Enlaces accesibilidad
Talls i recorregut

Afectacions de trànsit "sense precedents" per la 78a edició de 'La Vuelta' a Barcelona

  • El pas de la volta ciclista provocarà 9 talls puntuals en diverses vies
  • El dissabte 26 d'agost serà el dia que hi haurà més restriccions

Per
'La Vuelta' tindrà la seva primera i segona fase el 26 i 27 d'agost a Barcelona
'La Vuelta' tindrà la seva primera i segona fase el 26 i 27 d'agost a Barcelona

La 78a edició de 'La Vuelta' suposarà l'afectació de trànsit més important fins ara de la carrera ciclista. La primera i segona etapa, que tindran lloc a Barcelona el dissabte 26 i diumenge 27 d'agost, respectivament, vindran acompanyades d'un desplegament d'un gran dispositiu que implica talls puntuals a diverses vies: la C-60, la C-17, la C-35, la C-59, la C-16, l'A-2, la B-23 i la C-31.

Barcelona es prepara per 'La Vuelta' 2023: talls i afectacions de trànsit | Ignasi Gras

Les primeres etapes són les més complicades de gestionar perquè es desenvoluparan als carrers de la capital catalana. Durant les etapes tercera i quarta, el dispositiu d'acompanyament dels agents policials encapsularà els corredors i d'aquesta forma avançarà tallant en dinàmic sobre la marxa la circulació i els diferents accessos al llarg del recorregut.

Es desplegarà un dispositiu especial amb gairebé un miler de persones, entre agents de la Guàrdia Urbana, auxiliars de mobilitat i serveis de neteja, que vetllaran pel bon funcionament del trànsit al llarg dels 28 quilòmetres de tanca.

Recorregut

La primera etapa de la volta ciclista es desenvolupa al centre de Barcelona, per la qual cosa hi haurà diverses restriccions de trànsit i no es podrà estacionar el vehicle als carrers afectats des del dia d'abans, el 25 d'agost. El recorregut és:

La segona etapa començarà a Mataró i arribarà a Barcelona, concretament a l'Estadi Olímpic de Montjuïc. La tercera etapa acabarà a Andorra i la quarta té marcat el seu inici també a Andorra.

9 talls

Mentre duri la prova, es faran desviaments de trànsit per altres vies evitant que el trànsit no passi pel recorregut de l'esdeveniment esportiu. Per aquest motiu, s'adoptaran mesures sol·licitades per la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra.

  • Un tall de la sortida 1 de la C-60 cap a la C-1415c en sentit Mataró.
  • Un tall de les sortides de la C-17 cap a la C-35 en els dos sentits a Parets del Vallès.
  • Un tall de les sortides de la C-59 cap a la C-155 en els dos sentits.
  • A la sortida 33 de la C-16 cap a la C-58 en sentit sud.
  • A la sortida 54 de la C-16 en sentit nord cap a l'N141c.
  • Un tall a la sortida 588 de l'A-2 cap a la BV-1201 i la C-243c en els dos sentit.
  • Un tall al quilòmetre 10,3 de la B-23 en sentit Papiol cap a l'N-340 a Molins de Rei.
  • Un tall de la sortida 5 de la B-23 sentit Papiol.

Talls de 7 hores

La primera etapa serà la més complicada. Durant 14 quilòmetres hi haurà talls que dificultaran la mobilitat. Unes afectacions de trànsit que duraran set hores: des de les 14 h i fins a les 21 h, segons ha explicat Albert Batlle, tinent d’alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior. Així, el transport a la zona s’haurà de fer “única i exclusivament en metro”, perquè els autobusos i el transport privat tindran l’accés tallat.