Enlaces accesibilidad
Retorn a les aules

A les portes d'un nou curs, i encara en obres

  • Educació reconeix que algunes de les 150 obres de millora a Barcelona no es podran acabar a temps
  • Escoles com l'Auditori de Barcelona o La Mediterrània de Viladecans hauran de continuar en la provisionalitat

Per
Les obres dels barracons on s'ha de traslladar l'escola Auditori de Barcelona no estaran llestes a temps
Les obres dels barracons on s'ha de traslladar l'escola Auditori de Barcelona no estaran llestes a temps

Pocs dies abans de l'inici del curs escolar hi ha alumnat que encara es trobarà amb l'edifici en obres i haurà de continuar en mòduls provisionals. Això, tot i que el Consorci d'Educació de Barcelona ha fet un centenar de millores a centres durant els mesos d'estiu.

Les intervencions se centren en la transició energètica, el confort tèrmic, la transformació dels patis i la renovació de mobiliari, entre altres, i són finançades per la Generalitat, l'Ajuntament i fons europeus. En els patis les actuacions es fan per convertir-los en àrees més naturalitzades, amb diversitat de joc i per esdevenir alhora refugis climàtics.

Pla B per les que no arribin a temps

La consellera d'Educació, Anna Simó, ha reconegut que és un "un procés lent, que arriba massa tard amb vista al canvi climàtic que ja és una realitat". La inversió total prevista per a enguany arriba als 66,7 milions d'euros.

Barcelona impulsa 150 actuacions de millora dels equipaments educatius | Anna Pujol

Simó ha reconegut que algunes de les 150 obres de millora que s'han fet aquest estiu "no es podran acabar a temps" de cara a l'inici escolar del 6 de setembre. Educació garanteix que "sempre hi haurà un pla B" per aquests centres.

Escoles encara provisionals

És el cas de les obres de l'Escola Auditori de Barcelona. L'alumnat no podrà estrenar-lo almenys fins després de Nadal. D'aquí a 5 dies començaran el curs en l'espai que porta sent provisional 6 anys. Per solucionar-ho temporalment, el Consorci d'Educació hi ha afegit dos mòduls prefabricats més i els ha cedit una part d'un jardí públic com a pati durant les hores lectives. Les famílies creuen que l'administració no ha fet un seguiment adequat. A més, la constructora s'ha declarat parcialment insolvent i el Consorci se n'ha fet càrrec.

Aules provisionals a les portes d'un nou curs

A altres localitats, com Viladecans, també hi ha alumnes que començaran el curs sense l'edifici que fa anys que esperen. Les famílies dels 900 estudiants de l'escola Mediterrània i l'institut Olímpia no saben res de la licitació que estava prevista pel passat mes de març.