Enlaces accesibilidad
Robatoris

Detinguts quatre lladres que feien servir el mètode de l'abraçada amorosa

  • Els Mossos han detingut els quatre últims membres de la banda criminal, les altres 15 detencions es fan fer el desembre de 2022
  • Se’ls van atribuir 35 robatoris a Saragossa, Barcelona i València

Els Mossos recorden que els ciutadans disposen d'un catàleg on es poden consultar les joies recuperades

Per
Joies sostretes que han estat recuperades per la Policia de la Generalitat ¿ Mossos d'Esquadra
Joies sostretes que han estat recuperades per la Policia de la Generalitat ¿ Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona i de la Policia Nacional han detingut quatre homes de 30 i 36 anys que formaven part d’una organització criminal itinerant que va cometre almenys 40 robatoris pel mètode de “l’abraçada amorosa”, entre juliol de 2021 i desembre de 2022. Arran d'aquest cas, els Mossos han habilitat un portal web on publiquen totes les joies o objectes de valor recuperats.

Als detinguts se’ls atribueixen delictes de robatori amb violència, furt, pertinença a organització criminal, falsedat documental, blanqueig de capitals i agressió sexual.

Els quatre detinguts, de 30 a 36 anys, suposadament van participar en els últims cinc robatoris de l'organització a Osca, Calataiud i Saragossa, on els objectes robats van sumar 250.000 euros, i també en els 35 robatoris --26 a Saragossa, sis a Barcelona i tres a València-- ja investigats el desembre de 2022 quan la Policia Nacional i els Mossos van detenir als 15 membres restants.

Mètode de l'abraçada amorosa

La investigació es va iniciar el mes de juliol de 2021 quan els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional van detectar robatoris amb aquest mètode a Saragossa, Barcelona i d’altres punts de l’Estat espanyol. Els lladres distreien persones grans mentre operaven als caixers automàtics amb l'objectiu d’observar el PIN de seguretat de la targeta bancària. Posteriorment, els sostreuen la targeta i realitzen reintegraments en altres caixers per l'import màxim permès.

A partir d'aquell moment, els dos cossos policials van establir un equip conjunt d’investigació que va permetre ubicar els membres del grup a Barcelona, Múrcia i València.

Joies sostretes que han estat recuperades per la Policia de la Generalitat ¿ Mossos d'Esquadra

Joies sostretes que han estat recuperades per la Policia de la Generalitat ¿ Mossos d'Esquadra Mossos d'Esquadra

El 19 de desembre de l’any passat, l’equip conjunt d’investigació va detenir els 15 investigats i es van dur a terme set entrades i perquisicions simultànies a Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallés i València, on es van intervenir documentació falsa telèfons mòbils, joies i 4.000 euros en efectiu.

Els seus integrants vivien majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona mentre que un petit grup s’havia establert al litoral espanyol, entre Múrcia i València.

Com evitar aquest robatori?

Els Mossos recomanen seguir unes precaucions a l'hora de treure diners a les oficines bancàries. A l’hora de treure diners, recomanen evitar anotar el número secret a la llibreta o la targeta. A l'hora de fer servir caixers automàtics, procurar que siguin interiors i que es puguin tancar amb baldó. En tot cas, no deixeu que ningú se us acosti massa.

No treure quantitats importants de diners en efectiu. És recomanable que algú de confiança us acompanyi i que els guardeu en un lloc segur. Portar una bossa amb cremallera o amb un bon tancament on guardar els diners.

En cop finalitzada l'operació, evitar distraccions provocades per estranys, que es poden acostar amb la intenció de robar amb argúcies.