Enlaces accesibilidad
Accident

Restableixen la circulació de trens entre Garraf i Vilanova i la Geltrú

  • Restablerta la circulació de trens entre les estacions de Garraf i Vilanova i la Geltrú
  • Les estacions de Vilanova i Castelldefels han acumulat llargues cues per agafar els autocars d'enllaç

Per
El Talgo València-Barcelona ha envaït les dues vies de l'estació de Sitges
El Talgo València-Barcelona ha envaït les dues vies de l'estació de Sitges

Jornada complicada, novament a rodalies. Un tren Talgo València-Barcelona que anava sense passatgers ha descarrilat a les 9.50 hores d'aquest dimarts a prop de l'estació de Sitges sense causar ferits. Al Talgo accidentat viatjaven només dos maquinistes, que han resultat il·lesos.

Una quarantena de trens de rodalies i regionals han quedat afectats provocant llargues cues a les estacions de Castelldefels i Vilanova i la Geltrú, on s'han habilitat 24 autocars per fer l'enllaç per carretera. Tècnics d'Adif han aconseguit retirar el tren finalment a les 10 del matí d'aquest dimecres, permeten restablir la circulació de trens per una via amb una limitació de 30km/h.

Restes d'un ferro a una roda

Segons ha informat Renfe, es desconeixen de moment les causes de l'incident, que ha obligat a interrompre la circulació entre Garraf i Vilanova i Geltrú i que està afectant a tots els trens de les línies de rodalies R2 Sud; R13; R14; R15; R16 i R17 i als de Llarga Distància que circulen per via convencional.

Malgrat tot, una de les imatges del descarrilament mostren com les restes d'un ferro han quedat enganxades a una de les rodes del comboi que ha patit el sinistre.

Les restes d'un ferro han quedat enganxades a les rodes d'un dels vagons del tren descarrilat

Les restes d'un ferro han quedat enganxades a les rodes d'un dels vagons del tren descarrilat RTVE

Transport alternatiu per carretera

La incidència ha provocat cues a les estacions on s'ha hagut de fer l'enllaç per carretera, a Castelldefels i Vilanova i la Geltrú, on la Creu Roja ha hagut de fer, fins i tot, assistència d'aigua als afectats.

En aquests moments, Renfe i Adif va procedir a activar els seus equips tècnics per a encarrilar el tren que ha ocupat les dues vies de l'estació. Protecció Civil de la Generalitat, per part seva, va activar la prealerta del pla Ferrocat, d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril. Cap al migdia va quedar desactivat després que s'hagin disposat 24 autocars per cobrir el trajecte per carretera.

El descarrilament del Talgo ha obligat a interrompre la circulació entre Garraf i Vilanova

El descarrilament del Talgo ha obligat a interrompre la circulació entre Garraf i Vilanova

Els passatgers que viatgen cap al Garraf poden arribar amb tren a la seva destinació i als dels trens Intercity del Corredor Mediterrani (dos per sentit) Renfe els ofereix fer-ho als trens de llarga distància que utilitzen la línia d'alta velocitat Camp de Tarragona-Barcelona.

Aquesta no ha estat l'única incidència ferroviària de la jornada. Protecció Civil també ha activat la prealerta Ferrocat després que cap al migdia s'hagi interromput la circulació d'alta velocitat entre Tarragona i Barcelona per la pèrdua d'enclavament a Gelida. La incidencia s'ha resolt cap a les 12:30 del migdia.