Enlaces accesibilidad
Sinistralitat

Mor un ciclista en un accident amb un autocar a Tossa de Mar

  • La víctima ha caigut a la calçada i posteriorment ha impactat contra un autocar
  • En el que portem d'any ja han mort 98 persones en accident de trànsit a Catalunya

Per
S'investiguen les causes de l'accident mortal d'un ciclista a Tossa de Mar
S'investiguen les causes de l'accident mortal d'un ciclista a Tossa de Mar

Un ciclista ha perdut la vida aquest dimarts en un accident de trànsit a Tossa de Mar. Concretament, ha estat envestit per un autocar després d'haver patit una caiguda a la carretera GI-681. Els fets han ocorregut cap a les 10:21 del matí al punt quilomètric 6,5 d'aquesta via de la Selva, que es caracteritza per tenir moltes corbes i ser molt freqüentada per ciclistes. És la tercera víctima mortal ciclista d'enguany.

S'investiguen les causes per les quals el ciclista ha caigut a la carretera, abans d'impactar contra l'autocar. Al lloc dels fets s'han desplaçat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i una ambulància i un helicòpter del sistema d'Emergències Mèdiques. La carretera ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa i s'ha reobert a les 12:30 del migdia.

Creix la sinistralitat a les carreteres

Amb aquesta nova víctima ja són 98 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Al juliol es va tocar sostre amb 20 morts. Una de cada tres víctimes era motorista.

Crida a la prudència davant el repunt de la sinistralitat dels motoristes a les carreteres | Climent Sabater

El de les motos és el que més preocupa les autoritats i les entitats que treballen en l'àmbit de la seguretat viària davant el repunt de la sinistralitat en aquest col·lectiu. De les 98 víctimes mortals d'aquest 2023, un terç, 33, eren motoristes. Aquesta xifra supera les que hi va haver l'any passat i també el 2019, el que suposa un crit d'alerta a les administracions.

La formació dels motoristes és un punt clau, també el manteniment d'un parc molt envellit i d'una infraestructura millorable segons explica el president de la Fundació de Seguretat Viària, Fesvial, Javier Llamazares. Malgrat el repunt de la sinistralitat entre els motoristes, les xifres s'han moderat a l'agost.

Després d'un juliol que ha sigut el pitjor mes de l'any amb 20 víctimes mortals, el que portem d'agost han sigut 7 les persones que han perdut la vida a la carretera.