Enlaces accesibilidad
Tradició

Nova edició de la Festa Major de Gràcia 2023

Per
Cartell de la Festa Major de Gràcia 2023
Cartell de la Festa Major de Gràcia 2023 | AJUNTAMENT DE BARCELONA

La Vila de Gràcia celebra una nova edició de la seva tradicional festa major. El color dels guarnits, la música i la festa monopolitzaran el barri del 15 al 21 d'agost. Enguany tornaran a ser 23 els carrers i places guarnits per les comissions de festes de veïnes i veïns.

Últims preparatius als carrers guarnits per a la Festa Major de Gràcia

Com a novetat, hi haurà per primera vegada un acte multiconfessional amb la col·laboració d'AUDIR, una entitat catalana que aglutina persones amb diferents tradicions religioses. Tindrà lloc el 20 d'agost a la plaça Joanic i consistirà en una lectura musicada de versicles dels diferents textos sagrats que versen sobre l’anhel de la Pau.

Aquest 2023 també serà especial per al veïnat dels carrers Verdi i Mozart. La Fundació Festa Major homenatjarà la trajectòria centenària en el guarniment d'aquests dos espais amb la descoberta de dues plaques, una a cada carrer, per reconèixer la tasca de les persones implicades en els guarniments al llarg dels anys. Aquest reconeixement es farà visible el 16 d'agost.

Un pregó futbolístic

L'equip femení del CE Europa ha estat protagonista aquesta temporada pel seu ascens històric a Primera Federació, i l'equip masculí ha recuperat la categoria i tornarà a jugar dos anys després a Segona Federació. Per aquest motiu, els pregoners d'aquesta edició de la festa major han estat els capitans femenins i masculins, Andrea Porta i Àlex Cano. En un discurs conjunt, els futbolistes han denunciat la massificació que ha patit el barri els darrers anys i han celebrat el nou rumb que estan prenent les festes, que asseguren que estan “retornant” als veïns.

El cartell de la festa

El cartell d’enguany és obra de la il·lustradora Gina Pont i amb el seu disseny ha volgut retre homenatge al dinamisme de la festa i les seves diferents facetes. Apareix el guarnit, amb una veïna amb mocador de treballar al cap i envoltada d’eines i textures. També apareix la cultura popular amb els rostres dels Gegantons de la festa: en Torradet i la Gresca. També està present la música i el ball amb els peus d’una parella de ball i elements com la clau de sol o el piano.

Presentació del Bou de Gràcia

Aquest any tindrà lloc la presentació de la nova figura festiva a Gràcia: El Bou de Gràcia. La figura es presentarà el dia 15 d’agost durant el Matí de Festa Major i sortirà de la seu del Districte en finalitzar els balls. La nova figura, que s’incorpora al bestiari festiu de la Vila de Gràcia, és iniciativa del grup de l’Àliga de Gràcia. Amb aquesta iniciativa es continua la línia engegada amb l’Àliga i el Lleó i s’eixampla aquesta part del seguici popular gracienc amb noves figures de gran importància històrica com el Bou.