Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Notícies més destacades de l'11 d'agost de 2023 | L'operació sortida pel Pont d'agost mobilitza 350.000 vehicles de Barcelona i 987 vols

  • Divendres de molta intensitat a carreteres, aeroports, estacions de tren i autobusos en l'operació sortida del pont del 15 d'agost
  • Evacuen a zona segura el grup de turistes que estaven atrapats a la zona d'Amhara
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per

L'actualitat d'aquest divendres passa per l'operació sortida del Pont d'agost que pot coincidir amb l'inici de vacances. A l'aeroport hi haurà un repunt d'operacions a l'Aeroport del Prat. Hi ha programats 987 vols dels 4.600 que s'esperen al llarg d'aquests quatre dies festius. També s'esperen força desplaçaments per carretera, entre aquesta tarda i el matí de dissabte sortiran de Barcelona i l'àrea metropolitana 350.000 vehicles, segons el Servei Català del Trànsit.

L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha escalat quatre dècimes al juliol a Catalunya amb comparació amb el mes passat i s'ha situat en el 2,3%, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta de la segona variació interanual més baixa des de l'abril del 2021. L'indicador ha crescut després de dos mesos consecutius de baixada.

Evacuen a zona segura el grup de turistes que estaven atrapats a la zona d'Amhara. Segons l'agència Kananga, organitzadora de l'expedició, estan tots sans i estalvis a un resort. Incialment, s'havia plantejat fer el trasllat per carretera, però finalment l'evacuació s'ha fet amb helicòpter. A les pròximes hores podran agafar un vol des de la capital del país, Addis Abeba, per tornar a Espanya.

6 persones detingudes i 3 han resultat ferides per arma blanca en una baralla a Barcelona en la cantonada de la Travessera de Gràcia i el carrer Sardenya. Dels tres ferits, un està en estat crític, l'altre greu i el tercer lleu. S'investiguen les causes dels fets.

Notícies avui, a Catalunya: 11 d'agost de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 19:00

    Quatre ferits lleus en l’incendi d’un edifici d’oficines al carrer Aragó de Barcelona

     

    Sis persones més han estat ateses pel Sistema d'Emergències Mèdiques  i han rebut l'alta in situ. Els Bombers de Barcelona han evacuat totes les persones confinades per les flames i havien donat el foc per extingit, però després han hagut de treballar en una revifada. Cap a un quart de set de la tarda el foc s'ha donat per apagat del tot. L'incendi s'ha declarat al número 390 del carrer. 

  • 18:25

    Pere Aragonès demana a Junts coordinar-se per ser més forts en la negociació

     

    El mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat les "coincidències amb Puigdemont" després que aquest hagi fixat la via de la negociació amb la Moncloa per assolir l'amnistia i l'autodeterminació. Aragonès, que s'ha reunit aquest dimarts amb el cap de govern d'Andorra, no s'ha estat de reclamar "coordinar-se" per "ser més forts" en la negociació a Madrid. 

  • 17:41

    Els sindicats de docents mantenen la vaga per l'inici de curs

     

    Els sindicats mantenen la vaga del professorat per l'inici de curs d'aquest dimecres després que la reunió amb Educació no hagi servit per acostar posicions. Els sindicats USTEC-STEs (IAC) i CGT han abandonat la primera mesa sectorial d’Educació del nou curs encapçalada per la consellera d’Educació, Anna Simó. La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha lamentat que la consellera no ha entrat en cap de les demandes dels docents: "No ha dit res nou". Estan cridats a l'aturada prop de 100.000 docents. Els sindicats USTEC-STEs, la CGT i la Intersindical reivindiquen la vaga com un component simbòlic en un inici de curs amb el qual no estan d'acord. 

  • 17:27

    L'Estat inclourà els municipis del Montsià afectats per les tempestes violentes en una declaració estatal de zona afectada per emergència de Protecció Civil.

     

    El delegat de l'Estat a Catalunya, Carlos Prieto ha visitat Ulldecona, Alcanar i Santa Bàrbara aquest dimarts. Prieto s'ha compromès a trobar línies de subvencions amb Interior i Política Territorial que puguin ajudar a revertir els desperfectes causats per la DANA de diumenge. Els alcaldes demanen el treball coordinat i conjunt del govern espanyol i català per reparar els danys, sobretot als camins rurals on encara no s'han cobrat els ajuts del temporal de 2021.

  • 17:15

    Educo reclama que les beques menjador a Catalunya cobreixin el 100% del cost

     

    L'ONG Educo reclama que les beques menjador pels fills de famílies vulnerables cobreixin el 100% del cost dels àpats escolars. A Catalunya, el menjador escolar costa 6,41 euros per dia. És la comunitat amb els preus més elevats de tot l'estat. Però la beca menjador per les famílies que es troben sota el llindar de la pobresa cobreix el 70% del cost i la resta, que són 364 euros, els ha de pagar la família.

  • 17:04

    La RFEF destitueix Jorge Vilda com a seleccionador de la selecció absoluta femenina 

     

    La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha decidit fer fora Jorge Vilda com a seleccionador espanyol femení després dels aplaudiments a Luis Rubiales durant la roda de premsa sobre el petó no consentit a Jenni Hermoso. 

