Enlaces accesibilidad
Campanya

Figueres diu prou al frau en el consum d'aigua

  • L'Ajuntament calcula que hi ha un centenar de comptadors amb impagaments amb un deute superior als 600.000 euros
  • El consistori tallarà el subministrament als que no paguin els deutes pendents

Per
L'Ajuntament calcula que hiha un centenar de comptadors amb impagaments
L'Ajuntament calcula que hiha un centenar de comptadors amb impagaments | RTVE CATALUNYA

L'Ajuntament de Figueres engegarà una campanya contra el frau d'aigua i tallarà el subministrament als qui no paguin els deutes pendents. L'Ajuntament calcula que hi ha un centenar de comptadors amb impagats, particulars i negocis, i que el deute supera els 600.000 euros.

Figueres tallarà l'aigua als impagats | Joan Sisquella

En plena sequera, el consistori s'ha marcat com a objectiu regularitzar el servei de subministrament d'aigua potable que fa l'empresa plurimunicipal, Fisersa. L'equip de govern també és conscient que hi ha un problema real de frau en les connexions, com passa amb la llum, que encara fa més difícil de quantificar les pèrdues reals per a les arques públiques. Per posar-hi fre, en les properes setmanes estan previstos dispositius per desactivar les connexions irregulars als barris on se sospita que n'hi ha.

Controlar el consum en plena sequera

A Figueres el consum d'aigua no supera els 230 litres diaris per persona que marca l'ACA, però l'Ajuntament ha començat a fer controls de la despesa que fan les llars. El consistori vol evitar entrar en la fase d'emergència per sequera, com ja ho estan una vintena de municipis veïns de l'Alt Empordà. Per això, sancionarà les persones que consumeixin més aigua del que els toca. Les multes pels qui gastin massa d'aigua començaran a arribar a finals d'any, un cop aprovada l'ordenança que ho ha de regular.

Figueres vol controlar de manera exhaustiva el consum d'aigua

La prova pilot dels comptadors digitals

També a partir del setembre, es posarà en marxa una prova pilot amb comptadors digitals per tenir lectures a temps real. Se seleccionaran diferents punts com a pas previ a la digitalització del servei i l'accés a factures digitals. Actualment, l'empresa plurimunicipal Fisersa no permet fer tràmits telemàtics i les factures s'envien en paper.