Enlaces accesibilidad
Foc

Extingit l'incendi forestal de Mont-roig del Camp

Per
El foc a Mont-roig del Camp s'ha donat per estabilitzat cap a les 2:00 h de la matinada
El foc a Mont-roig del Camp s'ha donat per estabilitzat cap a les 2:00 h de la matinada

Els Bombers han donat per extingit l'incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp) després de treballar durant tot el dia amb unitats GRAF i un helicòpter bombarder. L'incendi, que va començar dilluns a les 21:30 h, ha afectat 12 hectàrees, segons els Agents Rurals. Durant aquest matí, efectius del Grup d’Actuacions Forestals han repassat la superfície cremada tot buscant-hi punts calents. Al flanc esquerre s’ha decidit muntar una nova línia d’aigua, ja que n’hi havia alguns a tocar de vegetació i vehicles estacionats. Ara es continuen investigant les causes, tot i que les primeres hipòtesis apunten que hauria estat provocat.

Es manté el nivell 3 del Pla Alfa per risc d'incendi al sud de Catalunya | MARGA ESPARZA

Durant la nit, els efectius han repassat els punts calents del perímetre cremat, un barranc de difícil accés i amb vegetació densa. Un cop estabilitzat el foc, s'ha considerat segur el desconfinament i el retorn dels residents de Les Planes que havien estat desallotjats. Segons Protecció Civil, ja han pogut tornar a casa.

L'alcaldessa de Mont-Roig del Camp, Yolanda Pérez, apunta que l'incendi podria ser provocat. "No podem confirmar que sigui intencionat, sospitem que sí perquè ahir mateix va ser un dia molt complicat, a la una del migdia hi havia dos incendis més, a prop d'aquesta zona", ha afirmat.

La urbanització de Les Planes, desallotjada

Fins a 33 dotacions terrestres dels Bombers hi van actuar amb contundència, ja que l'incendi estava enclotat al fons d'un barranc i, si prosseguia empès pel vent, podia arribar a zones habitades. Per precaució, es va demanar confinament de la urbanització de Les Planes i diverses finques aïllades. En total, una seixantena de veïns. Tot i que finalment, els cossos policials van optar pel desallotjament.

Incendi controlat a Mont-roig del Camp: es manté el nivell 3 del Pla Alfa

Un cop estabilitzat l'incendi, el responsable de l'operatiu d'extinció ha considerat segur el retorn dels veïns i el desconfinament dels que s'han quedat a casa. Es va habilitar el centre Polivalent de Miami Platja per rebre els veïns. D'aquests, 41 d'ells ja s'havien pogut allotjar a hotels de Pino Alto, Can Salvador, Hostal Pardo i Sol d’Or de Miami Platja.

Nivell 3 del Pla Alfa

I és que el municipi de Mont-roig del Camp està a nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d'incendi i amb la restricció d'accés a l'espai natural de Tivissa-Vandellòs. Agents Rurals recorda que per aquest dimarts el perill d'incendi continua sent molt elevat al sud de Catalunya, on hi ha 46 municipis a nivell 3 del Pla Alfa i la restricció d'accessos a quatre espais naturals.