Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Illa replica a Junqueras sobre l'amnistia: "Quan fem un acord l'expliquem"

  • El primer secretari del PSC assegura que té "voluntat" que Catalunya tingui uns nous pressupostos
  • Illa demana una "rectificació" a Xavier Trias sobre les seves paraules del 23-F

Per
Cafè d'idees - Illa replica a Junqueras sobre l'amnistia: "Quan fem un acord l'expliquem"

El primer secretari del PSC i president del Grup Parlamentari de Socialistes - Units per Avançar, Salvador Illa, ha contradit Oriol Junqueres qui aquest dimarts donava per fet un acord per una amnistia per investir a Pedro Sánchez: "Quan fem un acord l'expliquem. Soc discret i no hem explicat cap acord. Crec que ho responc tot".

Illa afegeix que estan en la fase "d'explorar les possibilitats" d'un acord per bastir un govern progressista i reclama responsabilitat, molta prudència, paciència i discreció.

Illa descarta parlar d'amnistia

En qualsevol cas, Illa descarta parlar d'amnistia perquè "no faria un bon servei a la situació" en un moment "d'explorar les possibilitats": "Vull ser molt prudent, pacient i discret". El primer secretari del PSC afegeix que la negociació per bastir un govern de progrés serà complicada: "Volem enraonar, buscar els punts d'acord, la política útil i en això estem, respectant a tothom i posant com límit el marc de la Constitució".

Amb relació a la pretensió dels independentistes de convocar un referèndum, Salvador Illa creu que no hi haurà cap referèndum d'independència a Catalunya perquè "és divisiu" i va contra els signes dels temps.

Illa: "No m'agrada parlar de preus. Tothom ha de fer esforços"

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Illa diu que tothom haurà de fer esforços per arribar a acords: "Hem de veure si hi ha una possibilitat d'acord. No m'agrada parlar de preus". En aquest sentit, afirma que no ha parlat mai amb Carles Puigdemont i que no té previst viatjar a Brussel·les per reunir-s'hi: "Jo parlo amb Junts per Catalunya. Parlo amb els interlocutors que hi ha a les institucions. Cada formació ha de decidir amb qui se sent representat".

Illa, sobre els pressupostos: "No anirem a fer la guitza"

Illa recorda que Junts i ERC van acordar un 'cordó sanitari' contra el PSC i, en canvi, el PSC ha cedit diputats i senadors a Junts i ERC perquè tingui grup propi al Congrés i al Senat i que mai ha posat entrebancs al govern de Pere Aragonès: "Cal mirar endavant, allò que ens uneix. No he anat mai a entrebancar el Govern d'Aragonès. Li allargo la mà, tot i que vaig guanyar".

És per això que, assegura, té "voluntat" que Catalunya tingui uns nous pressupostos: "No anirem a fer la guitza, no anirem a entrebancar".

Illa, dolgut per les paraules de Xavier Trias

Sobre les declaracions de Xavier Trias relacionant al PSOE amb el cop d'estat del 23F, Illa s'ha mostrat dolgut i diu que són falses, que no es corresponen amb el tarannà moderat de Trias i li demana una rectificació: "Em van doldre, em van semblar molt injustes i correspondria una rectificació".