Enlaces accesibilidad
Tardor de pluges

Puja el risc d'inundacions: el 9% de catalans viu en zones inundables

  • 385 municipis catalans es troben en risc alt o molt alt d'inundacions
  • Protecció Civil alerta d'una tardor amb pluges intenses i torrencials

Per
Els episodis de fortes pluges es podrien repetir a la tardor
Els episodis de fortes pluges es podrien repetir a la tardor

Catalunya ja ha patit diversos episodis de fortes pluges arreu del territori des de l'inici de l'estiu i els experts asseguren que cada cop aquests fenòmens virulents seran més freqüents. De fet, l'alerta per previsió d'intenses pluges s'ha activat tres cops aquest mes de setembre, mentre que l'any passat es va activar en quatre ocasions durant tota la tardor.

Inundacions, com la d'Alcanar, que posen en risc alt o molt alt 385 municipis de Catalunya. Per això, Protecció Civil demana que la població que viu en zones inundables prenguin mesures per a protegir-se i evitar mals majors.

Tardor de fortes pluges

Imatges com les que hem viscut aquest mes de setembre poden repetir-se de forma habitual aquesta tardor. Marta Cassany, directora de Protecció Civil, assegura que "hem de ser conscients que una situació com la que es va produir a Grècia no podríem descartar-la i podríem tenir una situació semblant". Ara portem 21 dies de setembre i s'ha activat el pla Inuncat tres ocasions en situació d'alerta.

Protecció Civil alerta que el 9% dels catalans viu en zones inundables

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu pluges intenses, torrencials i, sobretot, difícils de predir. Protecció Civil ha reavaluat el risc d’inundacions i avisa que hi ha 705.000 persones a tot Catalunya que viuen en zones inundables. I d'aquestes, n'hi ha 110.000, un 4,1 % de la població, que ho fa en una zona de molt alt risc d'inundació. Zones com el litoral nord, Pirineu, el Baix Ebre i el Montsià.

Protecció civil recomana mantenir nets els baixants i desguassos de patis i terrats. I, si vivim en zones inundables, convé tenir bombes d'aigua. Si se'ns inunda la casa, hem d'apagar l'interruptor general d'electricitat i pujar a la zona més alta per fer-nos visibles, però no sortir al carrer.