Enlaces accesibilidad
Cultura

5 obres de teatre imprescindibles de l'actor Josep Maria Pou

  • 'Únics' repassa la trajectòria professional de l'actor Josep Maria Pou
  • Les obres teatrals 'Los padres terribles' i 'Las tres perfectas casadas' disponibles a rtveplay.cat

Per

Únics - Josep Maria Pou

El programa de La 2 'Únics' repassa la trajectòria de Josep Maria Pou, actor, director i gestor teatral. Des dels primers programes d'Estudio 1 a TVE, amb els seus papers al cinema i la televisió, ha tingut el luxe i l'encert de participar en bones produccions. Amb un enorme olfacte per triar les obres que representa o dirigeix, també com a director artístic teatral, Pou és per sobre de tot, un home de teatre.

Per a l'intèrpret, és primordial no tan sols fer pensar i emocionar l'espectador, sinó també commocionar, trasbalsar i remoure en tot el seu ésser.

Per commemorar la seva figura, aquí tens cinc obres seves imprescindibles. Algunes d'elles pots veure-les a la web rtveplay.cat!

El pare

Durant aquest 2023 s'ha interpretat a diferents teatres d'arreu de Catalunya, Valencià i Balears l'obra 'El Pare'. Aquesta narra la història de l'Andreu, un home de 76, culte, sorneguer i tossut, està perdent la memòria, però es resisteix a acceptar cap mena d'ajuda i rebutja a tots els cuidadors que la seva filla, Anna, intenta contractar. A mesura que tracta de donar sentit a les seves circumstàncies canviants, Andrés comença a dubtar dels seus éssers estimats, de la seva ment i fins i tot de la seva pròpia vivència de la realitat.

Josep Maria Pou ens presenta 'El Pare'

Moby Dick

Moby Dick està inspirada en la solitària figura d'Ahab -interpretat per José María Pou– i la seva lluita contra la gran balena blanca. Convida l'espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d'un home capaç de tot per a satisfer la seva obstinació, fins i tot d'enviar a la mort a tota una tripulació. L'obra està produïda pel Grup Focus.

Celobert

Poden els capitalistes viure realment amb els idealistes socials? Podem perdonar el passat? I és més, podem perdonar-nos? Tom Sergeant, interpretat per Josep Maria Pou, ric i propietari de pròspers restaurants es queixa dels 18 anys del seu fill Edward i intenta reconciliar-se amb Kyra Hollis, la seva jove examant, excambrera i excangur del seu fill. 'Celobert' narra una història d'amor tant angoixant com creïble.

Los padres terribles

Michel, fill únic, acaronat fins a extrems extravagants per la seva mare, s'ha enamorat perdudament d'una noia. Yvonne es resisteix a creure-ho, malgrat les afirmacions de la tia Leonie, perquè considera a Michel encara un nen i no pot ni pensar que hagi passat tota la nit fora de casa amb una dona. La tia Loenie, dona pràctica i realista, tira en cara a Yvonne la seva mentalitat burgesa. Original de Jean Cocteau, dirigida per Vicente Amadeo i interpretada per Núria Torray, Charo López, Josep Maria Pou,Pedro Arbeo i Kiti Manver.

Las tres perfectas casadas

Representació de l'obra d'Alejandro Casona, amb Carmen de la Maça, Juan Sala, Nuria Carresi, Rosa Fontana, Ricardo Tundidor, Antonio Medina, Josep Maria Pou, Marcial Zambrana i María Stern entre els actors. Tres matrimonis celebren junts, com en anys anteriors, l'aniversari de noces. Les parelles es mostren tan felices i adaptades que els marits no escatimen elogis a les virtuts de les seves esposes. Només es troba a faltar a una persona: Ferrán, el solter del grup i amic comú, que sempre se sumava a la celebració de la festa.