Enlaces accesibilidad
Tarragona

Mor el conductor d'un vehicle robat que va ser tirotejat pels Mossos

  • El conductor mirava d'escapar d'un control i va intentar envestir la patrulla a l'autovia A-7
  • Un agent va disparar un tret que va travessar el vidre davanter del vehicle i va impactar contra el crani de l'home
  • Afers Interns ha obert una investigació per esbrinar si l'actuació policial s'ajusta al protocol reglamentari

Per
Marques a l'asfalt fetes pels investigadors en el punt de l'A-7 on ha passat l'incident
Marques a l'asfalt fetes pels investigadors en el punt de l'A-7 on ha passat l'incident

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació interna per esbrinar si l'actuació d'aquest dissabte en què un home va resultar ferit crític pel tret d'un agent quan escapava d'un control s'ajusta als protocols. Els fets van passar cap a un quart d'una del migdia, quan un home va mirar d'eludir el control policial i va intentar envestir la patrulla a l'autovia A-7, a l'altura de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, al Baix Camp.

Investiguen les circumstàncies del tiroteig a l'A-7

Segons fonts policials, abans de l'incident al control, el conductor havia robat un cotxe al carrer d'Amèrica, en ple centre d'Amposta, i havia fugit en direcció Tarragona. Una patrulla dels Mossos va començar una persecució del vehicle per poder detenir el lladre i es va muntar un control policial al quilòmetre 1.122, on l'N-340 es converteix en l'autovia A-7.

Quan el lladre va arribar en aquest punt, va veure que no podia continuar i va decidir donar mitja volta. Aleshores es va trobar de cara amb la patrulla de Mossos que el perseguia. Segons la policia catalana, va intentar envestir la patrulla i un dels agents va obrir foc contra el cotxe robat. Una de les bales va travessar el vidre davanter i va impactar al cap de l'home. L'afectat va ser evacuat pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en estat crític a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir unes hores després.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació del cas i Afers Interns revisa l'actuació dels agents, seguint el protocol establert sempre que es fa ús de l'arma reglamentària.