Enlaces accesibilidad
Diada 2023

Vilafranca acull una gamma de castells sorprenent per la Diada de Sant Fèlix

  • Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3d10 amb folre i manilles i el 7d9 amb folre
  • La Colla Jove de Xiquets de Valls es llueix amb el 4d9 sense folre i amb el 2d8 amb folre i manilles

Per
Colla Joves dels Xiquets de Valls; Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls; i Minyons de Terrassa
Colla Joves dels Xiquets de Valls; Castellers de Vilafranca, Colla Vella dels Xiquets de Valls; i Minyons de Terrassa

La Diada de Sant Fèlix ha tornat a ser l'escenari de grans castells amb la trobada de les quatre grans colles castelleres: els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. La diada ha arrencat a dos quarts d'una del migdia amb un 3 de 10 amb folre i manilles dels Verds i ha estat plena de gammes extra.

De fet, els de Vilafranca i la Joves de Valls són les dues colles que han sortit més reforçades perquè han portat a plaça estrenes i castells que feia temps que no es veien. La Vella i els Minyons, però, no s'han quedat molt enrere i després d'aquesta diada encara tenen ganes de mostrar la seva ambició en pròximes cites.

Els verds descarreguen el 7d9 amb folre

Els de Vilafranca han arrencat la Diada descarregant el 3d10 amb folre i manilles, un castell que van intentar per últim cop el 2022 i que només van aconseguir carregar. L'última vegada que el van completar amb solvència va estar a Sant Fèlix del 2018. Tot seguit, en segona ronda, han carregat el 4d9fa. Un dels castells més difícils de la jornada, però ha caigut el pilar tot just quan sortia.

Però quan s'han lluït realment ha estat amb el 7 de 9 amb folre. Tot i que en tercera ronda han fet un intent desmuntat perquè no ho veien clar, finalment se n'han sortit i han aconseguit descarregar aquest castell, que només s'ha vist un cop a plaça el novembre del 2012, fet també pels Verds. Han tancat la seva actuació amb un pilar de 8 amb folre i manilles, que han descarregat sense complicació, tot i que l'han hagut de treballar una mica.

La Joves de Valls descarrega el 4d9

Els segons a actuar ha estat la Colla Joves de Valls, que s'ha estrenat amb el seu 3d9 amb folre i que han aconseguit descarregar amb èxit. Ara, somien a posar-li un pis més a finals de temporada. El públic també ha quedat sorprès amb el 4 de 9 sense folre, una estructura més fràgil i que han aconseguit aguantar fins al final.

En tercera ronda, han carregat un 5 de 9 amb folre, una estructura que no ha aguantat, però l'han treballat amb ganes. Per acabar la diada, els Joves no s'han resistit a descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles, la millor actuació de la seva història.

La Vella de Valls estrena el 2d8 net

La Colla Vella de Xiquets de Valls han donat el tret de sortida a la seva actuació amb un 4 de 9 amb folre i pilar, un castell que només ha aconseguit descarregar la Vella en quatre ocasions des de la represa, tot i que els de Vilafranca el van carregar aquest passat diumenge a l'Arboç. En segona ronda, han carregat un 2 de 8 net, el primer cop que porten aquesta torre a plaça.

La colla ha aconseguit completar amb solvència en tercera ronda el 4 de 9 amb folre i ha tancat la seva actuació amb un pilar de 7 amb folre.

Els Minyons assoleixen la tripleta de 9

Els de Terrassa han obert la Diada amb una torre de 9 amb folre i manilles. És el segon cop que el descarreguen aquesta temporada. Tot seguit, han intentat dos cops el 5d9 amb folre en segona i tercera ronda, però no han pogut assolir portar el castell endavant. Han optat, en canvi, pel 3 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre, tots dos descarregats amb fermesa i estabilitat. Aquest segon castell és la tercera vegada que el descarreguen aquesta temporada.