  • 16:11

    Reunió de la mesa sectorial entre Conselleria i Sindicats per acostar posicions

     

    La consellera d'educació Anna Simó es reuneix aquesta tarda amb els sindicats per intentar aturar in extremis la convocatòria de vaga del professorat coincidint amb l'inici demà del curs escolar. A hores d'ara els sindicats USTEC-STES, CGT i Intersindical mantenen la vaga davant, diuen, la manca d'un compromís ferm del Departament d'Educació. La portaveu d'USTEC, sindicat majoritari entre el professorat, assegura a Ràdio 4 que veu difícil que es puguin acostar posicions. 

  • 15:30

    Identifiquen factors mèdics i socioeconòmics associats al risc de patir i recuperar-se de covid persistent

     

    Un estudi ha identificat factors mèdics i socioeconòmics que s’associen al risc de desenvolupar i recuperar-se de la covid persistent. Concretament, després de seguir 548 persones amb covid, s’ha pogut identificat que els homes amb estudis superiors tenen menys probabilitats de desenvolupar la malaltia i que, per contra, les dones, les persones amb antecedents de malalties autoimmunitàries, o bé les que presenten fatiga, taquicàrdia, ofec o alteracions neurocognitives durant la covid-19 aguda tenen més risc de desenvolupar-la.

  • 13:46

    Dos ferits lleus en l’incendi d’un edifici d’oficines al carrer Aragó de Barcelona

     

    Dues persones han resultat ferides lleus en l’incendi d’un edifici d’oficines al carrer Aragó de Barcelona. Els Bombers de Barcelona han evacuat totes les persones que s’havien confinat a causa de les flames i havien donat el foc per extingit, però ara treballen en una petita revifada. L’incendi s’ha declarat al número 390 del carrer. Efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques han evacuat els ferits a l’hospital.

  • 13:30

    Reus registra el primer cas de dengue autòcton en quatre anys a Catalunya

     

    Es confirma un cas de dengue autòcton a Catalunya. Es tracta d’un menor a la zona de Tarragona. El cas es va detectar a finals d’agost i, després de la investigació epidemiològica pertinent, es va considerar que la transmissió havia estat autòctona. El nen va estar ingressat a l’hospital i ara ja ha rebut l’alta. Fins al 7 d’agost s’havien confirmat 27 casos de dengue importats a Catalunya. 

  • 13:08

    Puigdemont posa preu a la investidura de Sánchez amb una llei d'amnistia: "O eleccions o pacta amb nosaltres". 

     

     

    Les mirades aquest dimarts tornen a estar posades en Brussel·les. Allà, aquest matí, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha posat aquest dimarts sobre la taula les seves condicions per a iniciar un procés de negociació per a la investidura d'un candidat a la presidència del Govern, Pedro Sánchez.

    En una conferència des del Parlament Europeu a Brussel·les, Puigdemont ha asseverat que les condicions passen per una llei d'amnistia, el reconeixement de la “legitimitat democràtica” de l'independentisme i la creació d'un mecanisme de mediació i verificació del compliment dels acords que es puguin tancar.

     
  • 11:00

    Compareix Carles Puigdemont per anunciar les condicions de Junts per investir de Pedro Sánchez. 

     

     

  • Continua tallada la C-12 entre Amposta i Tortosa pels aiguats. 

     


    També una de les vies afectades continua interrompuda la circulació des d'aquest dilluns. Es tracta d'un tram del vial de servei TV-3443, en 5 km entre Amposta i Tortosa, que segueix inhabilitat pels danys produïts pel desbordament d'un barranc.

     

     

  • 10:00

    Comença la PAU de setembre, marcada per l'increment de matriculats

     

    Un total de 6.400 estudiants s’han matriculat per fer els exàmens de la Selectivitat de setembre. Les proves comencen avui i s'acaben dijous. La xifra de matriculats a la PAU de setembre d’enguany s'ha incrementat en prop de 1.100 estudiants respecte a l'any passat. Un increment que també es va produir en la convocatòria de juny. Del total de matriculats, un 77 % són estudiants que es presenten a les PAU per primera vegada i un 23 % repeteixen la prova per millorar nota.

  • 9:56

    Puigdemont exposarà les condicions del seu partit per a la investidura de Pedro Sánchez. 

     

    El líder de Junts, Carles Puigdemont, exposarà a les 11 hores d'aquest dimarts en una conferència a Brussel·les les condicions per a la investidura de Pedro Sánchez. Una conferència que tindrà lloc l'endemà de la trobada al Parlament Europeu amb la presidenta de Sumar Yolanda Díaz.

  • 9:50

    Èlite Taxi convoca una concentració contra UBER. 

     

     

    Nova protesta dels taxistes aquest matí a Barcelona. Élite Taxi ha convocat una marxa lenta fins al Parlament per protestar per la multa de 123.000 euros que els ha imposat l'Autoritat Catalana de la Competència per promoure el boicot a les plataformes VTC. La protesta sortirà de la plaça Espanya a les 10 del matí i passarà per la Gran Via fins al Passeig Sant Joan i per acabar al Parlament. 

     
  • 9:10

    Bon dia. Segueix aquí l'actualitat a Catalunya d'aquest 5 de setembre de 2023. 

     

     
  • 09:20

    Afectacions pel temporal a les Terres de l'Ebre.

     


    Ja s'ha donat per finalitzat el dispositiu especial de neteja i sanejament a Alcanar, un dels municipis més afectats, on han treballat conjuntament 15 associacions de voluntaris i membres de la Creu Roja.