Enlaces accesibilidad
Novena vícitima aquest any

Detenen el possible autor d'un crim masclista a Nou Barris

  • Els Mossos detenen un home de 34 anys acusat de la mort violenta de la seva parella al Turó de la Peira de Barcelona
  • Presó provisional sense fiança pel detingut per la mort de la seva exparella a Girona

Per
Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest diumenge a un home de 34 anys presumptament relacionat amb la mort a ganivetades de la seva parella, de 29, de matinada al seu domicili del Turó de la Peira, en el districte de Nou Barris de Barcelona. En cas de confirmar-se seria el segon assassinat masclista d'aquesta setmana i la novena víctima aquest 2023.

Els agents han rebut l'avís cap a la 1.30 de la matinada i s'han desplaçat al lloc, i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha certificat la seva mort, informa la policia catalana en un comunicat. Els agents han detingut a l'home en el lloc dels fets com a presumpte autor de la mort i la Divisió de Recerca Criminal de Barcelona s'ha fet càrrec de la investigació. No consten antecedents de violència entre ells.

Minut de silenci aquest dilluns

L'Ajuntament de Barcelona ha convocat un minut de silenci el dilluns a les 12.00 hores en la plaça Sant Jaume per a condemnar el crim. El consistori ha activat el protocol establert amb institucions i entitats per a treballar coordinadament i condemnar públicament els fets per a conscienciar a la ciutadania.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha escrit un tuit en el qual afirma que ha rebut amb "profunda tristesa" la notícia d'aquest feminicidi, ha expressat les seves condolences a la família i amics de la víctima i ha subratllat que "aquesta és una tragèdia que ens afecta tots i no podem permetre que continuï succeint".

La consellera catalana d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, també ha fet una crida als homes perquè ajudin en la lluita contra la violència masclista. "Acabar amb aquesta violència estructural contra les dones concerneix a totes i, especialment, a tots", ha subratllat.

Les dones que sofreixen violència tenen al seu abast recursos d'atenció i assessorament a través del Servei d'Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), al carrer Marie Curie, i també es poden dirigir a la línia telefònica d'atenció contra violència masclista: 900 900 120.

Presó provisional pel detingut de Girona

El Jutjat d'Instrucció 2 de Girona ha decretat presó provisional sense fiança pel detingut per l'assassinat d'una noia de 27 anys. Està acusat d'assassinat, robatori amb violència i agressió sexual sense penetració. L'autòpsia confirma la mort violenta per escanyament a l'espera dels resultats de les anàlisis biològiques i toxicològiques. La parella no tenia antecedents de violència. La detenció es va fer dijous.

Fonts de la investigació han indicat que el cadàver estava lligat. El noi ha confessat el crim. Segons han informat els Mossos, els fets han tingut lloc cap a un quart de sis. A aquella hora el cos policial ha rebut un avís que informava de la troballa del cadàver. Diverses dotacions policials s'han desplaçat al lloc dels fets, així com efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que han confirmat la mort.

Una dona assassinada a girona per la seva exparella qui ha reconegut els fets

Aquest divendres a la plaça del Vi de la ciutat s'ha fet un minut de silenci pel crim, al qual han acudit representants de la Generalitat i de l'Ajuntament. Entre d'altres, hi han estat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; la vicealcaldessa, Gemma Geis, i la regidora i diputada al Parlament Sílvia Paneque. També s'han decretat tres dies de dol.