Enlaces accesibilidad
Retorn

Els turistes catalans atrapats a Etiòpia ja són a casa

  • Els nou turistes del grup de l'agència Kananga han aterrat al Prat aquesta tarda
  • Realitzaven una ruta en camió pel nord d'Etiòpia quan es van veure sorpresos per enfrontaments armats

Per
Tornen a casa els turistes atrapats a Etiòpia

S'ha acabat el periple dels nou turistes catalans atrapats a Etiòpia pels enfrontaments armats al país. Finalment, tots nou han tornat aquesta tarda, juntament amb la guia de l'agència Kananga, Noelia Bertrán. El subgrup català podia haver arribat a primera hora del dilluns, però el retard del vol d'Istanbul els ha fet perdre la primera connexió prevista.

L'emoció i les abraçades amb els familiars han estat molt presents des del moment en què han travessat la porta d'arribades de la Terminal 1 de l'aeroport del Prat. A la seva arribada, la guia ha explicat que en algun moment van patir per la seva vida per la incertesa de la situació. També ha agraït les trucades del cònsol al llarg d'aquests dies.

L'evacuació en helicòpter a Bahir Donar va començar divendres passat. Durant el cap de setmana van ser conduïts a Addis Abeba, primer, i a Istanbul, després. Des de la ciutat turca han partit en diferents vols els dinou turistes. El director d'operacions de Kananga, Miquel Ribas, ha explicat a Ràdio 4 que els primers a arribar a casa han estat els tres turistes que han aterrat a València al voltant de les 11 del matí i posteriorment, a les 13:35, els 6 viatgers de Madrid.

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, s'ha felicitat per l'evacuació, però ha recordat que el Govern havia desaconsellat viatjar a la zona des de feia mesos.

Refugiats en un hostal de carretera

El passat 2 d'agost, el grup de viatgers de Kananga i la guia turística realitzaven una ruta en camió pel nord d'Etiòpia quan es van veure sorpresos per enfrontaments armats entre l'Exèrcit etíop i les milícies Fano. En ple foc creuat, el grup es va refugiar en un hostal de carretera en un llogaret.

18 turistes espanyols, atrapats al nord d'Etiòpia

Des de l'inici de les hostilitats, els aeroports han estat tancats al trànsit aeri i les carreteres bloquejades, per la qual cosa la sortida dels viatgers s'ha complicat. L'ambaixada espanyola i el Ministeri d'Afers exteriors han coordinat, al costat d'altres governs europeus i organismes internacionals, l'operació per a treure amb seguretat del país als turistes espanyols i d'altres nacionalitats.