Enlaces accesibilidad
23J

Eleccions Generals 2023 | El PSC guanya les eleccions a totes les províncies

Per
El PSC guanya les eleccions generals a totes les províncies catalanes
El PSC guanya les eleccions generals a totes les províncies catalanes

El PSC guanya les eleccions generals a totes les províncies catalanes i ha guanyat a les quatre circumscripcions catalanes per primer cop des del 2004. D'aquesta manera, ha fet el sorpasso a ERC a Girona, Lleida i Tarragona.

La gran part dels escons els han aconseguit a Barcelona, amb 13 i suma cinc diputats a la ciutat catalana. A Tarragona, Lleida i Girona es reparteixen dos a cada província. Per tant, sumen un escó a Girona i un altre a Lleida. Sumar- En Comú Podem queda en segona posició, amb 7 diputats. Els mateixos que ERC, que perd 6 representants... i Junts, que en perd un. La CUP i el PDeCAT es queden fora del Congrés. Davallada de l'independentisme que passa de 23 a 14 escons.

Per províncies, a Barcelona, ERC és on més perd, un total de tres diputats i li segueix 1 de Junts. I el PP en guanya tres, quedant per davant del bloc independentista (5 escons) igual que Sumar, però queda en una segons posició. A la ciutat catalana, el PSC guanya 5 diputats.

A Girona, els socialistes guanyen un escó i passa a tenir-ne 2, els mateixos que Junts que es manté en segon lloc, i ERC perd un escó i el deixa tercer. Sumar n'obté un. Uns resultats idèntics que a Lleida, però, Junts queda en segon lloc i Sumar no aconsegueix cap representació.

A Tarragona, el PP guanya un diputat i queda tercer, i ERC tot i perdre'n un, es manté en segona posició.

Què han votat en casa municipi?

El mapa dels resultats de les eleccions generals del 23J a cadascun dels municipis de Catalunya mostra diferències respecte del 2019.

Els resultats del passat diumenge han fet canviat els colors de molts municipis. El PSC com es pot observar ha arrasat a tot el litoral i a les Terres de l'Ebre. ERC ha perdut presència municipal en unes generals i s'escampa entre les zones de Lleida i l'interior de Tarragona, i el que és ben palès que Junts manté els bastions a l'interior català, la Catalunya central i a les comarques gironines.

De manera més puntual, Sumar i CUP guanyen en alguns municipis i Vox només a Sant Jaume de Frontanyà.

CUP Sobre