Enlaces accesibilidad
Talls i retards

Les darreres avaries a Rodalies tornen a posar sobre la taula el traspàs de la gestió

  • Una nova incidència en Rodalies genera retards a diverses línies, l'R1, l'R2, l'R3 i l'R4

El descarrilament d'un tren sense passatgers a Sitges dimarts passat també va provocar talls

Per
Els últims dies Rodalies s'ha vist afectat per diverses avaries que han generat retards en els trens
Els últims dies Rodalies s'ha vist afectat per diverses avaries que han generat retards en els trens

Una nova incidència en Rodalies ha generat retards a diverses línies de Barcelona, l'R1, l'R2, l'R3 i l'R4. L'incident, que s'ha produït al túnel de Plaça Catalunya, ha provocat retards d'uns 30 minuts durant més d'una hora. També s'ha tallat durant una hora la circulació entre Figueres i Portbou per una incidència a les instal·lacions. Una situació que se suma a les incidències dels darrers dies amb el descarrilament d'un tren sense passatgers a Sitges i els retards el mateix dia entre Gavà i el Prat per un altre succés.

Justament aquest dimecres la circulació de l'R4 entre l'Arboç i Sant Vicenç de Calders també s'ha vist afectada per un petit incendi entre les vies i que ha obligat a tallar el servei durant prop de tres hores. Unes incidències que el Govern de la Generalitat ha atribuït, de nou, a la manca d'inversió en infraestructures per part de l'Estat i ha tornat a reclamar el traspàs de la gestió del servei.

La Generalitat demana el traspàs

El president del Govern, Pere Aragonès, ha defensat que el traspàs de Rodalies és una "necessitat" i que l'avaria "evidencia la falta d'inversions" i "la incapacitat de gestió" del govern espanyol. També apunta que es tracta d'una falta de respecte als usuaris i que prendran les mesures que calgui "davant del desgavell permanent". "La ciutadania està farta d'un servei de segona", ha sentenciat.

Nova jornada de caos a Rodalies per una incidència en el sistema de senyalització | Sergi Bassolas

Per la seva banda, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la de Territori, Ester Capella, també han coincidit a criticar les avaries a Rodalies i han defensat que "l'única solució és el traspàs" de la gestió del servei per part de l'Estat a la Generalitat. "Quina vergonya!", ha dit Vilagrà. Capella ha atribuït les "incidències constants" a una “voluntat manifesta del govern de l’Estat de no invertir allò compromès”.