Enlaces accesibilidad
Salut Pública

Nou brot de verola del mico a Barcelona

  • L'Agència de Salut Pública de Barcelona considera que es tracta d'un brot puntual
  • No s'espera que es produeixin contagis massius com els de l'any passat

Per
A finals de setembre de 2022 s'havien confirmat més de 2.000 casos a Catalunya
A finals de setembre de 2022 s'havien confirmat més de 2.000 casos a Catalunya

L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha detectat 6 casos de verola del mico a la ciutat de Barcelona entre juliol i agost. En concret 2 casos al juliol i 4 a l'agost. Un nombre mínim suficient perquè la institució sanitària l'hagi declarat com a brot i a més coincidents en l'espai. Els 6 casos s'han confirmat a la ciutat de Barcelona. Ara bé, d'entrada se'l considera com a brot puntual perquè no tindrien relació entre ells.

Detectats 6 casos de verola del mico a Barcelona | Ignasi Gras

Alerta als centres sanitaris

La verola del mico és una malaltia de declaració obligatòria individualitzada i de declaració urgent, i ja ha estat comunicat al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències sanitàries, encarregada de fer seguiment juntament amb l'Agència de Salut Pública de la Generalitat.

Un procediment habitual estipulat perquè els centres sanitaris i també agents o entitats implicats en la seva identificació puguin detectar i diagnosticar millor els possibles casos i poder donar una atenció més acurada.

Un brot puntual

Amb tot, no s'espera que aquest estiu es produeixin contagis massius com els de l'any passat, quan es van comptabilitzar més de 2.300, ja que des que es va començar la vacunació l'any passat, s'han posat 20.000 vacunes. Això vol dir molta població de risc protegida, i també perquè es detecta més àgilment.

L'Organització Mundial de la Salut entre el 14 de juliol i el 9 d'agost ha confirmat 1.020 nous casos de verola del mico, fet que suposa un augment de l'1,2% del total de positius, i tres morts des del seu últim informe.