “Oppenheimer”.

27 anys d'història en VO

Els Icaria van néixer el 1996 i al llarg d'aquests anys han projectat més de cinc mil estrenes en versió original que han vist 12 milions d'espectadors. La seva desaparició empobreix l'oferta cultural de la ciutat de Barcelona.

Els cinèfils lamenten el tancament dels cinemes Icaria. Alguns com Santiago Segura o Jaume Ripoll, director de Filmin, ho han fet a través de les xarxes. Molts d'altres s'hi han apropat aquests dies per dir adeu amb una última sessió i acomiadar-se dels seus treballadors i de les instal·lacions.

Els Yelmo Icària s’afegeixen a la llarga llista de cinemes que han abaixat la persiana a Barcelona els últims anys, entre els quals, hi ha el Palau Balaña, els Texas o els Urgell.