Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Trias és "molt més favorable" a un acord amb el PSOE que amb el PP

  • El regidor de Junts a Barcelona obre la porta a entendre's amb els socialistes municipals, però descarta que es pugui traduir en l'àmbit estatal
  • Trias dubta si ERC i Junts tenen la mateixa estratègia, però defensa que "com més coordinats, millor".

Per
Cafè d'idees - Xavier Trias és "molt més favorable" a un acord amb PSOE que amb PP

El president del grup municipal de Junts per Catalunya i exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, és "molt més favorable" a un acord amb el PSOE que amb el PP. TEn aquest sentit, assenyala que el suport de Junts a la investidura dependrà de dos acords, l'amnistia, independentment de com se'n digui i un reconeixement de Catalunya com a nació.

El líder de Junts a l'ajuntament considera que ara han de "moure fitxa" els que volen governar i "no passar-se el dia marcant les diferències": "Qui vulgui manar s'ha de plantejar l'amnistia i el reconeixement de Catalunya".

Trias nega que hi hagi regidors de Junts favorables a un acord amb el PP i assenyala al líder popular Daniel Sirera de fer-ho córrer: "Tothom parla i la gent s'equivoca. Aquí només poden parlar Carles Puigdemont i Jordi Turull. Els altres som comparses".

Trias: "Espero que Feijóo s'adoni que s'ha equivocat"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Trias explica que no coneix l'Alberto Núñez Feijóo actual. "Anem fatal, no podem anar pitjor. Què li ha passat a aquest home?", es pregunta Trias i confia que Feijóo arribi a la conclusió que "està equivocat" perquè creu que "aquest país no es pot construir a través de la confrontació, sinó a través del respecte del que som cadascú".

Trias creu que Collboni s'ha d'aclarir amb qui vol governar

Trias ha dit durant l'entrevista que s'obre a governar amb Jaume Collboni, però assenyala que seria un "error" barrejar la situació a Barcelona amb la governabilitat de l'Estat.

Considera una "trastada" el que li va fer Jaume Collboni en proposar-se com a alcalde i tirar endavant la seva cadidatura: "Ens vam donar la paraula que, si canviàvem d'opinió, ens ho explicaríem. Va faltar a la seva paraula".

El líder de Junts al consistori qualifica de "sorprenent" el resultat de les eleccions general que fan que Junts sigui decisiva i es pregunta "I ara què? Què fareu". Trias diu que el pacte amb del PSC amb el PP a l'ajuntament els ha servit per poder anar per Espanya explicant que han fet que l'alcalde de Barcelona no sigui nacionalista: "Li vaig dir a Collboni que calculava malament, que podríem ser decisius i és el que ha passat".

Trias creu que ERC s'equivocarà si entra al govern de Collboni

Amb relació al suport d'ERC a l'ajuntament, Xavier Trias considera que ERC ha de prendre la decisió de si entrar en un govern d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona: "És una decisió complicada i crec que s'equivocaran si fan això".

En aquesta línia, explica que va oferir al republicà Ernest Margall marcar unes línies des de l'oposició i han de coincidir amb les coses que van firmar; "Cal fer una oposició intel·ligent, no una oposició perquè no funcioni l'ajuntament".

Trias afirma que a Barcelona les coses es fan molt malament i retreu a l'alcalde Jaume Collboni que parli de 100 dies al govern: "vostè fa 5 anys i mig que governa i no 100 dies". El líder de Junts al consistori considera que Barcelona "viu d'estereotips" i lamenta que "la ciutat no pot estar com està".

Sobre els pressupostos, Trias assegura que no hi ha cap negociació per aprovar-los a hores d'ara i afirma que la sentència contra l'illa verda al Consell de Cent: "No és una sentència contra el verd, la sentència diu que s'ha saltat els requisits, va contra una manera de fer".