Enlaces accesibilidad
Ofegaments

Tarragona vol evitar que la platja del Miracle continuï com a punt negre dels ofegaments

  • L' ajuntament ha ampliat una hora el servei de socorrisme i finalitzarà a les 20h
  • Entre juliol i el que portem d'agost han mort 3 persones a la platja del Miracle de Tarragona

Per
La Platja del Miracle a Tarragona
La Platja del Miracle a Tarragona | RTVE CATALUNYA

Posar fre als ofegaments a la platja del Miracle. Aquest és l'objectiu de l'ampliació d'una hora del servei de socorrisme que ha aprovat aquest dijous el ple de l'Ajuntament de Tarragona. Es tracta del primer consistori que posa fil a l'agulla per buscar una solució a les dramàtiques xifres que s'estan donant aquest estiu pel que fa als ofegaments a les platges catalanes. A banda de l'ampliació, també se senyalitzarà millor el significat de les banderes i es posarà balises en algunes zones on, de fet, ja està prohibit el bany. Les noves mesures entraran en vigor previsiblement la setmana vinent.

La pitjor temporada dels últims 10 anys

Les xifres d'ofegaments són molt negatives i situen la temporada com la pitjor dels últims 10 anys. Des del 15 de juny, 19 persones han mort a les platges catalanes des que va començar l'estiu. L'home que va ser rescatat aquest dimecres precisament a la platja del Miracle continua en estat crític.

Per què s'ha convertit en un punt negre?

Els experts donen les claus per entendre perquè la platja del Miracle és el punt negre dels ofegaments a Catalunya. Parlen d'un canvi de comportament de les corrents, i que aquestes són molt fortes i canviants. Des de Creu Roja expliquen també que alguns dels banyistes estrangers no entenen les indicacions del servei de socorrisme.

Tarragona allargarà el servei de socorrisme de 19 a 20 hores

Consells de seguretat per anar a la platja

Des de Protecció Civil recorden alguns dels consells a tenir en compte a l'hora de gaudir d'una bona estona de platja. Entre els més destacats, es troben els següents:

  • No entrar a l’aigua bruscament
  • Evitar estar massa estona al sol
  • No tirar-se de cap a l’aigua si no es coneix la profunditat o si hi ha roques
  • Respectar les zones acotades per a esports nàutics.
  • Si es localitza algú amb problemes a l’aigua, avisar el socorrista o trucar al 112.