Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Martín Blanco: "L'amnistia no només és inconstitucional, és immoral"

  • El diputat del PP defensa que el PP pugui tenir converses amb Junts per a la investidura excepte per parlar d'amnistia i autodeterminació
  • Martín Blanco reivindica fer tot el que estigui a les seves mans per un acord PP-PSOE

Per
Cafè d'idees - Martín Blanco: "L'amnistia no només és inconstitucional, és immoral"

El diputat del PP per Barcelona al Congrés, Nacho Martín Blanco, defensa que el marc legal no permet l'amnistia: "L'amnistia no només és inconstitucional, sinó que és profundament immoral". Martín Blanco critica que una hipotètica llei d'amnistia està orientada "exclusivament" a permetre que Pedro Sánchez segueixi a la Moncloa: "És absolutament immoral fer política contrària a l'interès general".

Martín Blanco demana "bastir" un acord amb el PSOE

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, amb Lorena Amo, Martín Blanco reivindica fer tot el que estigui a les seves mans per arribar a un acord de governabilitat amb el PSOE: "Espanya necessita altura de mires. Feijóo ho està intentant". El diputat del PP de Catalunya afirma que el PP i el PSOE representen la centralitat i caldria bastir un acord "entre els dos grans partits de l'Estat" liderat per Alberto Núñez Feijóo "que ha guanyat les eleccions".

El diputat del PP al Congrés afegeix que s'ha de ser respectuós amb la correlació de forces al Congrés i seria inversemblant que el que ha guanyat, hagi de donar suport al segon.

Martín Blanco: "Aznar no apel·la al colpisme"

Blanco explica que des del PP estan treballant per convèncer l'opinió pública que el millor és un govern de Feijóo amb el suport socialista: "És difícil? Complicadíssim, però no perdo l'esperança". El diputat del PP al Congrés afirma que hi ha un moviment a tot Espanya i també a les files socialistes, que consideren inadmissible "el Sanchisme": "Volem convèncer una part de l'opinió pública que és devastador per la convivència".

Martín Blanco critica que es presentin les declaracions de José María Aznar com si "apel·lin al colpisme", quan el que fa és qüestionar l'estratègia socialista: "És un exemple de postveritat i de populisme propagandístic".

Martín Blanco: "Soc contrari al qualsevol cordó sanitari"

Blanco, absent aquest dijous al vespre a la conferència del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, creu que el líder popular va dir coses "entendibles", però que no hi està d'acord "en alguns aspectes i matisos". En concret, Martín Blanco és contrari a establir cordons sanitaris a Junts o ERC, situant com a límit parlar d'amnistia i autodeterminació: "Soc contrari al qualsevol cordó sanitari. "Llevat de Bildu, no és un disbarat plantejar-se parlar amb partits encara que són als antípodes".

"Quin problema hi ha a parlar amb grups que tenen representació?".

El diputat parlamentari del PP que la democràcia "és inclusivitat" perquè l'altre "té els seus arguments", si bé afirma que és difícil entendre's amb Junts o ERC perquè no han renunciat a la unilateralitat: "Ganes de parlar amb partit amb actituds tan escassament democràtiques en tinc poques".