Enlaces accesibilidad
Negociacions

Pere Aragonès insta a Pedro Sánchez a "moure's" si vol ser investit

  • El president català avantposa el referèndum i els dèficits fiscal i d'infraestructures a la negociació
  • Pere Aragonès reitera que esgotarà la legislatura i demana a Montero que no especuli amb el nou sistema de finançament

Per
El president de la Generalitat intervé a la roda de premsa després de la reunió del Govern
El president de la Generalitat intervé a la roda de premsa després de la reunió del Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, adverteix que si Pedro Sánchez "vol la investidura s'haurà de moure". En aquest sentit, ha assegurat que "haurà de complir amb l'agenda catalana acabant amb els dèficits fiscals i d'infraestructures i tenir una solució política que permetí a Catalunya decidir el futur del país", en clara referència a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.

Aragonès exigeix a Sánchez que mogui fitxa per ser investit

Reforçar la negociació amb Junts

Aragonès, en la roda de premsa de balanç després de la darrera reunió del Govern abans de les vacances d'estiu, també ha reclamat reforçar els espais de negociació. Adverteix que si hi ha posicions compartides entre els partits independentistes la força de negociació serà més gran. "També hem parlat amb Junts, però no fins al nivell de concreció suficient", ha afegit. El president català no ha volgut especular sobre la possibilitat que Junts s'afegeixi a la taula de diàleg.

Pere Aragonès passa la responsabilitat a Pedro Sánchez | Laura Herrero

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha desqualificat la intervenció assegurant que "sortir a parlar de Taula de Diàleg i d’acord de claredat avui només demostra el seu nivell de desconnexió de la realitat de l’independentisme". En un missatge a través de twitter també ha apuntat què "dels vots de Junts ja en parlarem dels de Junts".

No especular amb el finançament

Un dels temes que també ha abordat Aragonès és la necessitat d'acabar amb el dèficit fiscal. Ara bé, ha deixat clar que no aniran a Madrid a negociar de la mà d'Ayuso i García-Page (els presidents de Madrid i Castella-La Manca).

El president català ha retret a la Moncloa que fa 10 anys que s'hauria d'haver actualitzat l'actual model de finançament i ha estat especialment dura amb la ministra d'Hisenda, a qui ha reclamat no "especular" i fer una proposta concreta. No aposta per un model global per totes les CCAA, sinó aconseguir que els recursos que es recapten a Catalunya serveixin per reduir els dèficits del país.

Esgotar la legislatura

El president de la Generalitat també ha reiterat que esgotarà la legislatura tot i tenir el suport de només 33 diputats: "Hem de seguir treballant pel país i no toca acabar la feina abans d'hora".