Enlaces accesibilidad
Fira literària

Més públic i vendes a la Setmana del Llibre en Català

  • Pel recinte del Moll de la Fusta hi han passat unes 60.000 persones i la facturació global creix un 20%
  • El sector celebra l'augment de públic infantil i juvenil, que ha de garantir la continuïtat de l'edició de llibres en català

Per
Pels expositors de la Setmana del Llibre en Català hi han passat unes 60.000 persones | ACN
Pels expositors de la Setmana del Llibre en Català hi han passat unes 60.000 persones | ACN

La 41a edició de La Setmana del Llibre en Català ha acabat aquest diumenge amb xifres que deixen els organitzadors molt satisfets. A l'espera del tancament definitiu, els editors situen en un 20% el creixement de les vendes, i calculen que pel recinte del Moll de la Fusta hi han passat unes 60.000 persones, 5.000 més de les previstes, i un 15% per sobre de l'any passat.

"Veníem d’un any passat molt positiu, però l’hem superat", assegura Ilya Pérdigo , el president d'Editors.cat, l'associació d'editors que organitza la trobada.

A diferència d’altres edicions, els matins també han comptat amb molta afluència de públic "atret per la gran quantitat d’activitats" programades.

Gran afluència de públic a la Setmana del Llibre

Un altre dels aspectes destacats de l'edició d'enguany ha estat l'increment del públic infantil i juvenil. És un fet molt important perquè el sector és conscient que aquest és el col·lectiu que representa "el lector del futur". Són lectors que van acompanyats de les seves famílies i que participen activament de les activitats lúdiques. Enguany han comprat més exemplars que en altres edicions.

Sobre les xifres de facturació, els editors que hi han participat calculen que globalment han fet una caixa un 20% superior a la de l'any passat. L'alegria va per barris. Mentre que el responsable del segell 'Males Herbes', Ricard Planes, admet que han doblat els exemplars de llibres venuts, el director literari de la Llibreria Laie, Lluís Morral, considera que amb prou feines han facturat el mateix que el 2022.

L'any vinent la Setmana del Llibre en Català canviarà excepcionalment d'ubicació a causa de la celebració de la Copa de l'Amèrica de vela. Es farà al Passeig Lluís Companys, però la voluntat és poder tornar el més aviat possible al clàssic recinte del Moll de la Fusta.