Enlaces accesibilidad
Despesa escolar

Catalunya, una de les comunitats on més car surt el retorn a l'escola

  • La mitja se situa en 447 euros per nen, quan la mitja nacional és de 410
  • FACUA recomana fer una llista del que es necessita i veure que es pot reutilitzar d'altres anys

Per
La despesa mitjana a Catalunya en la tornada a escola se situa en 447 euros per nen
La despesa mitjana a Catalunya en la tornada a escola se situa en 447 euros per nen

Catalunya és una de les comunitats on més car surt tornar a classe, només per darrere de la Comunitat Valenciana. La mitja se situa en 447 euros per nen, quan la mitja nacional és de 410. Són xifres del comparador financer Banqmi. Pel que fa als llibres de text, també és una de les més cares, amb un cost d'uns quasi 200 euros. I els uniformes, són els segons més cars, amb un preu de 250 euros.

La tornada a l'escola sortirà enguany més cara | INMA MORANT

Unes xifres que moltes famílies no poden assumir. Per això, des de l'associació de consumidors FACUA, recomanen certes mesures que poden servir per reduir un poc la factura, com és fer una llista del que es necessita, i veure que es pot reutilitzar d'altres anys, dels germans o de fills d'amics. I si cal comprar, comparar preus a diferents establiments o escalonar les compres.

Advertències a l'hora de comprar

L'associació adverteix sobre les ofertes i els descomptes, cal llegir la lletra petita, i comprovar que són reals. Recorden que no és legal que els col·legis obliguen a comprar en un determinat establiment. Finalment, insisteixen a no deixar-se portar per marques, modes o personatges famosos als articles, ja que encareixen el producte, però no són sinònim de qualitat.

La tornada a l'escola, ara més cara

Ajuts de 100 euros per infant

La Generalitat posa a disposició de les famílies xecs de 50 euros pels infants per fer front a la despesa escolar. Així, mig milió d’infants d’educació primària es beneficien de dos xecs, equivalent a 100 euros, per adquirir llibres, diccionaris, papereria, elements d’escriptura, calculadores, motxilles i jocs educatius.

Caritas Barcelona engega una campanya per dotar de material escolar els més vulnerables | Inma Morant

Moltes famílies ja han passat els xecs per caixa, una compra que s'ha avançat respecte a altres anys.