Enlaces accesibilidad
Protesta

Els socorristes de les platges de Barcelona desconvoquen la vaga indefinida

  • L'acord recull millores laboral i l'augment de la plantilla de forma urgent per cobrir torns i descansos

El 9 de maig van iniciar una altra aturada indefinida pel retard del pagament de les nòmines

Per
Els socorristes de les platges barcelonines reclamen més personal per la temporada d'estiu
Els socorristes de les platges barcelonines reclamen més personal per la temporada d'estiu

Els socorristes de Barcelona han decidit en assemblea desconvocar la vaga indefinida iniciada aquest divendres protestar contra la "vulneració de drets" i la "manca de personal". Segons el sindicat CGT, l'empresa s'ha compromès a contractar més personal "de forma urgent" per tal de cobrir torns i garantir descansos.

També ha accedit a programar revisions mèdiques i dermatològiques, a entregar les nòmines en paper abans del dia 5 de cada mes als treballadors, a buscar un sistema de rotació que vetlli tant pel descans dels socorristes com per la vigilància a la platja, que no podrà recaure més de sis hores sobre un vigilant.

Dilluns es reuniran, de nou, amb l'empresa i l'Ajuntament de Barcelona per redactar els acords socials a què han arribat i posar fi a aquest conflicte laboral. A més, el consistori els ha proposat de reunir-se quinzenalment per treballar el plec tècnic d'acords.

Acord ratificat en assemblea

Les negociacions s'han allargat durant tot el dissabte. S'han iniciat a 2/4 de 10 del matí i cap al migdia s'han interromput per divergències sobre els serveis mínims. Finalment, les negociacions s'han reprès i a prop de deu hores més tard s'ha tancat l'acord que ha pogut ser ratificat cap al vespre en assemblea.

La CGT havia informat aquest mateix dissabte que després de reunir-se amb l'ajuntament durant prop de 7 hores i conversar telefònicament amb l'empresa les posicions semblaven més properes. Aunar, el grup que gestiona el servei, s'ha reunit a la platja del Somorrostro amb el comitè de vaga, el comitè d'Empresa i la CGT on s'han unificat els acords en un document.

Els vigilants de les platges reclamaven que es compleixi la llei de prevenció de riscos laborals per garantir la seguretat a les platges i una ampliació de la plantilla per reduir els torns de vigilància dels treballadors. També volen el pagament a temps de les nòmines, principal motiu de l'anterior aturada.

Comença la vaga indefinida dels socorristes de Barcelona | Marga Esparza

Manca de seguretat i de personal

Ara, amb la temporada alta iniciada, els socorristes denuncien "una vegada més" els "dèficits" del servei que ha de garantir la seguretat a les platges. En concret, lamenten que s'estiguin incomplint els acords assolits amb Aunar amb la mediació del Departament de Treball i de l'Ajuntament de la ciutat que van facilitar aixecar l'anterior convocatòria.

Vaga de socorristes de Barcelona: serà indefinida a partir de divendres

En concret, denuncien que no es compleix la llei de prevenció de riscos laborals i que inclou revisions mèdiques i dermatològiques, entrega d'uniformes i d'equips de protecció individual. També afirmen que s'estan incomplint les millores dels mòduls de salvament, que hi ha errors en la liquidació de nòmines i que s'entreguen fora de terminis legals i que la manca de contractacions promeses llastra el servei.

El sindicat afegeix que, a banda de "la vulneració dels acords", actualment la plantilla està augmentant els torns de vigilància i les jornades laborals per pal·liar la falta de personal que es denuncia des de l'inici de la temporada alta el 10 de juny. "L'alternativa trobada per l'empresa és fer rotar treballadors d'altres centres de treball sense passar per les proves que s'exigeixen al personal que treballa al dispositiu de Barcelona".