Enlaces accesibilidad
Cuina

Com fer una conserva de remolatxa agredolça?

  • La cuinera Cesca Dos Santos explica els passos que has de seguir per fer una conserva de remolatxa agredolça a casa
  • A banda de les remolatxes, necessitaràs mig litre de vinagre, tres cullerades de mel, grans de pebre variats i un pot de vidre.

Per

Va de Verd - Recepta de conserva de remolatxa

Has tastat alguna vegada la remolatxa agredolça en conserva? És habitual trobar-la en les amanides. Al programa ‘Va de Verd’, presentat per María Gómez i disponible a RTVE Play, la cuinera Cesca Dos Santos explica el pas a pas d’aquesta recepta.

Ingredients

Necessitaràs un manat de remolatxes, mig litre de vinagre de vi blanc, tres cullerades de mel i grans de pebre variats per donar sabor.

Com a recipient, Cesca Dos Santos aconsella escollir un pot de vidre, amb la tapa del mateix material, perquè si és metàl·lica es farà malbé amb el vinagre. És important que esterilitzis el pot abans de fer-lo servir per a la conserva.

Pas a pas

1. Talla les fulles de les remolatxes. Com són de la família de les bledes, les pots utilitzar per cuinar sopes o per menjar-les amb patates.

2. Cou la remolatxa i, quan es refredin, pela-les. Si no vols tenir les mans rosades durant tot el dia, és millor que facis servir guants durant tota la manipulació del producte.

3. Prepara el confitat en el qual conservaràs la remolatxa. Per això cal que en una cassola barregis mig litre de vinagre, tres cullerades de mel i mig got de l’aigua de la cocció de la remolatxa.

4. Posa a bullir l'envinagrat durant 20 o 30 minuts.

5. Mentre que cou el confitat, talla la remolatxa a rodanxes. Ni molt fines ni molt gruixudes.

6. Retira la cassola del foc, i després de cinc minuts, aboca l’envinagrat en el pot de conserva i afegeix la remolatxa.

7. Condimenta amb uns grans de pebre variats. També pots afegir all o alguna herba aromàtica com la farigola.

8. Tapa el pot i ja tindràs llesta la teva conserva de remolatxa agredolça!