Enlaces accesibilidad
Turisme

Catalunya viu un pont de la Mare de Déu d'Agost amb un 90% d'ocupació

  • La Costa Brava és la zona amb les millors xifres amb una ocupació gairebé plena
  • La ciutat de Barcelona continua amb altes ocupacions tot i l'augment de preus

Per
La Costa Daurada està a un 90% d'ocupació durant aquest pont
La Costa Daurada està a 90% d'ocupació durant aquest pont | RTVE CATALUNYA

Catalunya viu un pont de la Mare de Déu d'Agost amb un 90% d'ocupació en càmpings i hotels. La Costa Brava és la zona que presenta unes millors xifres amb una ocupació gairebé plena. Allà, moltes famílies trien els càmpings per passar les seves vacances, de fet, la majoria de càmpings gironins tenen totes les places ocupades. Des de l'Associació de Càmpings de Girona també afirmen que les temporades són més llargues, el que es tradueix en llocs de treball de més qualitat.

A la Costa Daurada, trobar una habitació lliure per aquests dies és pràcticament una missió impossible. Els hotels tenen previst penjar el cartell de complet per aquest pont, amb uns establiments que freguen el 90% d'ocupació. Es tracta d'un turisme de caràcter familiar i gairebé la meitat és de procedència nacional. Els turistes britànics tornen amb força després de la pandèmia i en alguns hotels suposen el 70% dels seus clients. Troben a faltar el mercat rus, desaparegut per la guerra d'Ucraïna i que es traduïa en una important font d'ingressos per als establiments.

El panorama és força similar a la capital catalana, on és evident l'abundant presència de turistes que visiten els diferents punts de la ciutat. L'ocupació ronda el 87% i el perfil, segons el Gremi d'Hotels és principalment europeu i nord-americà amb alt poder adquisitiu.

Catalunya viu el pont de la Mare de Déu d'Agost al 90% d'ocupació

L'aeroport del Prat tanca juliol amb 4,9 milions de passatgers

Bones xifres també per a l'aeroport del Prat que tanca juliol amb gairebé 5 milions de passatgers. La xifra augmenta un 11,4% respecte l'any passat, però encara se situa un 7,9% per sota dels registres del mateix mes del 2019, abans de la pandèmia. L'aeroport de Girona – Costa Brava registra durant el juliol 284.693 passatgers, un 33,8% més que fa a un any; i el de Reus fins a 175.478 passatgers, un 8,5% interanual més.