Tot el que has de saber sobre els bolets
- Amb la tardor arriba la temporada de bolets
- El biòleg Jesús Valera explica a 'Va de Verd' tots els detalls sobre aquest fong
Amb la tardor arriba la pluja i amb ella la temporada de bolets, que els boletaires esperen d’un any per l’altre, sense saber ben bé on troben més plaer: si en buscar-los o en degustar-los. El biòleg Jesús Valera explica a 'Va de Verd', programa presentat per María Gómez i disponible a RTVE Play, cal saber bé on i quan creixen aquests fongs abans de sortir a agafar-ne. També és important conèixer les diferents espècies perquè n'hi ha algunes que són tòxiques, verinoses o psicotròpiques.
No tots els bolets són silvestres, i això vol dir que n’hi ha que es poden cultivar, com ara el xampinyó, les gírgoles o el shiitake, que ara està molt de moda. Hi ha més de 14.000 espècies reconegudes.
On els trobem?
Els racons més foscos i més humits dels boscos són sovint l’indret idoni per trobar bolets. Necessiten humitat i poca llum perquè no fan fotosíntesi. Per això diem que no són plantes, sinó fongs. Els reconeixereu pel seu barret característic sostingut per un cos o cama.
Cap a l’olla!
Un cop identificat el bolet i sabent que és comestible, val a dir que la cuina catalana és de les més micòfagues o riques en plats amb bolets. El seu gust exquisit fa que alguns valguin el seu pes en or i encara que no siguin plantes, van de verd!