Enlaces accesibilidad
Rodalies

Restablerta la circulació dels trens entre Vilanova i la Geltrú i Garraf

  • Els tècnics d'Adif aconsegueixen retirar el Talgo que va descarrilar a Sitges
  • Indignació entre els passatgers que han hagut d'esperar un autobús per fer l'enllaç per carretera

Per
L'estació de Vilanova ha viscut llargues cues per agafar un autocar d'enllaç
L'estació de Vilanova ha viscut llargues cues per agafar un autocar d'enllaç

La circulació de trens entre les estacions de Garraf i Vilanova i la Geltrú ha sigut restablerta per les dues vies aquest dimecres a les 16h. Aquest matí, ja s'havia recuperat la circulació de la R2 parcialment i per una via amb dos trens per hora entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders amb parada a totes les estacions. Ho feia després de pràcticament 24 hores d'interrupció quan els tècnics d'Adif aconseguien retirar el tren Talgo que va descarrilar aquest dimarts al matí a Sitges.

La circulació entre Garraf i Barcelona es fa amb quatre trens per hora i sentit, així com els serveis regionals amb l'oferta habitual i els trens Intercity per via convencional com es fa de forma habitual. Renfe ha avisat que la circulació amb la capacitat operativa restringida provoca "increments de temps de viatge".

Els tècnics d'Adif continuen treballant en la reparació de la infraestructura per restablir la circulació en les dues vies.

El descarrilament del Talgo ha obligat a interrompre la circulació entre Garraf i Vilanova

El descarrilament del Talgo ha obligat a interrompre la circulació entre Garraf i Vilanova

Indignació entre els usuaris

La situació, doncs, es va normalitzant, a poc a poc, després de les llargues cues registrades a les estacions de Vilanova i la Geltrú i Castelldefels on s'havien d'agafar els fins a 24 autocars habilitats per fer l'enllaç per carretera. Una situació que ha provocat la indignació de molts passatgers que han vist com el trajecte s'ha eternitzat amb esperes de fins a 3 hores per poder fer recorreguts com el que va de Barcelona fins a Tarragona. Molts d'ells s'han queixat que no els havien informat a l'estació on han comprat el bitllet. D'altres han lamentat que el servei de busos no ha estat prou dimensionat per a atendre tota la demanda.

Una jornada, per cert, en què els tècnics d'Adif han hagut de solucionar una avaria en la mateixa línia R2 Sud en un tren entre les estacions de Gavà i El Prat de Llobregat. Aquesta incidència ha provocat retards de 30 minuts que s'han afegit a les dificultats per recuperar les freqüències habituals dels combois.

La Generalitat exigeix el traspàs

La consellera de Territori, Ester Capella, ha exigit aquest dimecres el traspàs de les competències de Rodalies a Catalunya a la Generalitat després del descarrilament del Talgo a Sitges d'aquest dimarts. "Les incidències són múltiples i variades i afecten milers de ciutadans", ha declarat als periodistes, i ha dit que vuit de cada deu dies el servei té retards o altres incidents. Ha demanat el traspàs "íntegre" de Rodalies i de les aportacions pressupostàries del Govern i ha culpat de les incidències a la falta de finançament en el servei.