Enlaces accesibilidad
Accident mortal

Barcelona retira 8 palmeres des de l'inici de les revisions preventives

  • La palmera que va provocar la mort d'una jove al Raval podria haver caigut per estrès hídric
  • El consistori ha iniciat aquesta setmana una revisió addicional i preventiva de 914 exemplars

Per
L'Ajuntament revisa les palmeres datileres de la ciutat
L'Ajuntament revisa les palmeres datileres de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona retira 8 palmeres des de l'inici de les revisions dutes a terme arran de la caiguda d'una d'elles que va provocar la mort d'una jove al Raval. El consistori, a través de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, ha iniciat aquesta setmana una revisió addicional i preventiva de 914 palmeres datileres que reuneixen condicions i característiques similars a la que va caure.

L'estrès hídric, la principal hipòtesi

L'estrès hídric podria haver provocat la caiguda de la palmera del carrer Joaquim Costa. El cap de gestió de Parcs i Jardins, Joan Guitart, ha assegurat que si bé encara és "aviat" per apuntar a la causa de la caiguda de la palmera tot apunta que la manca d'aigua va ser el principal motiu pel qual es va fracturar el tronc.

Barcelona fa una revisió de les palmeres datileres de la ciutat | Ignasi Gras

Per aquest motiu, ha dit, s'ha optat per regar les palmeres datileres de característiques similars que hi ha en carrers o places de la ciutat. Segons ha dit, s'han incorporat en les rutes de reg i s'anirà fent "un ordre de reg" fins que les condicions meteorològiques no canviïn.

En el cas de les 8 palmeres que s'han tallat preventivament, ha matisat Guitart, s'ha fet perquè s'ha augmentat el grau d'exigència i, davant del mínim dubte, es talla. Tot i això, no presentaven cap característica incorrecta.

250.000 arbres i palmeres a la ciutat

Segons dades de l'Ajuntament, Barcelona compta amb 250.000 arbres i palmeres (excloent Collserola), dels quals 200.000 són en carrers o places i la resta en parcs. D'aquests 200.000, 12.000 són palmeres, de les quals 2.500 de l'espècie datilera. D'aquestes se'n revisaran unes 900.

L'Ajuntament assumirà les despeses funeràries de la Samira

El consistori va anunciar que assumirà les despeses funeràries de la Samira, la jove de 20 anys que va morir quan li va caure a sobre la palmera al Raval.

L'Ajuntament de Barcelona assumirà les despeses funeràries de la Samira | Maria Huguet

L'Ajuntament assumirà el cost del velatori en un gran tanatori de la ciutat, així com la cerimònia de comiat i la incineració al crematori del cementiri de Montjuïc aquest dimecres.